2ο Cοrapt event την Τετάρτη 24 Μαΐου στον χώρο της Φιλαρμονικής του Δήμου Κοζάνης «Πανδώρα», στο ισόγειο του Κοβεντάρειου

23 Μαΐου 2023
12:09
Κανένα σχόλιο

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ (Action Type KA154-YOU – Youth participation activities, Call 2022, Round 2) ο ΟΑΠΝ ως εταίρος και  η οργάνωση science2 public – Gesellschaft für Wissenschaftskommunikation e.V. της γερμανικής πόλης Halle an der Saale ως συντονιστής, υλοποιούν το πρόγραμμα CoPART (Community of Performing ARts).

Το CoPART, με κεντρική θεματική «Δημιουργικότητα, Τέχνες και Πολιτισμός, Ανάπτυξη Κοινοτήτων, Απασχολησιμότητα»  στοχεύει στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων που θα δώσουν στους νέους ηλικίας 18-30 ετών την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τον πολιτισμό και τις δημιουργικές οικονομίες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες και ικανότητες, οι οποίες θα τους ενδυναμώσουν όσον αφορά την απασχολησιμότητα και θα ενισχύσουν την αίσθηση του ανήκειν και του ενεργού πολίτη, μέσω της συμμετοχής τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και σε κοινοτικές δραστηριότητες.

Το στάδιο της διαβούλευσης με νέους, που περιλαμβάνει το πρόγραμμα, ξεκίνησε με ένα graffiti party με τίτλο «TOO MANY MINDS, NOT ENOUGH SPACE» το Σάββατο 6 Μαΐου, στο οποίο συμμετείχαν τόσο οι δύο PYT (Project Youth Team) ομάδες όσο και πολλοί νέοι της πόλης. Με μουσική, χορό και δημιουργία ενός graffiti στον χώρο του ΔΑΚ οι νέοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να εκφραστούν και να διασκεδάσουν δημιουργικά.

Η επόμενη δράση για τη διαβούλευση, το 2ο Coaprt Event, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 24 Μαΐου στον Χώρο της Φιλαρμονικής του Δήμου Κοζάνης

 «Πανδώρα», στο Ισόγειο του Κοβεντάρειου

https://goo.gl/maps/brLghEmQiZdqLfqv7 και εντάσσεται στη φάση “Καταγραφή

αναγκών μέσω μηχανισμών εποικοδομητικού διαλόγου”.

Η εκδήλωση με τίτλο «’Έλα να συζητήσουμε με καλλιτέχνες και δημιουργικούς επιχειρηματίες» θα  ξεκινήσει από τις 5:30 το απόγευμα και θα περιλαμβάνει:

Κουβέντα, Παρέα και Live!

Συζήτηση για τα επαγγέλματα του πολιτισμού και της δημιουργικής οικονομίας στην Κοζάνη. Συμμετέχουν οι:

Γιώργος Μαυρόπουλος – graffiti και tatto artist

Γιάννης Ζάμκος – ζωγράφος και graffiti artist

Κωνστάντζα Χαδιώ – Αρχιτέκτονας και Διδάσκουσα Πανεπιστημίου

η Go Alive με θέματα για την ψηφιοποίηση, τη βιωσιμότητα στον πολιτισμό και τη δημιουργική οικονομία.

Θα ακολουθήσει rap live με Xatzi και Bilaps, Smod, Plv!

Αν είστε νέοι από 16 – 30 ετών σας περιμένουμε!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.