Το σπιτάκι της φωτογραφίας είναι σχεδόν έτοιμο να υποδεχθεί τους ανθρώπους της Κοζάνης (και όχι μόνο) που θα επενδύσουν τους τοίχους του με χώμα και αγάπη. Ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με την Cob Βιώσιμη Ανάπτυξη Κοιν.Σ.Επ. και το Iδιωτικό Nηπιαγωγείο «Α μπε μπα μπλομ» πραγματοποιούν την ανέγερση μιας πρότυπης ξύλινης ισόγειας κατασκευής με τοιχοποιία από φυσικά υλικά. Με το σύνθημα «Μία πόλη, μία γειτονιά, χτίζουμε με φυσικά υλικά», οι φορείς μαζί με πολίτες κάθε ηλικίας, πραγματοποιούν από τις 25 έως τις 28 Μαΐου 2023,  την εθελοντική οικολογική δράση  για την κατασκευή ενός «Παραμυθόσπιτου», που θα φιλοξενεί, μετά την κατασκευή του, δράσεις για τους μικρούς μας φίλους. Θα υλοποιηθούν εργαστήρια με θέμα την Φυσική Δόμηση  και την Αειφορία σε συνεργασία με την Βιώσιμη Ανάπτυξη Κοιν.Σ.Επ.. H δράση θα ξεκινήσει με ενημέρωση του κοινού σχετικά με την φυσική δόμηση, την βιοκλιματική αρχιτεκτονική, καθώς και την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας, σήμερα Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, 6:30-7.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

 Από την Παρασκευή 26 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν στην κατασκευή πρότυπης ξύλινης ισόγειας κατασκευής με τοιχοποιία από φυσικά υλικά (οδός Ελένης Μήλιου, Κοζάνη), καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σημειώνεται, ότι η κατασκευή του «Παραμυθόσπιτου» θα υλοποιηθεί υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων μηχανικών του Δήμου Κοζάνης.

Η δράση είναι ανοιχτή για όλους, παιδιά και ενήλικες. Όλοι μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στην κατασκευή της πρότυπης ξύλινης ισόγειας κατασκευής με τοιχοποιία από φυσικά υλικά!