«Πρόσκληση για διάθεση θέσεων αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. στο Μεταλυκειακό Έτος  – Τάξη Μαθητείας περιόδου 2023 -2024»

26 Μαΐου 2023
09:15
Κανένα σχόλιο

Από την Τρίτη 25-04-2023, μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ξεκίνησε, στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του Πληροφοριακού συστήματος Διαχείρισης Τάξης Μαθητείας  https://emathiteia.minedu.gov.gr/, η ηλεκτρονική καταχώριση  για τη διάθεση θέσεων Μαθητείας στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας απόφοιτων ΕΠΑ.Λ, η οποία για  τους φορείς του Δημόσιου Τομέα,  θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11/06/2023 και ώρα 23:59.

Ο Θεσμός της Μαθητείας απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε ενήλικες, ηλικίας από δεκαοκτώ (18) ετών και άνω, με στόχο την ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και τη διευκόλυνσή τους στο να ενταχθούν και να παραμείνουν στην αγορά εργασίας.

Το Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας επιδοτείται από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους, έτσι ώστε να καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος του μισθολογικού κόστους των μαθητευομένων. Η ημερήσια αποζημίωση ορίζεται σε ποσοστό 95% επί του νόμιμου νομοθετημένου  κατώτατου ορίου του ημερομίσθιου ανειδίκευτου εργάτη σε όλη τη διάρκεια «Προγράμματος μάθησης σε εργασιακό χώρο». Η χρηματική επιβάρυνση του εργοδότη μετά την αφαίρεση της επιδότησης περιλαμβάνει μόνο το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών.

Η εκπαιδευτική κοινότητα και η τοπική κοινωνία αγκάλιασαν και στήριξαν το νέο Θεσμό που ήδη διανύει την έκτη φάση λειτουργίας από τον Μάρτιο του 2017. Η  επιτυχία οφείλεται σε όλους που συνέβαλαν,  τον πίστεψαν και τον στήριξαν.

Ευχαριστούμε το πολιτικό προσωπικό και το στελεχιακό δυναμικό των φορέων που συνεργαστήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και ζητάμε ξανά τη στήριξή τους.

 Για τη νέα φάση του προγράμματος που θα ξεκινήσει  από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς ευελπιστούμε σε καλύτερα αποτελέσματα, με περισσότερες προσφερόμενες θέσεις εργασίας, με περισσότερους υποψηφίους μαθητευομένους και περισσότερα τμήματα.

Ο θεσμός της Μαθητείας για τους αποφοίτους ΕΠΑ. Λ.  πρέπει να  στηριχτεί από όλους τους συμβαλλόμενους και  να υλοποιηθεί ομαλά και σε αγαστή συνεργασία, ώστε όλοι να είναι ικανοποιημένοι από τη θέσπισή του.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι