Βασίλης Λότσιος Ο.Β. ΜΕΡΑ25 Κoζάνης για επεισόδια στην Καλαμιά: “Για άλλη μια φορά το επιτελικό κράτος όχι μόνο αρνείται να υπερασπιστεί τους πολίτες και τα δικαιώματα τους”

26 Μαΐου 2023
16:25
Κανένα σχόλιο
Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην Καλαμιά Κοζάνης, στον χώρο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί φωτοβολταϊκό πάρκο από την ιδιωτικών συμφερόντων κατασκευαστική εταιρία Kiefer. Στις 10:30 πιστοί στο ραντεβού βρέθηκαν κάτοικοι του χωριού με την συνδρομή αλληλέγγυων από διάφορους φορείς και συλλογικότητες, διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου που τοποθετείται σχεδόν 100 μέτρα μακριά από τα πρώτα σπίτια του χωριού. Οι αστυνομικές δυνάμεις αναίτια επιτέθηκαν στους διαμαρτυρόμενους με αποτέλεσμα να χτυπηθούν άνθρωποί μεγάλης ηλικίας καθώς και γονείς μπροστά στα παιδιά τους. Τρεις άνθρωποι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με βαριές κακώσεις. Ακολούθησαν έξι συλλήψεις πολιτών.
Για άλλη μια φορά το επιτελικό κράτος όχι μόνο αρνείται να υπερασπιστεί τους πολίτες και τα δικαιώματα τους αλλά χρησιμοποιεί τους δημόσιους λειτουργούς για να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα πολυεθνικών εταιριών. Εδώ και μέρες οι κάτοικοι ζητούν να σταματήσουν οι εργασίες περιμένοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί ώστε να προστατέψουν τα βοσκοτόπια καθώς και τα σπίτια τους. Η ολοκλήρωση του έργου θα έχει σαν αποτέλεσμα να εξαφανιστεί η εναπομείνασα κτηνοτροφική δραστηριότητα καθώς επίσης θα δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στην καθημερινότητα των κατοίκων.
Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων καθώς και τον τερματισμό των εργασιών.
Βασίλης Λότσιος  Ο.Β. ΜΕΡΑ25 ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.