Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Κοζάνης το Σάββατο 27 Μαΐου στις 11 π.μ.

26 Μαΐου 2023
23:10

 

Η Διοίκηση του Σωματείου μας, καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στους κατοίκους της Καλαμιάς Κοζάνης, σε εργαζόμενους και συνταξιούχους που υπερασπίζονται τη ζωή τους, το περιβάλλον, φτηνή ενέργεια για το λαό ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών Ομίλων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στην οικιστική ζώνη του χωριού με πολλαπλές συνέπειες στις συνθήκες διαβίωσής τους.

Οι διαχρονικές πολιτικές για την ενέργεια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με την απελευθέρωση της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, την απολιγνητοποίηση, το χρηματιστήριο ενέργειας και το κλείσιμο των μονάδων στο λεκανοπέδιο της Κοζάνης – Πτολεμαΐδας οδήγησαν στην «πράσινη ανάπτυξη» την οποία βιώνουμε στη τσέπη μας, που δεν υπολογίζουν ούτε τις αντιδράσεις των κατοίκων, ούτε την καταστροφή του περιβάλλοντος παρά μόνο τα κέρδη των εταιρειών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες.

Η Αστυνομία χτύπησε το λαό για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της εταιρείας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν κάτοικοι, μεταξύ των οποίων ένας σοβαρά και ο πρόεδρος του παραρτήματος Κοζάνης του ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ Ψαλλίδας Χρήστος και πρόεδρος της  ΣΕΑ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων  Ν. Κοζάνης . Στη συνέχεια προχώρησε σε 6 συλλήψεις, τεσσάρων κατοίκων και δύο φοιτητών, που κάτω από την αγωνιστική παρέμβαση  αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εκφράζουμε  την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους της περιοχής, στους τραυματίες και  καλούμε όλους τους συναδέλφους συνταξιούχους όλων των ταμείων να συμμετέχουν στη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις  11 πμ στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Ο αγώνας των συνταξιούχων συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης της ΝΔ και των αστυνομικών δυνάμεων, για τα δικαιώματα μας που κατακρεούργησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, αλλά και για την νέα γενιά που έρχεται να ζήσει με χειρότερους όρους από τις πολιτικές που εφαρμόζουν όλοι τους για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων.  Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

                                                                 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ένα σχόλιο

  • ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ. ΟΜΩΣ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ. ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ, ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΗΣ ΠΗΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΟΦΕΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ(ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ). ΕΠΙΣΗΣ, ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΚΩΝ. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΛΗ ΚΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΕΗ ‘GO SOLAR’. ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ή ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.