Δήλωση Συμβούλων εκλεγμένων με την Λαϊκή Συσπείρωση: “Καταδικάζουμε την προκλητική, επικίνδυνη και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στην κινητοποίηση των κατοίκων της Καλαμιάς”

27 Μαΐου 2023
11:37
Κανένα σχόλιο

 

Καταδικάζουμε την προκλητική, επικίνδυνη και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στην κινητοποίηση των κατοίκων της Καλαμιάς , που διαμαρτύρονται εδώ και βδομάδες ενάντια  στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στις αυλές των σπιτιών τους.

Η επίθεση αυτή έχει σαν στόχο να εμπεδωθεί στον λαό της περιοχής ότι ο «πράσινος» οδοστρωτήρας θα περάσει «δια πυρός και σιδήρου» στην περιοχή μας αλλά και συνολικά.

Για τα κέρδη των «πράσινων» αρπακτικών, δεν δίστασαν να επιτεθούν σε ηλικιωμένους, παιδιά , ανθρώπους με προβλήματα υγείας, εκλεγμένους συνδικαλιστές, φοιτητές και να τραυματίσουν αρκετούς. Επιτέθηκαν και χτύπησαν τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης Καραμπατζιά Μιχάλη (Βοίου), Στολτίδη Νόντα (Κοζάνης) και τον περιφερειακό σύμβουλο Πράσσο Στέφανο. Παράλληλα συνέλαβαν 4 κατοίκους της Καλαμιάς, έναν πρόεδρο  φοιτητικού συλλόγου και εάν φοιτητή που συμπαραστεκόταν.

Αυτή η εξέλιξη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Το Δεκέμβρη ψηφίστηκε οδηγία της Ε.Ε. (με τις ψήφους Ν.Δ. , ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) που χαρακτηρίζει ιδιώνυμο αδίκημα τις κινητοποιήσεις  ενάντια στην εγκατάσταση ΑΠΕ , αφού άπτονται του εθνικού συμφέροντος.

Ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχουν και οι εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση που τώρα εμφανίζονται σαν αλληλέγγυοι αφού στήριξαν την πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την πολιτική της “πράσινης” μετάβασης, της απολιγνιτοποίησης που δήθεν ο σκοπός της ήταν η προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν γνωμοδοτούσαν θετικά «κατά ριπας» ενώ τώρα, συμπαραστέκονται…

Σήμερα έρχονται να εξωραΐσουν την πολιτική που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια επικαλούμενοι παραβιάσεις του κοινοτικού δικαίου (με βάση το οποίο έγινε η σημερινή η επίθεση), είτε αποδίδοντας σε λάθος χειρισμούς την όλη κατάσταση.

Καλούμε το λαό να βγάλει τα συμπέρασμά του για το κράτος και την δημοκρατία τους. Να μπει μαζικά στο αγώνα ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει τα βουνά, δάση και λιβάδια της περιοχής σε μια απέραντη βιομηχανική εγκατάσταση γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

ΟΛΟΙ ΜΑΣ

και μόνοι τους

Τσάκωνας Αντώνης – Περιφερειακός Σύμβουλος

Στολτίδης Νόντας –  Δημοτικός Σύμβουλος Κοζάνης

Καραμπατζιάς Μιχάλης – Δημοτικός Σύμβουλος Βοίου.

Δημαράκη Δώρα Δημοτικός  – Σύμβουλος Κοζάνης

Χόλμπα Αντωνία –  Δημοτικός Σύμβουλος Εορδαίας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.