Καταδικάζουμε την προκλητική, επικίνδυνη και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στην κινητοποίηση των κατοίκων της Καλαμιάς , που διαμαρτύρονται εδώ και βδομάδες ενάντια  στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στις αυλές των σπιτιών τους.

Η επίθεση αυτή έχει σαν στόχο να εμπεδωθεί στον λαό της περιοχής ότι ο «πράσινος» οδοστρωτήρας θα περάσει «δια πυρός και σιδήρου» στην περιοχή μας αλλά και συνολικά.

Για τα κέρδη των «πράσινων» αρπακτικών, δεν δίστασαν να επιτεθούν σε ηλικιωμένους, παιδιά , ανθρώπους με προβλήματα υγείας, εκλεγμένους συνδικαλιστές, φοιτητές και να τραυματίσουν αρκετούς. Επιτέθηκαν και χτύπησαν τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης Καραμπατζιά Μιχάλη (Βοίου), Στολτίδη Νόντα (Κοζάνης) και τον περιφερειακό σύμβουλο Πράσσο Στέφανο. Παράλληλα συνέλαβαν 4 κατοίκους της Καλαμιάς, έναν πρόεδρο  φοιτητικού συλλόγου και εάν φοιτητή που συμπαραστεκόταν.

Αυτή η εξέλιξη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Το Δεκέμβρη ψηφίστηκε οδηγία της Ε.Ε. (με τις ψήφους Ν.Δ. , ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) που χαρακτηρίζει ιδιώνυμο αδίκημα τις κινητοποιήσεις  ενάντια στην εγκατάσταση ΑΠΕ , αφού άπτονται του εθνικού συμφέροντος.

Ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχουν και οι εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση που τώρα εμφανίζονται σαν αλληλέγγυοι αφού στήριξαν την πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την πολιτική της “πράσινης” μετάβασης, της απολιγνιτοποίησης που δήθεν ο σκοπός της ήταν η προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν γνωμοδοτούσαν θετικά «κατά ριπας» ενώ τώρα, συμπαραστέκονται…

Σήμερα έρχονται να εξωραΐσουν την πολιτική που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια επικαλούμενοι παραβιάσεις του κοινοτικού δικαίου (με βάση το οποίο έγινε η σημερινή η επίθεση), είτε αποδίδοντας σε λάθος χειρισμούς την όλη κατάσταση.

Καλούμε το λαό να βγάλει τα συμπέρασμά του για το κράτος και την δημοκρατία τους. Να μπει μαζικά στο αγώνα ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει τα βουνά, δάση και λιβάδια της περιοχής σε μια απέραντη βιομηχανική εγκατάσταση γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

ΟΛΟΙ ΜΑΣ

και μόνοι τους

Τσάκωνας Αντώνης – Περιφερειακός Σύμβουλος

Στολτίδης Νόντας –  Δημοτικός Σύμβουλος Κοζάνης

Καραμπατζιάς Μιχάλης – Δημοτικός Σύμβουλος Βοίου.

Δημαράκη Δώρα Δημοτικός  – Σύμβουλος Κοζάνης

Χόλμπα Αντωνία –  Δημοτικός Σύμβουλος Εορδαίας