Ασυδοσίας συνέχεια – Οι απευθείας αναθέσεις … κοστίζουν!

29 Μαΐου 2023
11:58

Στην  συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας της Τρίτης 30-5-2023   προτείνεται από την Περιφερειακή Αρχή η προμήθεια ακρυλικού χρώματος διαγράμμισης οδών για τη διαγράμμιση του οδικού δικτύου Π.Ε. Κοζάνης, προϋπολογισμού 36.902,40 €  (με Φ.Π.Α.)

Με βάση την προτεινόμενη ποσότητα η τιμή του κιλού ανέρχεται στα 5,95 € με Φ.Π.Α.

Υπερδιπλάσια τιμή από την αντίστοιχη  τιμή  στην Π.Ε. Φλώρινας  όπου προμηθευόμαστε  χρώμα με το κιλό 2,72 €.

Γιατί στη Φλώρινα το ακρυλικό χρώμα διαγράμμισης των δρόμων  κοστίζει 2,72 €/κιλό ενώ  στην Κοζάνη 5,95 €/κιλό;;;   Δηλαδή υπερδιπλάσια.

Η απάντηση είναι απλή! Στην Κοζάνη το προμηθευόμαστε με απευθείας ανάθεση και γι αυτό σε υπερδιπλάσια τιμή,  ενώ  στην Φλώρινα με διαγωνισμό!

Άλλη μια απ’ ευθείας ανάθεση. Χάσαμε το λογαριασμό πλέον!

Ποιος πληρώνει το μάρμαρο; Οι πολίτες φυσικά…. δυστυχώς!

Η πρόταση που κάναμε να γίνεται κάθε χρόνο ένας ανοιχτός δημόσιος διαγωνισμός συνολικά, για όλη για την Περιφέρεια, για λόγους οικονομίας και διαφάνειας, πετάχτηκε για άλλη μια φορά από τον κο Κασαπίδη στο καλάθι που απέξω γράφει «δεν έχουν προτάσεις» ….

 

Με εκτίμηση

Γιώργος Χριστοφορίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος

Συνδυασμού ΄΄ΕΛΠΙΔΑ΄΄

 

10 σχόλια

  • Μήπως είναι ειδική μπογιά 3D σαν αυτή που έβαζαν στις 3D διαβάσεις και σε 3 μέρες σβήστηκε;;;

  • Γιωργο οτι μα οτι κανεις ειναι καθαρα για ψηφοθηρικους λογους. Σε χουμε μαθει. Εσυ κοιτα να πας στη δουλεια πρωτα και μετα κοιτα τους γυρω σου

  • Στην Κοζάνη είμαστε πολύ large διπλάσια τιμή στο εκχιονιστικο πολυμηχανημα, διπλάσια στην διαγράμμισης,τριπλάσια στην κατεδάφιση των σταβλικων εγκαταστάσεων στον Κομανο…..Αλλά άλλος πληρώνει…..Εγώ κερνάω,εσύ πληρώνεις…..Ο σοφος λαός λέει με ξένα κολιβα κάνει μνημόσυνο….

  • ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΑΛΛΑΞΕ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.