Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», 25-28 Μαΐου 2023, στην οποία η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετείχε με το άνοιγμα του Μακεδονικού Τάφου της Σπηλιάς Εορδαίας (Φωτογραφίες)

31 Μαΐου 2023
12:59

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», 25-28 Μαΐου 2023, στην οποία η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετείχε με το άνοιγμα του Μακεδονικού Τάφου της Σπηλιάς Εορδαίας, για το κοινό και την εκπαιδευτική κοινότητα. Η εν λόγω δράση είναι επαναλαμβανόμενη από το 2018.

Τη δράση διοργανώνει από το 2012 το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Σχετικά με τη λειτουργία του Μακεδονικού Τάφου Σπηλιάς, υπενθυμίζουμε ότι το μνημείο είναι ανοιχτό κατόπιν συνεννοήσεως με τους αρμόδιους φύλακες της Εφορείας (τηλ. 24610/39667, εσωτ. 1). Δεν ισχύουν εισιτήρια.

Μέρος των ευρημάτων του τάφου εκτίθεται στην Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης, η οποία είναι ανοιχτή καθημερινά (τηλ. 24610/26210 και 24610/49193, εσωτ. 2). Στην έκθεση ισχύουν εισιτήρια (3 και 2 ευρώ, ολόκληρο και μειωμένο αντίστοιχα, και ελευθέρας).

 

Ένα σχόλιο

  • Ένα τόσο ενδιαφέρον αρχαιολογικό μνημείο είναι απαράδεκτο να μην έχει χώρο όπου να εκτίθενται και τα ευρήματα του, αλλά να τα βλέπουμε σε τυπωμένες κόλλες A4. Ουσιαστικά ένα κενοτάφιο μόνο πρόσοψη χωρίς τίποτα άλλο να δεις, και τα ευρήματα είναι στην Αιανή. Μήπως αυτό είναι αδικία για την Πτολεμαΐδα, να μην έχει ένα αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο με όλα τα ευρήματα συγκεντρωμένα;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.