Περί εκλογής το ανάγνωσμα (του Βασίλη Μαρκόπουλου)

31 Μαΐου 2023
20:25

   Στη μετα και προ εκλογών εποχή , όπως λέμε Προ Χριστού και Μετα Χριστόν. Εκτιμώνται οι σοδιές και ετοιμάζονται οι επόμενες.

  Με την πρωτιά στο Κυβερνόν κόμμα η κοινωνία μας δεν ενοχλείται από  ακρίβεια και  πληθωρισμό ,  υποκλοπές , τις νοσούσες δικαιοσύνη , παιδεία , υγεία , ανεργία , ελαστικές σχέσεις εργασίας, κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων , συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια λίγων ,  φοροδιαφυγή ,  σαπίλα των ΜΜΕ.

  Είναι ικανοποιημένη από τη ‘’σταθερότητα ‘’που της προσφέρει η Νέα Δημοκρατία και ρίχνει μόνη της νερό στο μύλο της νέας παντοδυναμίας που επιδιώκει και ευελπιστεί να λάβει , καμαρώνει το φράχτη στον Εβρο μην έρθουν οι ‘’εχθροί’’ μετανάστες και πρόσφυγες  , ξορκίζει τη συμφωνά των Πρεσπών , αποδέχεται τη σαπίλα που προσφέρουν τα ΜΜΕ και οι καλοπληρωμένοι κονδυλοφόροι, τη σήψη στα ανώτερα κλιμάκια της Δικαιοσύνης , τη λειτουργία του Ναού της Δημοκρατίας που έχει μετατραπεί σε Ναό της ασυδοσίας που ο κυβερνητικός λόχος ψηφίζει απνευστί και σωρηδόν Νόμους που φαλκιδεύουν τα δικαιώματα των πολιτών , τους μονολόγους των αρχηγών των κομμάτων με τον καθένα να διεκδικεί για τον εαυτό του τη μοναδική αλήθεια , την κατ΄ επίφαση δημοκρατική συγκρότηση των κοινοβουλευτικών επιτροπών , τη μετατροπή του Προέδρου της Βουλής σε Πρόεδρο του Πρωθυπουργού.

 Λησμόνησε τις υποθέσεις της Νοβάρτις , της Ζιμενς , των υποκλοπών , το δυστύχημα των Τεμπών , τα 37.000 θύματα της πανδημίας , την πρόκληση του Ιερατείου που έδειξε την ΄΄ευγνωμοσύνη’’ του για όσα θελήματα του πρόσφερε η Κυβέρνηση και εν μέσω προεκλογικής περιόδου έφερε την εικόνα της Παναγίας από το Αγιο Ορος και τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

 Ο μικρομεγαλισμός είδε το όραμα να επανέρχεται την επόμενη μέρα στις παλιές δόξες των ‘’νέων τζακιών’’ , ‘’των παχιών αγελάδων’’ , ‘’ του δός τα όλα ‘’ και του  ‘’ πλούτος υπάρχει ‘’, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα το ‘’ τι σημαίνει δεξιά ΄΄ , ικανοποιημένος από την όποια αύξηση του ποσοστού του , αλλά περισσότερο χαίρεται χαιρέκακα ως απατημένη χήρα που κάποιος άλλος άλλοτε του πήρε τους ψηφοφόρους , λές κι είναι οι ψηφοφόρου ιδιοκτησία κανενός, με πανηγυρισμούς ωσάν να είχε βγεί πρώτο κόμμα.

  Αλλοι πάλι που θεωρούν το Λαό ιδιοκτησία τους , είδαν να ‘’ δικαιώνονται ‘’ οι αγώνες τους κι η πολιτική τους και εκ του ασφαλούς να ‘’τσουβαλιάζουν ‘’όλους τους άλλους απέναντί τους φερόμενοι σαν να ήρθε η ώρα να εφορμήσουν στα χειμερινά ανάκτορα κι ας έλαβε η Νέα Δημοκρατία 41 %.

  Τελικά η κοινωνία δε θέλει δικαιοσύνη παντού ; στην υγεία ; στην παιδεία ;  τη δικαιοσύνη ; στο εισόδημα ; στην ενημέρωση;  Γύρισε την πλάτη στο κόμμα που έβγαλε τη Χώρα από τα μνημόνια , ρύθμισε το χρέος , μείωσε το έλλειμα , ανάγκασε τα ΜΜΕ να βάλουν το χέρι στην τσέπη , άφησε τα Ταμεία με 37 δις , έδειξε την ελπίδα και τη συνεργασία για μια κοινωνία δίκαιη κι ανθρώπινη. Προτίμησε τα κόμματα που κυβέρνησαν κατά μόνας ή από κοινού και δημιούργησαν την κρίση του 2009 , έφεραν τα μνημόνια και την τρόϊκα.

Η 25η Ιουνίου είναι μια δεύτερη ευκαιρία , Ιδωμεν.

7 σχόλια

    • Κράτατο για εσένα θα σου χρειαστεί γιατί δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Καταντήσατε τα σπίτια σαν κρυφά σχολειά γιατι ο κοσμάκης φοβάται να ανάψει το φως γιατί θα τον έρθει νταμπλάς το ηλεκτρικό

    • Κρατα το για παρτη σου Κωστακη θα σου χρειαστει
      απο Σεπτεμβρη που θα κατσετε μην σου πω που… με αυτα που θα σας κανει το Κουλη και δεν θα εχει λεφτα για μισθους και συνταξεις το δακρυ ολων σας θα πεφτει κορομηλο , και το αστειο ειναι οτι δεν θα εχετε και λυπηση απο κανεναν!

  • Καλά επικοινωνείς η σε τυφλώνει το κομματικό σου παθος για ποιο κόμμα μιλάς για αυτο που μας έφερε το νέο μνημόνιο για την διάλυση της παιδείας της οικονομίας η το ξεπούλημα των πάντων στο υπερταμειο; η θέλεις δικαιοσύνη αυτή που θέλει ο Πολακης

    • Ο Κύριος ΒΑΣΙΛΗΣ πολύ λίγα έγραψε,το ξέρεις ότι οι συνταξιούχοι έχουν κρατήσεις στις συντάξεις των νόμων του 2010,2011,2012,αλλά βλέπετε SKAI που ο ΑΥΤΙΑΣ στις δέκα λέξεις που λέει οι εννιά είναι Κατρούγκαλος για τα δικά σας φιντάνια μούγκα, αλλά μιλάει σε πρόβατα σαν και εσάς

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.