Τη συμπαράσταση του στον αγώνα  των κατοίκων της Καλαμιάς εναντίον της επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας στην περιοχή, εξέφρασε στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, με την έκδοση ψηφίσματος, και τάχθηκε υπέρ της ύπαρξης χωροταξικού σχεδίου.

Στο ψήφισμα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως τα αιτήματα των κατοίκων είναι δίκαια  και αιτιολογημένα για να περιφρουρήσουν τις εκτάσεις βοσκοτόπων, και δεν θα πρέπει να έρχονται προ τετελεσμένων γεγονότων. Τονίζεται ακόμη ότι οι  αντιπαραθέσεις και οι διαφωνίες δεν λύνονται με την καταστολή και τη χρήση βίας.

Η Αντωνία Χόλμπα από  «Λαϊκή Συσπείρωση», διάβασε ψήφισμα της δικής της παράταξης, ζήτησε, να προστεθεί στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι τα όσα διαδραματίστηκαν στην Καλαμιά δεν ήταν μια απλή συμπλοκή, αλλά βίαια επεισόδια, με τραυματισμούς, και συλλήψεις, ο επικεφαλής της παράταξης της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Στάθης Κοκκινίδης, επέρριψε ευθύνες στην Κυβέρνηση της ΝΔ που έχει τον σχεδιασμό για τα φωτοβολταϊκά και « δέρνει τον κόσμο».

Ο Γιάννης Καραβασίλης, επικεφαλής της παράταξης που συνεργάζεται με τη Δημοτική Αρχή, αξίωσε να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα η επίθεση που δέχτηκαν πολίτες και να καταδικαστούν οι συλλήψεις σε απλούς πολίτες και αιρετούς, ενώ, από την Ομάδα ΕΟΡΔΑΙΑ SOS ο Νίκος Βουνοτρυπίδης, επανέλαβε τα περί βίαιων επεισοδίων και προανήγγειλε, μαζί με άλλες ομάδες κατά των ΑΠΕ, κινητοποιήσεις για τις 10 Ιουνίου στο όρος Άσκιο, όπου  εγκαθίστανται ήδη ανεμογεννήτριες

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ