kozan.gr: Θύμα επίσης αγέλης αδέσποτων συμπολίτης μας από το Δρέπανο Κοζάνης – Ένα απ’ αυτά το δάγκωσε στο πόδι (Φωτογραφία)

8 Ιουνίου 2023
08:20

Θύμα επίσης αγέλης 14 – 15  αδέσποτων έπεσε το πρωί της Τρίτης, γύρω  στις 7:30 , στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου ένας συμπολίτης μας από το Δρέπανο, εργαζόμενος (σε ιδιώτη). Ένα από τα αδέσποτα το δάγκωσε στο πόδι, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

10 σχόλια

  • Τι λέτε τώρα αγαπητέ συμπολίτη!!!!!!Το σημαντικό είναι που ο Δήμος Κοζάνης έκανε τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, φανούς, παρέλαση. Με τ’ αδέσποτα, με τους χαλασμένους επικίνδυνους δρόμους, για πεζούς και αυτοκίνητα, με την απίστευτη βρομιά που κυριαρχεί σε όλη την πόλη, θα ασχολούμαστε;

  • Ακούει ο Δήμος?????? Ή πρέπει να πεθάνει κάποιος?? Γιατί στη χώρα που ζούμε πρώτα πεθάνουν αθώοι πολίτες και μετά ξυπνάει ο κρατικός μηχανισμός ( λέμε τώρα οτι ξυπνάει)

  • Είναι γελοίο, τραγικό και σύγχρονος αισχος αυτό που συμβαίνει με τα αδεσποτ…και δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτό το συμβάν,έχει ξαναγίνει σε συνάδελφό μόνιμο της επιχείρησης.
    Έχουμε δυστυχώς περάσει από το ένα άκρο στο άλλο με αυτόν τον ηλιθιεστατο νόμο περί την προστασία αδέσποτων.
    Όχι στην κακοποίηση ζώων πολύ σωστά…αλλά δεν υπάρχει σωτηρία και δεν μπορείς να βρεις το δίκιο σου όταν γίνεται ένας άτυχος πολίτης θύμα καιδυστυχώς μεχρει και τραγικές περιπτώσεις θανατων, κι ολ αυτά με την ανοχή και υπερπροστασια που δίνει αυτός ο γελοίος νόμος στους φιλοζωους και φιλοζωικές .
    Οι πολίτες διαμαρτύρονται και οι αρχές από δημοτικές μεχρει εισαγγελείς ξύνουν ταααααα…..
    Αλλαγή νόμου η τροποποίηση έστω που να προστατεύει από την κακοποίηση αλλά και τον άτυχο πολιτη.. επιτελους

  • ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΆΣΧΕΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΒΟΡΙΔΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΊΠΟΤΑ. ΨΉΦΟΥΣ ΖΗΤΑΝ ΚΑΙ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΝ. ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ ΒΡΕ ΆΣΧΕΤΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΈΡΟΝΤΑΙ ΑΔΈΣΠΟΤΑ ΚΑΘΕ ΕΊΔΟΥΣ ΖΩΑ, ΓΙΑ ΠΡΌΛΗΨΗ ΖΗΜΙΩΝ. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΣΧΕΤΟΙ Ε ΑΣΧΕΤΟΙ,ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΦΙΛΩΝ.

    • Αν κακοποιήσω ένα ζώο θα με τιμωρήσουν και καλά θα κάνουν, με 30.000€ αν όμως με δαγκώσει αδέσποτο με πόσο πρέπει να αποζημιωθώ και από ποιόν;

  • Άρθρο 7 Αρμοδιότητες και υποχρεώσεις των δήμων
    1. Οι δήμοι υποχρεούνται να διαθέτουν ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 3, το οποίο περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον (α) την περισυλλογή, (β) την παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης, (γ) την ηλεκτρονική σήμανση και την καταγραφή στο ΕΜΖΣ, (δ) τη στείρωση και (ε) την υιοθεσία τους
    2. Κάθε δήμος ή συνεργαζόμενοι δήμοι ή σύνδεσμοι δήμων ιδρύουν και λειτουργούν δημοτικά ή διαδημοτικά κτηνιατρεία, καταφύγια και αποτεφρωτήρια αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε ιδιόκτητους ή μισθωμένους ή παραχωρούμενους από το Δημόσιο, την περιφέρεια ή από ιδιώτες χώρους. Κάθε δήμος υποχρεούται να διαθέτει, είτε ο ίδιος είτε στο πλαίσιο συνεργασίας με άλλους δήμους είτε ως μέλος συνδέσμου δήμων, τουλάχιστον ένα (1) καταφύγιο. Ο δήμος δύναται, ανάλογα με τις ανάγκες του, να συμβάλλεται με νομίμως αδειοδοτημένα καταφύγια
    3. Σε κάθε περίπτωση, ζώα ηλικίας μικρότερης των πέντε (5) μηνών δεν επανεντάσσονται στο οικείο τους περιβάλλον και υιοθετούνται κατά προτεραιότητα.
    ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΓΕΙ, ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΡΩΝΕΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ 1 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ. ΑΚΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΕ: ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ. ΒΡΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΣΑΣ.

  • Κανενας Εισαγγελεας θα επεμβει για αυτη τη κατασταση ή μονο επεμβαινουν οταν φαει κλωτσια κανενα γατακι. Μας εχουν λιγοτερο και απο τα ζωα:
    Η Aστυνομια ενημερωνει τις ανωτερες απο αυτη αρχες για να βρεθει τροπος να προστατευτει ο πολιτης (αυτη δεν ειναι αλλωστε η δουλεια τους) ή απλα αποποιειται τισ ευθυνες:
    Ο Δημος ενημερωνει την Περιφερεια ή το Υπουργειο Εσωτερικων για αυτη τη κατασταση ζητωντας λυση ή απλα παρατηρει:
    Ολοι τους αν θελουν μπορουν να κυνηγησουν το θεμα. Αν θελουν.
    Α, ρε Ελλαδαρα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.