Η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης από κοινού με το Δήμο Κοζάνης, την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κοζάνης, θα διανέμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό έχοντας ως κεντρικό άξονα την παιδική προστασία με σύνθημα  «Πάρε Ανάσα και ΜΙΛΗΣΕ» – H σημερινή Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Κοζάνης

9 Ιουνίου 2023
14:15

Τη Δευτέρα (12-06-2023) και ώρα 10:00 στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης από κοινού με στελέχη του Δήμου Κοζάνης, εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, θα διανείμουν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, έντυπο ενημερωτικό υλικό (φυλλάδια και σελιδοδείκτες) έχοντας ως κεντρικό άξονα την παιδική προστασία με σύνθημα «Πάρε Ανάσα και ΜΙΛΗΣΕ».

Η διανομή του εν θέματι ενημερωτικού υλικού στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση φορέων, γονέων και παιδιών σχετικά με θέματα που άπτονται της παιδικής προστασίας, καθώς κυρίαρχη προτεραιότητα των διοργανωτών είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση φαινομένων – περιστατικών που αφορούν ανήλικους, καθώς και η ενθάρρυνση αυτών σε σχέση με την έκφραση των συναισθημάτων τους στους γονείς, εκπαιδευτικούς, σχολικούς συμβούλους και κοινωνικούς λειτουργούς, αλλά και στην Ελληνική Αστυνομία.

Τα ενημερωτικά φυλλάδια και οι σελιδοδείκτες περιέχουν πληροφορίες για το που μπορεί να απευθυνθεί ένας ανήλικος ή ο γονέας αυτού ή ένας εκπαιδευτικός σε περίπτωση που αντιληφθεί περιστατικό που σχετίζεται με ζητήματα παιδικής προστασίας, καθώς και τα αρμόδια τηλέφωνα επικοινωνίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρόμοιες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στο εγγύς μέλλον, καθώς απώτερος σκοπός είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση φαινομένων – περιστατικών που αφορούν στην προστασία της ανηλικότητας.

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.