kozan.gr: Mεταμορφώνεται η εξωτερική όψη του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κοζάνης μέσα από τις δημιουργίες καλλιτεχνών γκράφιτι (Φωτογραφίες & Βίντεο)

11 Ιουνίου 2023
15:03

Mεταμορφώνεται η εξωτερική όψη του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κοζάνης μέσα από τις δημιουργίες καλλιτεχνών γκράφιτι. Οι συμμετέχοντες, παρά τη βροχή, ξεκίνησαν να δημιουργούν, από το πρωί της Κυριακής 11/6, στο πλαίσιο φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης.

38 σχόλια

    • Όφειλε ο Δήμος να δώσει ένα θέμα σε όλους και ένα χρωματολογιο ώστε να συνδέονται με το περιβάλλον και μεταξύ τους. Έτσι φυσικό είναι να είναι ότι ναναι κι ας μιλάνε για τέχνη. Όλα θέλουν μια βάση κ κάποιες προϋποθέσεις. Αλλά μεταξύ άσχετων τί να πει κανείς…

      • ΕΠΡΕΠΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
        ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ !!
        ΜΕΣΩ ΚΑΠΟΙΑΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

    • Γκράφιτι έχουν κ στο Βόλο αλλά έκαναν τους κενταύρους αναδεικνύοντας την ιστορία τους. Στα Τρίκαλα έκαναν τη ζωή του Τσιτσάνη. Μόνο εδώ έχουμε κολλήσει στα κόμικς λόγω ασχετίλας. Μεγάλη αναισθησία….να φύγουν πριν καταστρέψουν το σύμπαν.

  • Τι είναι αυτές οι εικόνες.Σεβόμαστε την τέχνη αλλά όχι σε δημόσιους χώρους.Σεβαστήτε τους δημόσιους χώρους αν θέλετε να εκφράζεστε δημιουργήστε έναν άλλο ειδικό χώρο.Θέλουμε να πετάξουμε την βία μια από τις απεικονίζει νεκροκεφαλή.Αλίμονο αν ο καθένας με την ιδέα του διαμορφώνει τους δημόσιους χώρους. Τα χόρτα στην πόλη διατίθεται κανείς να τα κόψει.

  • Συγχαρητήρια στα παιδιά.
    Καταδίκη για τους διοργανωτές του Δήμου που δεν εξασφάλισαν κάτι δημιουργικό, ουσιαστικό.
    Κύριοι κάθε μέρα έχουμε δυστυχώς ατυχήματα, θα σας πείραζε να ζητούσατε από τα παιδιά να βάλουν στην δημιουργία τους ένα μήνυμα, ένα σλόγκαν κάτι διαφορετικό, δηλαδή, φοράμε κράνος
    Φοράμε ζώνη,
    Δίνουμε Αίμα
    Κάτι που να δείχνει αγάπη και Αλληλεγγύη
    Γιατί ο Δήμος Κοζάνης είναι τόσο απών από το τι συμβαίνει στην ζωή μας, στο νοσοκομείο, στους δρόμους.
    Γιατί τόση Αδιαφορία.

  • Κλασικοί ΚΟΖΑΝΗΤΕΣ ότι γίνεται στην πόλη είναι αίσχος και χαζομάρα όλο μεσα στην γκρινια……..μόνο για γιαπρακια και μπρε μπρε μπρε είσαστε…..

  • Καλή ιδέα, μπράβο στους δημιουργούς… κανένα μήνυμα όπως πάντα….ο χειρότερος δήμος…ο χειρότερος δήμαρχος…και το κολυμβητήριο από δίπλα ακόμα μπάζα..ΜΠΡΑΒΟ

  • Δεν καταλαβαίνω προς τι οι αντιδράσεις, δηλαδή ήταν καλύτερο πριν?
    Μία χαρά τέχνη είναι και αυτό ανεξαρτήτως αν σε κάποιους δεν αρέσει, στην τέχνη πάντα συμβαίνει αυτό. Η έτερη κατάσταση με τα ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός ήταν καλύτερο δηλαδή?

    • Ήταν φρέσκοβαμμενο το μεγαλύτερο μέρος του. Απλά είχε υποσχεθεί κι αυτό όπως και πολλά άλλα του Δήμου.
      Αηδία κατάντησε

      • Φαίνεται πως κάποιοι έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας. Τουλάχιστον, δε λερώθηκε το όνομα του Ζάμκου με αυτά τα καγκουριλίκια.
        Μέγιστη αποτυχία το προτζεκτακι, πεταμενα λεφτά.

  • Για πρώτη φορά δίνεται ένα μεγάλο βήμα σε παιδιά, που δυστυχώς έχουμε ακούσει στο παρελθόν ότι έχουν χάσει την ζωη τους για την τέχνη τους επειδή θεωρείται παράνομη. Αφήστε αυτά τα πικρόχολα και ζηλοφθονα σχόλια και δείτε το αποτέλεσμα! Επιτέλους θα υπάρχει χρώμα σε μια μεγάλη έκταση και όχι κακόγουστες επιγραφές ομάδων και κομμάτων! Η κοζανη δυστυχώς είναι χρόνια πίσω και το αποτυπώνει στην καθημερινότητα της!

    • και η νεολαία με τα μηνύματα που περνάει την πάει πιο πίσω.
      σε έδωσαν χώρο και χρόνο. ποιο μήνυμα πέρασες. την τεράστια υπογραφή σου

  • Θα μπορούσε να δώσει θεματολογία στα παιδιά κ θα ήταν όλα πιο όμορφα κ θα υπήρχαν κ μηνύματα επικοινωνίας!
    Αλλά είναι άσχετοι σε θέσεις που δεν τους αξίζουν!!

  • Μπράβο παιδιά. Αν και τα γκράφιτι δεν είναι της γενιάς μου, τα βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα και δίνουν ζωντάνια στο γκρι της σκόνης που θα μας καταπιεί σε λίγο.
    Αυτά που λέτε μερικοί γιατί δεν έγινε προκήρυξη και να αποφασίσει επιτροπή για τα θέματα, όχι και πάλι όχι. Είδαμε όπου αποφάσισαν επιτροπές πόσο άσχετα και υποδεέστερα θέματα έγιναν σε όλους τους τομείς.

  • Είναι λυπητερό! Δεν κρίνω την τέχνη κανενός, από ότι παρατήρησα γιατι πήγα και από εκεί είδα ότι ο Ζαμκος δεν παραβρέθηκε; Γιατί; Έπρεπε να τον βάλετε διαχειριστή εσείς εκεί στον δήμο να δώσει μια θεματολογία να βγει κάτι όμορφο! Όπως αυτά που έχει κάνει ο ίδιος!

  • Γιατί δεν είναι και ο Ζάμκος Γιάννης ο καλλιτέχνης σε αυτό το Φεστιβάλ να δώσει μια νότα πραγματικής δημιουργίας

  • Στεναχωριέμαι που δεν βλέπω το όνομα του καλλιτέχνη της πόλης, τον Γιαννη μας τον Ζαμκο! Έχει αποδείξει με τα έργα του ότι σέβεται την πόλη με όμορφες θεματολογίες όπως τον κρόκο, το άγαλμα του Δαβιδ και το εργοστάσιο της ΔΕΗ όπως και αλλά! Θα μπορούσε να βγει κάτι που θα το βλέπαμε καθημερινά πηγαίνοντας και γυρνώντας στη δουλειά μας με χαρά γιατί δεν βρέθηκε εκεί; Ας μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι του Δήμου για αυτό!

    • Υπήρχε ο Ζάμκος ως όνομα στον τοίχο το πρωί,δεν ξέρω γιατί δεν ήρθε ίσως του έτυχε κάτι.
      Και οι άλλοι παιδιά της πόλης ήταν ή και γνωστοί από άλλες πόλεις.
      Μπράβο στα παιδιά.

  • Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που έτρεξαν για να γίνει αυτό το event και ένα ακόμα μπράβο στα παιδιά που ταξίδεψαν με δικά τους έξοδα , έκατσαν ώρες μέσα στην βροχή για να βάψουν ένα γκρι τοίχο τις πόλης . Ότι και να πει κάνεις είναι λίγο . Όσον αφορά τους ανώνυμους τις πόλης καλά θα ήτανε να μάθουμε να σέβονται την δημιουργία οποία μορφή και να έχει!! . Καλό θα ήτανε να το περάσετε και στα παιδιά σας αυτό .

  • Ας αρχίσουμε Από την αρχή.

    Το θέμα ήταν ελεύθερο.

    Αν ήθελε ο Δήμος κάτι συγκεκριμένο να πληρώνει τους καλλιτέχνες και κάνανε συγκεκριμένα πράγματα!

    Να υπήρχε μία θεματολογία εξαρχής Σαφώς θα ήτανε καλύτερο.

    Αν δεν κάνω λάθος πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο στην πόλη.

    Τουλάχιστον γέμισε με ωραία χρώματα ο τοίχος και κάποια ωραία αξιόλογα γκράφιτι.

    Το graffiti δεν είναι παιχνίδι αλλά τέχνη και για κάποιους πολύ ακριβοπληρωμένη μάλιστα.

    Οπότε όλοι εσείς οι ειδικοί που κράζετε πριν κράξετε να μάθετε τι είναι αυτό και μετά αν έχετε τα κότσια να το κάνετε και οι ίδιοι.

    Αυτα.

    Δικηγόροι του διαβόλου.

  • Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που έτρεξαν για να γίνει αυτό το event και ένα ακόμα μπράβο στα παιδιά που ταξίδεψαν με δικά τους έξοδα , έκατσαν ώρες μέσα στην βροχή για να βάψουν ένα γκρι τοίχο τις πόλης . Ότι και να πει κάνεις είναι λίγο . Όσον αφορά τους ανώνυμους τις πόλης καλά θα ήτανε να μάθουμε να σέβονται την δημιουργία οποία μορφή και να έχει . Καλό θα ήτανε να το περάσετε και στα παιδιά σας αυτό .

  • Το Μούτος στούντζες δέχθηκε άλλη μια επίθεση. Αυτή τη φορά από τα παιδιά που ζωγράφισαν/κατέστρψαν τον τοίχο του ΔΑΚ.
    Μαλούτας, Μιχαηλίδης, Σημανδράκος προωθούν μια εικόνα διάλυσης, απάθειας στην πόλη αυτα τα χρόνια και πρέπει να προστατέψουμε την προσπάθειά τους. Όχι να δίνουμε αέρα σε μερικά παιδιά που θέλουν να ομορφύνουν την πόλη.
    Θέλουμε την εικόνα διάλυσης που μας αξίζει. Που αξίζει στον Μαλούτα και τους συνεργάτες του!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.