Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στα Σέρβια

12 Ιουνίου 2023
18:34

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. αποτελούμενο από τις υποψήφιες Βουλευτές κκ. Καλλιόπη Βέττα και Βάσω Γκάσταρη, μέλη της Ν.Ε. Κοζάνης και των Ο.Μ. Σερβίων -Βελβεντού επισκέφτηκε σήμερα τα Σέρβια, όπου περιόδευσε στην λαϊκή αγορά και τα καταστήματα της πόλης, ενώ πραγματοποίησε συνάντηση στον Τ.Ο.Ε.Β..

Στην αγορά των Σερβίων συνομίλησαν με πολίτες, καταστηματάρχες και εμπόρους για το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας, όπου εξακολουθεί να ταλανίζει τους κατοίκους της χώρας καθώς δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα αναχαίτισης της ανόδου των τιμών.

Παράλληλα, τους ενημέρωσαν για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. που προβλέπει μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ, αύξηση μισθών, ρύθμιση ιδιωτικού χρέους και προστασία πρώτης κατοικίας, όπως και μια σειρά άλλα μέτρα για την στήριξη των ευάλωτων και των μεσαίων στρωμάτων.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Τ.Ο.Ε.Β. Σερβίων, όπου παρευρέθηκε το μέλος της Ν.Ε. και υπεύθυνος για την Αγροτική πολιτική κ. Κώστας Μιμίκος.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η διόγκωση των χρεών του Οργανισμού προς την ΔΕΗ. Παρά τις ρυθμισμένες πληρωμές που αποπληρωνόταν με απόλυτη συνέπεια από τα μέλη του ΤΟΕΒ, η εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής από τη ΝΔ και η εκτόξευση των τιμών οδήγησε σε υψηλότατα τιμήματα, τόκους υπερημερίας και απώλεια των ρυθμίσεων, γεγονός που ναρκοθετεί το μέλλον του Οργανισμού.

Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι το έργο ΑΠΕ του ΤΟΕΒ που ήταν σε φάση διαγωνιστικής διαδικασίας και συμβασιοποίησης με  εργολάβο, σταμάτησε καθώς δεν εξασφαλίστηκε ενεργειακός χώρος στο ηλεκτρικό σύστημα, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου και την υπογεγραμμένη σύμβαση όρων με την ΔΕΗ, γεγονός που επιτείνει το πρόβλημα βιωσιμότητας και ανάπτυξης του Οργανισμού. Ως εκ τούτου, σήμερα αρδεύονται μετά βίας 5-6.000 στρέμματα, την ώρα που πριν λίγα χρόνια ο αριθμός ανερχόταν στις 16.000 στρέμματα.

Από το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. τονίστηκε πως ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2021 είχε κατατεθεί από την Βουλευτή κ. Καλλιόπη Βέττα  ερώτηση για τα προβλήματα του ΤΟΕΒ Σερβίων, όπου τονιζόταν η αναγκαιότητα εύρεσης μόνιμης και βιώσιμης λύσης για το θέμα, γεγονός που όπως αποδεικνύεται δεν πραγματοποιήθηκε.

Η Ν.Δ. απόδεικνύει διαρκώς ότι το πρώτιστο μέλημα της είναι το χάρισμα των υπερκερδών στις εταιρίες ενέργειας, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και οι αυξήσεις των golden boys. Ο αγροτικός και παραγωγικός τομέας είναι μόνο για ισχνές επιδοτήσεις και πελατειακές σχέσεις.

Είναι στο χέρι όλων μας να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΕ Κοζάνης.

2 σχόλια

  • Για 8% ειστε….. κλιμακιο λεει…..ωωω ρε που πατε;;;

    παει ο γραμμος παει το βιτσι παει και το βογατσικο…..

    παει και το συριζα….

    οι αλλοδαποι θα σας ψηφισουν και οι τεμπεληδες φιλοι σας

    αναρχομπαχαλακηδες

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.