kozan.gr: Είναι εσφαλμένη η άποψη που διαμορφώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο από τον πρόεδρο του ΟΑΠΝ αλλά και από τον δήμαρχο Κοζάνης ότι θα υπάρχει επέμβαση στο χώρο του αθλητικού κέντρου όταν επανεκκινηθεί το ποδόσφαιρο στην Ανω Κώμη (Γράφει ο Αθανάσιος Καραθανάσης)

13 Ιουνίου 2023
09:51

Κύριε Σαμαρά,
Διαβάζοντας προσεκτικά την ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Κοζάνη – Τόπος να Ζεις, ακούγοντας την συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης το βράδυ της Δευτέρας στο Κοβεντάριο, επίσης διάβασα τα σχόλια των αναγνωστών της δημοσίευσης, θα ήθελα με νηφάλια ψυχραιμία να εκφράσω τις απόψεις μου για την κατάντια του γηπέδου της Ανω Κώμης. Τα γήπεδα, ένα κύριο κανονικών διαστάσεων διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου και ένα βοηθητικό μικρότερων διαστάσεων τα οποία βρίσκονται στον ίδιο χώρο, αυτή την στιγμή βρίσκονται σε οριακό σημείο καταστροφής του χλοοτάπητα ο οποίος τοποθετήθηκε μόλις πριν δύο χρόνια. Στον αθλητικό χώρο έχουν κατασκευαστεί περίφραξη, προβολείς, αντλιοστάσιο, αρδευτικό σύστημα, δεξαμενές ύδρευσης και άρδευσης και διαμορφωμένα container για αποδυτήρια.

Ο περιβάλλον χώρος πέριξ των γηπέδων επίσης παρουσιάζει μορφή πλήρους εγκατάλειψης με τα ζιζάνια να ξεπερνούν τα δύο μέτρα σπόροι των οποίων από τον αέρα εισέρχονται μέσα στα γήπεδα με συνέπεια να αναπτύσσονται μαζί με τον χλοοτάπητα και σε βάρος αυτού.

Η κατάσταση του χλοοτάπητα λόγω και της βροχερής φετινής χρονιάς, βρίσκεται σε βαθμό ανάπτυξης η οποία ξεπερνάει το μισό μέτρο, έχει αρχίσει να σποριάζει με συνέπεια την γήρανση και την καταστροφή του. Παράλληλα το πλήθος ζιζανίων που αναπτύσσονται μαζί με τον χλοοτάπητα και σε βάρος αυτού, επιδεινώνουν την κατάσταση . Τον προηγούμενο χρόνο λόγω της ξηρασίας, ο χλοοτάπητας λίγο έλειψε να ξεραθεί λόγω βλάβης και κακής λειτουργίας του αρδευτικού.

Η άποψη που διαμορφώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο από τον πρόεδρο του ΟΑΠΝ αλλά και από τον δήμαρχο Κοζάνης ότι θα υπάρχει επέμβαση στο χώρο του αθλητικού κέντρου όταν επανεκκινηθεί το ποδόσφαιρο στην Ανω Κώμη είναι εσφαλμένη, διότι οι αθλητικοί χώροι δεν κατασκευάζονται μόνο για αναγνωρισμένα σωματεία και διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου αλλά κατασκευάζονται ως επι το πλείστων για χρήση άθλησης των πολιτών του κάθε τόπου. Οι πολίτες των χωριών δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας για να στερούνται έστω και τις υποτυπώδες υποδομές που απολαμβάνουν οι πολίτες της πόλης.

Ο δήμος Κοζάνης και ιδιαίτερα ο ΟΑΠΝ όπως ισχυρίζονται δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό, δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά να βρεθεί κάποιος κάτοικος του χωριού που να απασχολείται για μερικές ημέρες του μήνα για την συντήρηση του αθλητικού κέντρου, αφού το χλοοκοπτικό μηχάνημα βρίσκεται σταθμευμένο σε αποθήκη του χωριού και με μικρή δαπάνη να σωθεί ένας αθλητικός χώρος που ο ίδιος ο δήμος δαπάνησε χρήματα για την κατασκευή του.

Πιστεύω ο δήμος σε συνεργασία με τον πρόεδρο του χωριού θα βρει την λύση άμεσα, πριν είναι πολύ αργά και όταν θα υπάρχει ομάδα ποδοσφαίρου δεν θα υπάρχει γήπεδο.

Αθανάσιος Καραθανάσης

Κάτοικος Ανω Κώμης

Για οτιδήποτε είμαι στην διάθεση σας.

Υ.Γ. Επειδή την μελέτη του αθλητικού κέντρου την έχω κάνει εγώ, όποιος ενδιαφέρεται να του δώσω τις πληροφορίες που χρειάζεται.

4 σχόλια

  • Σωστά τα όσα γράφεις,αλλά ο ΟΑΠΝ έχει διαφορετική άποψη γιατί στερείται χρημάτων για έξοδα όπως η αγορά βενζίνης για το χορτοκοπτικό και διάφορα άλλα ακατανόητα που αναμασούν εκεί κάποιοι
    Τώρα όταν δεν ξέρεις η δεν μπορείς να ανταποκριθείτε σε κάτι κανείς το απλό και αυτονόητο
    Παραιτείται,αλλά αυτό θέλεις θάρρος και τόλμη

  • Μπράβο Σάκη. Το εξήγησες όπως ακριβώς έπρεπε. Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να ασχοληθούν με τη Δίκαιη Μετάβαση, για να απαντήσω και στο σχετικό με τη DREAM TEAM ερώτημα.

  • 15 χρόνια φωνάζανε θέλουμε γήπεδο στο χωριό και όταν έγινε με βοηθητικό γηπεδο παρακαλώ,τα παράτησαν να ρημαξουν.δεν ξέρουμε τι θέλουμε κύριοι στην άνω κωμη,η πολιτεία σας βοήθησε αλλά θέλει και προσωπική φροντίδα και δουλειά από την τοπική κοινωνία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.