ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Εντυπωσιακή αεροφωτογραφία από το μεγάλο φωτοβολταϊκό στην Πτολεμαΐδα

16 Ιουνίου 2023
13:34

 

Μια εντυπωσιακή εναέρια λήψη από το μεγάλο φωτοβολταϊκό που κατασκευάζει σε εξαντλημένο ορυχείο λιγνίτη στην Πτολεμαΐδα δημοσίευσε στο twitter η ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Όπως τονίζει η εταιρεία, “η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο στην ενεργειακή της μετάβαση και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της μεταμόρφωσης”.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο θα έχει ισχύ 550 MW όταν ολοκληρωθεί και την κατασκευή του έχει αναλάβει η ΤEΡΝΑ.

energypress.gr

14 σχόλια

  • Τα πάνελ είναι “made in Ptolemaida”, από το εργοστάσιο που θα κατασκευαζοταν και θα έδινε θέσεις εργασίας και θα αναπτυσσοταν τεχνολογικά η περιοχή και θα και θα…
    Τι, όχι;

  • Αυτό που απασχολεί προσωπικά εμένα είναι το μέλλον αυτών των φωτοβολταικών. Ναι καλά κάναν και τα βάλαν εκεί αλλά το θέμα ειναι ποσο καιρο θα μπορεσουν να “επιβιώσουν”? Θα γίνονται οι απαραιτητες συντηρησεις, καθαρισμοί, ελεγχοι κλπ? Ή οσο αντεξουν μονα τους? Το λεω αυτο γιατι προσφατα ειδα ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα στο νησι Λέσβος, όπου λενε να βαλουν ανεμογεννητριες ξανα ενω οι παλιες ειχαν αφεθει στο ελεος της μοιρας τους

    • Αυτο ειναι το λιγοτερο που πρεπει να σε απασχολει μαλλον δεν γνωριζεις πολλα πραγματα για την Πτολεμαιδα

  • Εντυπωσιακή η καταστροφή των βιοτόπων,ναι ! Βγάλτε στον αέρα και τα κουρασμένα απ’τη πολύωρη εργασία πρόσωπα των εργαζομένων . Ναι εντυπωσιακό το θέαμα …

  • Που είναι οι θέσεις εργασίας. Φεύγουν συνέχεια από την Δ.Μακεδονια ο κόσμος σε ηλικίες 35-55 στης μεθεπόμενες εκλογές ‘3’ βουλευτές βλέπω στην περιφέρεια.

  • ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΠΙΡΑΝ ΓΙΑ ΕΞΩΡΙΞΗ ΛΙΓΝΙΤΗ ΣΤΙΝ ΛΕΒΑΙΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΛ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΞΑΝΤΛΙΜΕΝΑ ΟΡΥΧΙΑ.

  • ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΠΙΡΑΝ ΓΙΑ ΕΞΩΡΙΞΗ ΛΙΓΝΙΤΗ.ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΛ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΞΑΝΤΛΙΜΕΝΑ ΟΡΥΧΙΑ.ΠΛΙΤΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ. ΕΤΣΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΙΞΗ.

  • Το 41% κανει παρτι με τις θεσεις εργασιας που θα φερει στην περιοχη ο Μιχαλακης των Τεμπων και ο κΕριακος της καρδιας τους
    Ξυπνηστε μας οταν ερθουν να χαρουμε και εμεις μαζι σας

  • Μόνο να μην ξεχασουν να προβλέψουν κονδυλια και για ισχυρή προειδοποιητική σήμαση περμετρικά μην κατεβει να γεμισει κανενα canadair…..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.