Αίτημα για κήρυξη του Δήμου Εορδαίας σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κατέθεσε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς – Ενέργειες του Δήμου Εορδαίας για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία, κυρίως σε περιοχές της Δυτικής Εορδαίας

17 Ιουνίου 2023
12:10
Κανένα σχόλιο

 Άμεσος ήταν ο συντονισμός των επιφορτισμένων με την Πολιτική Προστασία υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων, που πλήττουν από χθες Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 την περιοχή μας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι  αρμόδιες υπηρεσίες με μηχανήματα (φορτωτές-εκσκαφείς και γκρέιντερ) βρέθηκαν κυρίως σε Κοινότητες της Δυτικής Εορδαίας, όπου η κακοκαιρία δημιούργησε τα μεγαλύτερα προβλήματα, επεμβαίνοντας έχοντας και τη συνδρομή ενός φορτηγού-αυτοκινήτου που απέστειλε κατόπιν αιτήματος του Δήμου Εορδαίας, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις έλαβαν χώρα, υπό την επίβλεψη των δύο αρμοδίων Αντιδημάρχων Νίκου Φουρκιώτη και Χρήστου Κεσκερίδη, κυρίως στις Κοινότητες Μηλοχωρίου και Φούφα, όπου παρατηρήθηκαν και τα περισσότερα προβλήματα, αλλά και σχεδόν σε όλη την Δημοτική Ενότητα Μουρικίου καθώς και σε περιοχές τον Κοινοτήτων Γαλάτειας, Δροσερού, Ολυμπιάδας και του Αγροκτήματος της πόλης της Πτολεμαΐδας. Οι ζημιές προκλήθηκαν κυρίως από υπερχειλίσεις ποταμών και ρεμάτων, που δημιούργησαν πλημμυρικά φαινόμενα τόσο εντός των οικισμών όσο σε αγρούς, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες.

Επιπροσθέτως σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Εορδαίας, στην οποία εκτός της απόφασης να παραταθεί για ακόμα ένα 48ωρο η απόλυτη ετοιμότητα και επιφυλακή των υπηρεσιών του δήμου για την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών, στάλθηκε αίτημα του Δημάρχου Παναγιώτη Πλακεντά προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη, ώστε να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές του Δήμου Εορδαίας σε κατάσταση  Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα που προξένησε η χθεσινή σφοδρή βροχόπτωση – καταιγίδα, προκειμένου να το προωθήσει αρμοδίως όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.