Αυτοψία στις Κοινότητες Φούφα και Μηλοχωρίου του Δήμου Εορδαίας πραγματοποίησε ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών και υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος

20 Ιουνίου 2023
20:57
Αυτοψία στις Κοινότητες Φούφα και Μηλοχωρίου του Δήμου Εορδαίας που επλήγησαν δριμεία από τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και από τα πλημμυρικά φαινόμενα της Παρασκευής 16 Ιουνίου 2023 πραγματοποίησε ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών και υποψήφιος βουλευτής ΝΔ κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Ο κ. Παπαδόπουλος συμμετείχε σήμερα σε ευρεία σύσκεψη που συγκλήθηκε από τον Δήμαρχο Εορδαίας κ. Παναγιώτη Πλακεντά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να αποκτήσει πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση στις πληγείσες περιοχές από τους αρμόδιους φορείς. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Προϊσταμένος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κοζάνης και ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ, οι Πρόεδροι των πληγεισών από την κακοκαιρία Κοινοτήτων Αγίου Χριστοφόρου, Αναρράχης, Ανατολικού, Άρδασσας, Ασβεστόπετρας, Γαλάτειας, Δροσερού, Εμπορίου, Μηλοχωρίου, Ολυμπιάδας, Πτολεμαΐδας, Φούφα, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Στη συνέχεια ο πρώην Υφυπουργός Μεταφορών είχε εκτενή επικοινωνία με την Διοίκηση της #ΔΕΗ για να ζητήσει την συνδρομή της στις ανάγκες που έχουν προκύψει στον Δήμο Εορδαίας. Κατόπιν ο κ. Παπαδόπουλος επικοινώνησε εκ νέου με τον Πρόεδρο του #ΕΛΓΑ κ. Andreas Lykourentzos και του ζήτησε την συνδρομή του στην επίλυση και των πρόσφατων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή.
Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε την ανάγκη να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα καταβολής αποζημιώσεων, ενώ σημείωσε ότι η καταστροφή υποδομών από τη θεομηνία επιβάλλει τον συνολικό εκσυγχρονισμό των υποδομών στην περιοχή ώστε “να μην ξαναζήσουμε τέτοιας έκτασης ζημιές και οι αγρότες μας να μην υποστούν ξανά οικονομική καταστροφή”. Όπως είπε είναι “χρέος μας να σταθούμε δίπλα στις κοινότητες και στους αγρότες για αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας και την άμεση καταγραφή των ζημιών σε καλλιέργειες και ποιμνιοστάσια. Τόνισε δε ότι η Περιφερειακή Αρχή θα πρέπει να φροντίσει για τον συστηματικό καθαρισμό των ρεμάτων και των καναλιών για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει πιο τολμηρά για την προστασία των Κοινοτήτων, των πόλεων και των αγροτικών περιοχών απέναντι στην κλιματική κρίση”.
Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Εορδαίας βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας από τον Αύγουστο του 2022. Θα εξεταστεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εάν θα κηρυχθεί εκ νέου για τα πλημμυρικά φαινόμενα της 16ης Ιουνίου 2023.

5 σχόλια

  • Σε αυτά δεν δηλώνει αναρμόδιος ο Παπαδόπουλος γιατί απλά περνάει τάζει και φεύγει θα τον δείτε τώρα σε 4 χρόνια.

  • Παπαδόπουλε γνωρίζεις ότι όλα καταγράφονται στις αποζημιώσεις… το νου σου που λεν οι Κοζανίτες….

  • Σαν την αυτοψία στην ανυπαρκτη
    Τηλεδιοίκηση που τελικά λειτουργούσε
    Με μανιβέλα του Τρικούπη!
    Ξαναψηφίστε τους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.