Φ. Φτάκα: Γιατί ψηφίζω ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ – Ψηφίζοντας «ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ» ψηφίζεις ένα ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ για τον τόπο σου

23 Ιουνίου 2023
14:54

 

 

  • Διότι η μεταλιγνιτική μετάβαση ή θα είναι ΠΡΑΣΙΝΗ ή δεν θα υπάρξει. Η παρουσία της Οικολογίας αποτελεί εγγύηση για την επόμενη μέρα. Ο ριζικός μετασχηματισμός της οικονομίας και της κοινωνίας χρειάζεται  δίπλα του το «ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ». 
  • Διότι η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης και το πράσινο κίνημα είναι μακράν οι πιο έμπειροι στο θέμα της μεταλιγνιτικής εποχής. Την έβαλαν στο δημόσιο διάλογο εδώ και 20 χρόνια, για αυτό και πρέπει να συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε και πολιτικά.
  • Διότι η σύσταση του  Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης  ήταν επίσης μια ιδέα του Πράσινου κινήματος. Το αποτέλεσμα είναι να συρρεύσουν  στην περιοχή μέχρι στιγμής 130 εκατ., ποσό που θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν τα κόμματα και η Αυτοδιοίκηση αντιδρούσαν στις συνεχείς περικοπές του.
  • Διότι πρέπει να διαφυλάξουμε την ορθή διαχείριση των πόρων και να πούμε όχι στη διασπάθιση που ήδη άρχισε. Να μην επαναληφθεί το «έργο» με τον εκτροχιασμό του Τοπικού Πόρου, που ανάγκασε τους Οικολόγους πριν 25 χρόνια να προσφύγουν στα δικαστήρια, Αν θέλουμε έναν ισχυρό έλεγχο και μια αποτελεσματική διαχείριση της Μετάβασης πρέπει να στηρίξουμε και ΕΚΛΟΓΙΚΑ αυτούς που απέδειξαν ότι μπορούν να το κάνουν : τη Συμμαχία «ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ»
  • Διότι έχουμε ρεαλιστικές και επεξεργασμένες προτάσεις για τη δημιουργία 1500 πράσινων θέσεων εργασίας στο Ν. Κοζάνης, οι οποίες θα καλύψουν τις μαύρες τρύπες της απασχόλησης που αφήνει πίσω του το τέλος του λιγνίτη.
  • Διότι πρέπει να υποστηρίξουμε πολίτες που δοκιμάστηκαν στο δημόσιο βίο και αν μη τι άλλο ήταν ΚΑΘΑΡΟΙ. Έβαλαν πλάτη σε πολλά θέματα και ήρθαν σε ρήξη με τοπικά μικροσυμφέροντα χωρίς να υπολογίσουν το πολιτικό κόστος και δίχως να εξαργυρώσουν τη δράση τους με ανταλλάγματα. Πρέπει λοιπόν να τους εμπιστευτούμε, ώστε να συνεχίσουν αύριο από νέες θέσεις

 

 

5 σχόλια

  • Μας έπεισες…. Σας είδαμε όταν αναλάβατε κι υπεύθυνες θέσεις πως δράσατε ! Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε !

  • Επειδή λοιπόν εμείς ζούμε στο πετσί μας τι εστί δίκαιη μετάβαση και ποιοι κερδίζουν απ’το ταμείο δίκαιης μετάβασης, χωρίς να δημιουργείται ούτε μία θέση εργασίας στην Δυτική Μακεδονία, γι’αυτό λοιπόν λέμε καμία ψήφος στο πράσινο και μωβ. Η πολιτική παλέτα βρίθει χρωμάτων που δεν είναι τόσο επικίνδυνα για το μέλλον μας.

  • Ο κακήν κακώς διωγμός του κυρίου Καραχάλιου από το τιμόνι της φιλαρμονικής θα σας κυνηγάει για πάντα κυρία Φτακα ότι κι αν κάνετε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.