Γιώργος Χριστοφορίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος Συνδυασμού ΄΄ΕΛΠΙΔΑ΄΄: “Σε απόγνωση οι αγρότες της Περιφέρειας μας”

24 Ιουνίου 2023
11:24

Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αγρότες στο σύνολο της Περιφέρειάς μας, το υψηλό κόστος καλλιέργειας που παραμένει ΙΔΙΟ με πέρυσι, συνδυαστικά με τις χαμηλές τιμές που προσφέρουν οι έμποροι (έως και 55% κάτω σε σχέση με πέρσι) δημιουργεί συνθήκες πραγματικής οικονομικής αδυναμίας στους αγρότες μας για τη δυνατότητα καλλιέργειας των χωραφιών.

Η ακαρπία ως αποτέλεσμα των συνεχών βροχοπτώσεων στο στάδιο της ανθοφορίας επηρεάζει την παραγωγή από 30 έως 50% κατά την εμπορική εκτίμηση των αγροτών μας.

Μπροστά σ αυτή την πραγματικά ζοφερή πραγματικότητα ο Γεωπόνος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τίποτα πραγματικό και πρακτικό ΔΕΝ έπραξε, τίποτα συγκεκριμένο ΔΕΝ έθεσε σε λειτουργία, ενώ όχι μόνο θα μπορούσε αλλά είναι και στις αρμοδιότητές του η στήριξη στον πρωτογενή τομέα.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι , θα μπορούσε να ζητήσει την ενεργοποίηση του τοπικού καταστήματος ΕΛΓΑ Κοζάνης ,θα μπορούσε να ζητήσει ΕΚΤΑΚΤΕΣ προσλήψεις Γεωπόνων για προεπισκόπηση της κατάστασης και στη συνέχεια ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΖΗΜΙΑΣ για δηλώσεις εκ μέρους των αγροτών μας.

Θα μπορούσε (ακόμα και αν δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα ακαρπίας) να προχωρήσει σε κινήσεις πίεσης πρόσληψης έκτακτων Γεωπόνων προκειμένου να ασχοληθούν με τις ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ των αγροτών από τις περσινές καταστροφές Ιουνίου.

Ο Γεωπόνος Περιφερειάρχης άφησε τους αγρότες στο έλεος των άσχημων καιρικών συνθηκών απαξιώνοντας την παραγωγή τον ιδρώτα και τον κόπο τους.

Δυστυχώς οι αγρότες εξαναγκάζονται να αφήσουν την ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, τα χωράφια τους, τον ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΥΣ, καθώς μένουν χωρίς καμία βοήθεια από την Πολιτεία και ειδικά για την περιφέρεια μας, που εν μέσω Απολιγνιτοποίησης μένει χωρίς στήριξη από μια περιφερειακή αρχή που λάμπει δια της απουσίας της!

Στεκόμαστε δίπλα στους αγρότες, αλληλέγγυοι και πάντα έτοιμοι να τους προσφέρουμε κάθε βοήθεια.

Καλούμε ταυτόχρονα κάθε αρμόδιο και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη που στήριξε μεγάλο μέρος της πολιτικής του καριέρας σε αυτό τον κλάδο, να πράξει έστω και τώρα, τα αναγκαία και αυτονόητα.

Γιώργος Χριστοφορίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Συνδυασμού ΄΄ΕΛΠΙΔΑ΄΄

6 σχόλια

  • Αυτόν τον ενδιαφέρει ο τοπος του Μαξίμου,
    εκεί που ζει ο μητσοτακης.
    4 χρόνια θεραπαινίδα του.
    Σχέδιο τους να ερημωσει η Δυτική Μακεδονια.

  • Ελπίζουν σε κανένα agro-pass. Έτσι κι αλλιώς με επιδοτήσεις και ενισχύσεις έμαθαν ζουν. Ποιος νοιάζεται για την παραγωγή; Ελάχιστοι…

  • Κυρ Χριστιφορίδη βλέποντας τις προτάσεις σας για τους αγρότες καταλαβαίνω ότι έχετε περιορισμένη γνώση του θέματος και απλώς θέλετε να γίνεται αρεστός.

  • Γιώργο είσαι μια αχτίδα φωτός. Σε θυμόμαστε στο αμαξοστάσιο του δήμου και στην πόλη να κάνεις πύρινα κυρήγματα υπέρ Βλαντή-Κουκουλόπουλου και ιδιαίτερα ήσουν και είσαι ο πιο θερμός υποστηρικτής του Μαλούτα και ο,τι αυτός πρεσβεύει. Οι παραπάνω σε μύησαν στην αυτοδιοίκηση, την έμαθες καλά και τους έχεις ξεπεράσει. Δεν πιστεύουμε να ξαναστηρίξεις τον Μαλούτα. Υπήρχε τελευταία το κίνητρο να τον στηρίξεις γιατί ήταν υποψήφιος με τον Μαλούτα ο φυσικός και άξιος πατέρας σου στο χωριό σου. Τώρα πρέπει να στηρίξεις τον εαυτό σου, θέτοντας υποψηφιότητα για δήμαρχος κοζάνης. Έχεις μεγάλη απήχηση στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου και ειδικότερα στην πόλη. Να μην αφήσεις την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η κάθοδος σου θα δώσει νέα ελπίδα και νέα αισιοδοξία στους πολίτες της Κοζάνης. Και σου απευθύνουμε ένα μήνυμα μέσα από την ποίηση: «¨Ποίηση είναι η υπέρτατη μορφή συγκινησιακής χρήσης της γλώσσας.» Προχώρα όπως λέει το λαικό άσμα ΕΜΠΑΙΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΕΜΠΑΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΑ ΟΛΑ ΛΙΜΠΑ. ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.