Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Ολοκλήρωση Προγράμματος για την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό στους εθελοντές του Αρκτούρου

27 Ιουνίου 2023
10:46

 

Ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουνίου 2023 το εξαμηνιαίο πρόγραμμα «Γλωσσική επαφή και Πολιτισμική εξοικείωση» που αφορά σε ξένους εθελοντές οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα για να προσφέρουν στην οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Το πρόγραμμα ήταν αποτέλεσμα της σύμπραξης του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας ‘ΤΗΜΕΝΟΣ’   του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Οργάνωσης  «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ». Οι εθελοντές παρακολούθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαμήνου μαθήματα ελληνικής γλώσσας για αρχάριους (επίπεδο Α1) που προσφέρθηκαν από ερευνητές-μέλη του μητρώου του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας. Επιπλέον, μέσα από τη συμμετοχή τους σε διάφορες πολιτισμικές δράσεις είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περιοχές/σταθμούς πολιτισμικού ενδιαφέροντος στον Νομό Φλώρινας και να εξοικειωθούν με βασικές συνήθειες της περιοχής.

Τον ακαδημαϊκό συντονισμό του προγράμματος είχε η καθηγήτρια Ελένη Γρίβα, διευθύντρια του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας. Υπεύθυνοι/ες για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ήταν οι: Ιωάννα Καιάφα, Σπύρος Μπούρας, Χρυσάνθη Μάρκου, Χριστίνα Καραγιάννη, Σταματία Ζορμπά, Ευάγγελος Δημητρίου, Ιωάννα Κουκόσια, Χρυσούλα Εφραιμίδου. Τον συντονισμό των πολιτισμικών δράσεων είχε ο καθηγητής Σταύρος Καμαρούδης και συμμετείχαν οι Ευάγγελος Δημητρίου, Ευθύμης Ψαλλίδας και Δανάη Νικολάου.

Τον διοικητικό συντονισμό από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ είχαν η κ. Χαρούλα Κρομυάδου, υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και η κ. Έλενα Ποντίκη υπεύθυνη εθελοντών και υποστηρικτών ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Ένα σχόλιο

  • Ο στόχος είναι να αυξηθούν οι αρκούδες για να δημιουργούν περισσότερες καταστροφές καθώς να απειλούνται από αυτές και οι άνθρωποι της υπαίθρου.
    Αποτελούν καύχημα για την χώρα αυτές οι ενέργειες.
    Βέβαια αυτοί που τις προκαλούν έχουν και τις ανάλογες απολαβές.
    Άρα οι κάτοικοι της υπαίθρου υποφέρουν εξαιτίας αυτών των εργαζομένων που κερδοσκοπούν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.