H απάντηση του ΟΑΠΝ με αφορμή δημοσιεύματα αναγνωστών του kozan.gr για τ’ ότι δεν κόβονται τα χόρτα στα γήπεδα σε Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης – Η απάντηση του kozan.gr

28 Ιουνίου 2023
11:38

Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι:

Όσον αφορά στη χρήση και στη συντήρηση των περιφερειακών γηπέδων ποδοσφαίρου, ενημερώνουμε ότι από το 2011 και μετά (εδώ και 12 χρόνια), συζητήθηκε και συναποφασίστηκε, η συντήρηση να γίνεται από τις ομάδες που κάνουν χρήση των γηπέδων και συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Κοζάνης.

Σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, οι ποδοσφαιρικές ομάδες (σε συνεργασία με τον ΟΑΠΝ, που είναι υπεύθυνος για την παραχώρηση λιπασμάτων, σπόρου γκαζόν, μπεκ, κλπ) αναλαμβάνουν να συντηρήσουν το γήπεδο τους καθώς ο ΟΑΠΝ του Δήμου Κοζάνης αποδεδειγμένα δεν μπορεί να ανταποκριθεί, με βάση το προσωπικό του και τις οικονομικές του δυνατότητες.

Για τα γήπεδα που αναφέρθηκαν στα πρόσφατα δημοσιεύματα δεν υπήρχε από καμία ομάδα αίτημα για τη χρήση και κατ επέκταση τη συντήρησή τους.

Σχολιασμός από kozan.gr: Τ’ ότι συζητήθηκε και συναποφασίστηκε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΠΝ, ότι από το 2011 και μετά η συντήρηση θα γίνεται από τις ομάδες που κάνουν χρήση των γηπέδων, δε σημαίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα σε ό,τι αφορά τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του Οργανισμού, πόσο μάλλον όταν σε πολλά από αυτά τα γήπεδα δεν υπάρχουν ομάδες για να τα συντηρήσουν. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις είναι περιουσία του Δήμου Κοζάνης και μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν από τους κατοίκους του κάθε χωριού για ατομικούς αθλητικούς σκοπούς. Η προσπάθεια της διοίκησης του ΟΑΠΝ και γενικότερα της Δημοτικής Αρχής να αποποιηθεί τις ευθύνες της οι οποίες δεν παραγράφονται με αόριστες συζητήσεις κι αποφάσεις που πάρθηκαν – όπως λένε – πριν από 12 χρόνια σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο σκηνικό που διέπει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, κρίνονται αδικαιολόγητες. Υπάρχει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο και καλό θα είναι  κάποιοι να το ακολουθήσουν.

20 σχόλια

  • Απαράδεκτοι……….υποτιμούν τη νοημοσύνη μας !!!!
    Αν δεν μπορούν να πάνε στο σπίτι τους.
    Πολύ σωστό το σχόλιο σου kozan.gr.

    • Εδώ και χρόνια όλοι στηρίζουν το σύστημα Μαλούτα…και μετά γκρινιάζουν. Τέρμα η γκρίνια θα έχετε δήμαρχο τον Μαλουτα ως που να βαρεθεί 😀😀😀😀

  • Αυτός ο άνθρωπος νομίζει οτι ασκεί διοίκηση. Νομίζει οτι απαντάει στα δημοσιεύματα. Δηλ. αν δεν υπάρχει ομάδα, ας γίνει το γήπεδο δάσος. Δεν υπάρχουν κάτοικοι, δεν υπάρχουν παιδιά στα χωριά. Τι ζούμε θεέ μου !!!!

  • Καλά τα είπατε, καλά τα συμφωνήσατε. Την περίπτωση να μην χρησιμοποιεί κάποια ομάδα το γήπεδο ενός χωριού δεν τη σκεφτήκατε καν έτσι; Τότε βάλτε φωτοβολταϊκά. Εκεί είστε γρήγοροι και αποτελεσματικοι.

  • Πότε ο Γιάννης δεν μπορεί πότε ο …… του πονεί.
    Ελληνική παροιμία. Λέγεται για κάποιον που βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες για να μην κάνει μια δουλειά.

  • Εκτός του ότι είναι ανύπαρκτοι στις διοικητικές του ικανότητες,είναι ανύπαρκτοι και στα γραφόμενα τους
    Δηλ.οτι ανήκει στο Δήμο Κοζάνης,επειδή πριν κάποια χρόνια λήφθηκε μια λανθασμένη και άστοχη απόφαση των τότε διοικούντων ,αυτή δεν αναθεωρείται,δεν διορθώνεται αλλά εξακολουθεί να εφαρμόζεται,ενώ από την εφαρμογή της προκύπτουν και ανακύπτουν καταστροφικά προβλήματα
    Τότε γιατί υπάρχει διοίκηση στο ΟΑΠΝ και στα άλλα Νομικά πρόσωπα Μόνο για ταμπέλες,φωτογραφίες και ανακοινώσεις
    Η πόλη είναι αξία της μοίρας της όταν διοικείται από τέτοιους αιρετους

  • όχι μόνο στα γήπεδα, δημ τέλη όπως στην πόλη αλλά στην παροχή υπηρεσιών σχεδόν τίποτα ότι γίνεται. όνο μετά από κλάψιμο

  • Μάρραααα χειρότερα το έκανες χειρότερα με την απάντηση σου!!!!Ήσουν εκεί για να λύνεις προβλήματα!!! Δηλαδή ανά αυτοί για δικό τους λόγους το αφησουν το γήπεδο ετσθ συ τι θα κάνεις???Ούτε ξέρει τις έχεις υπό τον έλεγχο σου!!!Δε σε βάλαμε το ζόρι σε ψήφισανε
    Ο κύριος Πόντιος Πιλάτος πάντα την ευθύνη στους άλλους

  • Φροντίζω ένα γήπεδο πέριξ της Κοζάνης μαζί με άλλους 2-3 (χαζούς) με ένα μικρό χλοοκοπτικό με ότι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή χρόνος ατελείωτος, κούραση έξοδα κλπ. Ο δήμος άφαντος. Αν ξεκινήσει ο δήμος να φροντίζει όλα τα γήπεδα στα χωριά τότε θα ζητήσουμε και εμείς να φροντίζει και το δικό μας να απαλλαγούμε απο την υποχρέωση. Θα πρέπει στα χωριά να πάρουν πρωτοβουλίες και οι κάτοικοι. Έχουν μηχανήματα, τεχνογνωσία θα μπορούσαν να κόψουν τα χόρτα μην τα περιμένουν όλα απο τον Δήμο.

  • Βάλτε από δέκα λεπτά οι κάτοικοι μέχρι να μαζέψτε 10 ευρώ για το πετρέλαιο….και έρχομαι με δικό μου χορτοκοπτικό…τζάμπα το κόψιμο…

    • Δηλαδή εσύ κάνεις τζάμπα τη δουλειά για την οποία πληρώνονται κάποιοι άλλοι για να κάνουν; Άφησε τα στοιχεία σου στο kozan, για να σε φωνάζω εγώ να πηγαίνεις στη δουλειά μου όταν εγώ βαριέμαι.

  • Οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν εργασίες που είναι στην αρμοδιότητα στου δήμου κύριοι ειδήμονες
    Εάν είναι τι πληρώνουμε τα δημοτικά τέλη και τι βελτιώσεις στην καθημερινότητα τους βλεπουν οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων

  • Μαρα εαν σε εβαλαν εκει για να μας πεις τι εκαναν οι αλλοι πριν 12 χρονια, ασε αφνουσ καλυτερα. Εσυ δεν εισαι ουτε για τα αυτονοητα. Ποσο χαλια πια….

  • Ξέρει κανείς πόσοι υπάλληλοι του Δήμου έχουν προσληφθεί με την ειδικότητα που χρειάζεται το πράσινο; Και με τι ασχολούνται; Έγιναν γραφιάδες, κάθονται στο γραφείο όλη μέρα και η φροντίδα του πρασίνου στους εθελοντές ή κάνουν αναθέσεις.

  • Ναι σωστά λες κ στην υπόλοιπη πόλη όλα είναι καθαρά κ κομμένα όπου έχετε εσείς την ευθύνη παντού ζούγκλα είναι θα μας φάνε τα φίδια ρεεέεε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.