Χουντίτης: Ένα σπάνιο ορυκτό στη γη της Κοζάνης

1 Ιουλίου 2023
22:31

Το ορυκτό χουντίτης που εξορύσσεται στα Λεύκαρα Σερβίων Κοζάνης, είναι ένα σπάνιο προϊόν, το οποίο διαθέτει σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα η Ελλάδα. Τα αποθέματα μεγάλα όπως και η αξία του με ευρύτατες εφαρμογές στη βιομηχανία.

Λευκό, σαν πούδρα, μετά την επεξεργασία του, είναι το κοίτασμα του χουντίτη-υδρομαγνησίτη.Την εκμετάλλευση του ανέλαβε αρχικά ελληνική εταιρεία και στη συνέχεια πέρασε στα χέρια ενός μεγάλου Ευρωπαϊκού βιομηχανικού Ομίλου που δραστηριοποιείται έντονα σε διεθνείς αγορές με τις εξαγωγές σε ετήσια βάση να ανέρχονται σε υψηλά ποσοστά .

Η επιχείρηση διαθέτει σύγχρονα μηχανήματα και εξοπλισμό που να ανταποκρίνονται στα σημερινά παγκόσμια δεδομένα με εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ αυστηρότατα είναι τα μέτρα προστασίας για εργαζόμενους αλλά και για επισκέπτες.

Ο χουντίτης, στη μορφή του τελικού εξαγώγιμου προϊόντος, χρησιμοποιείται σαν φίλτρο επιβραδυντικής πυράς στα πλαστικά αλλά και σε πολλές ακόμα εφαρμογές φιλικές προς το περιβάλλον.

Το υλικό που διατίθεται στην αγορά, κατά κύριο λόγο εξάγεται σε χώρες της Ανατολής της Δύσης, καθώς επίσης στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη).

Ένα σχόλιο

  • Εκτάσεις της Κοινότητας Νεράιδας που έχουν απαλλοτριωθεί για την εξόρυξη του ορυκτού. Τώρα που κολλάει τα Λεύκαρα Σερβίων ένας Θεός ξέρει. Άπό ενημέρωση είστε για κλάματα!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.