Δήμος Κοζάνης: Σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια αποκτά ο δρόμος Κοζάνη-Κοίλα

4 Ιουλίου 2023
13:03

Ο Δήμος Κοζάνης συνεχίζοντας την προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας μέσα από έργα που έχουν ανάγκη οι πολίτες, προχωρά στην κατασκευή σύγχρονων και ασφαλών πεζοδρομίων στο δρόμο Κοζάνη – Κοίλα, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά, έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης «Διάστρωση κυβόλιθων στα όρια απαλλοτρίωσης της Ε.Ο. Κοζάνης-Πτολεμαΐδας έως των οικισμό Κοίλων» από το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα και τον ανάδοχο του έργου, Παναγιώτη Τσιαούση, την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2022, στο Δημαρχείο, ξεκινά η κατασκευή.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, η αρμόδια αντιδήμαρχος Νούλα Τουμπουλίδου, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κοζάνης Μιχαήλ Πεχλιβανίδης, καθώς και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.

Σημειώνεται, ότι το έργο θα υλοποιηθεί στα όρια απαλλοτρίωσης της Εθνικής Οδού Κοζάνης –Πτολεμαΐδας, από τη βόρεια έξοδο της Κοζάνης έως τη διασταύρωση προς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (πρώην ΤΕΙ).

Η συμβατική δαπάνη του έργου είναι 260.957,95 ευρώ, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 300.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση γίνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Έσοδα τελών μεταβίβασης).

14 σχόλια

  • αρα το εργο ειναι μεχρι το τει….τι μας ζαλιζει ο Μαλουτας και η τομπουλιδου οτι ειναι μεχρι τα κοιλα;

    καλιστα και ατο εναπομεινων κομματι θα μπορουσε να μπει στην εργολαβια!

  • αφού το έργο χρηματοδοτείται από την περιφέρεια (για ακόμη μια φορά) ο δήμος που κολλάει??

    το χρήμα αυτό το παίρνουν άλλοι δήμοι?

  • Ειδατε;μολις εκλεισε το τει αμεσως το πεζοδρομιο.Ποιοι θα περπατησουν;ενω οσο ηταν σε φουλ λειτουργια δεν το φτιαχνανε.γιατι αραγε;μια απλοικη απαντηση.Για να μην μπορουν να πανε οι φτωχοι φοιτητες με τα ποδια.

  • Χαχαχα χαχαχα σοβαρά τώρα τα λέτε αυτά??? Τόσα χρόνια ούτε καν το δρόμο δεν καταφέρατε να κάνετε ασφαλή και έχετε το θράσος να μιλάτε για πεζοδρόμιο??? Χαχαχα χαχαχα χαχαχα

    • Ο δρόμος δεν μπορεί να γίνει καλύτερος λόγω του ανάγλυφου. Μόνο τούνελ θα μπορούσε να αλλάξει πλήρως την χάραξη.
      Αν δεν τρέχεις πάνω από το όριο είναι οκ ο δρόμος

  • ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ

    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
    ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

    Το έργο του Μαλούτα είναι να καταργεί περίπου 140
    θέσεις στάθμευσης στην πλατεία Λασάνη και στους
    γύρο δρόμους με την Ανάπλαση των που ξεκινάει
    τώρα !!!!!

  • Ο δημος κανει εργο της περιφερειας για να φανει το μαλουτακι!Ε ρε, που θα φτασεις ρε Λαζαρε!

  • Τωρα που το διελυσαν το Πανεπηστημιο κανουν πεζοδρομια και αυτα τα μισα Υπηρχε χωρος για να συμπληρωσουν και να αναβαθμίσουν τα κτηρια και τα παιδια να μπορουν να πανε με τα ποδια ωστε να μην αναγκαζονται να πάρουν αστικο με ευκολη προσβαση απο τον κομβο της εγνατιασ και πεντε λεπτα απο την Κοζανη αλλα προτιμησαν να χτισουν στην αλλη ακρη της Κοζανης λογω συμφεροντων καποιων ως συνηθως

  • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Εδώ και 20 χρόνια που εργάζομαι στο Πανεπιστήμιο (από το πρώην ΤΕΙ) βλέπουμε τους φοιτητές να περπατάνε μέσα στο δρόμο με κίνδυνο της ζωής τους. Επιτέλους “ωρίμασε” το έργο χωρίς απώλεια ανθρώπινης ζωής.

  • Θα μας κυνηγάν τα αδέσποτα στα πεζοδρόμια τώρα.. τουλάχιστον θα τρέχουμε πάνω σε αυτά χωρίς φόβο να μας πατήσουν τα αυτοκίνητα..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.