Μουσική – χορωδιακή ανθοδέσμη το Βελβεντό στο ‘’2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών’’, που διοργάνωσε ο ‘’Σύλλογος Φίλων Μουσικής, Βελβεντινές Φωνές’’, αφιέρωμα στον Θεσσαλονικιό μουσικοσυνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή (του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα)

4 Ιουλίου 2023
18:35
Κανένα σχόλιο

Το Βελβεντό είναι μια φυσική ανθοδέσμη. Το τριήμερο 30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου 2023 έγινε και μουσική – χορωδιακή ανθοδέσμη με το ‘’2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών’’, που διοργάνωσε με επιτυχία ο δραστήριος ‘’Σύλλογος Φίλων Μουσικής Βελβεντινές Φωνές’’. Ήταν ένα συγκινητικό (συγκινητικό και για το πρόσωπο και για την ερμηνεία των τραγουδιών του από τις δεκάδες υπέροχες και καλλίφωνες χορωδίες) αφιέρωμα στον Θεσσαλονικιό, σεμνό, αείμνηστο Σταύρο Κουγιουμτζή. Ευχαριστούμε τις ‘’Βελβεντινές Φωνές’’ και τις δεκάδες των χορωδιών (χορωδών και μαέστρων) για την καλοκαιρινή μουσική – χορωδιακή ανθοδέσμη.

Ένα περιστατικό με τον Σταύρο Κουγιουμτζή στο Βελβεντό:

Δεχτήκαμε στο Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού, με διευθυντή τον αείμνηστο Γιάννη Γκαντρή, την επίσκεψη του Σταύρου Κουγιουμτζή. Συνοδευόταν από τον συμπολίτη μας, μουσικό και τραγουδιστή, τον αξιαγάπητο Μανώλη Χατζημανώλη.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του σχολικού κτιρίου στο κεντρικό χολ, ο Κουγιουμτζής, σταματά αίφνης, παίρνει δυο – τρεις βαθιές εισπνοές και λέει: ‘’Πω, Πω! Σχολικίλα! Χρόνια είχα να νιώσω αυτήν την μοναδική ευωδία!’’. Του λέμε: ‘’Κύριε Κουγιουμτζή, γράψτε ένα τραγούδι με αυτό το βίωμα’’. Του άρεσε η ιδέα. Δεν ξέρω αν έγραψε κάτι, ή αν το άφησε μισοτελειωμένο σε κάποιο συρτάρι. Το αναφέρω στη μνήμη του.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

4-7-2023

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.