Eπιστολή αναγνώστη στο kozan.gr: Κοζάνη: Περιφερειακοί ή βοηθητικοί δρόμοι;

8 Ιουλίου 2023
22:46

 

Στην πόλη μας έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «περιφερειακούς», κάποιους δρόμους που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι από εμάς έτσι ώστε να παρακάμψουμε την πόλη χωρίς να περάσουμε από το κέντρο. Οι δρόμοι στους οποίους αναφέρομαι είναι:

  1. Οδός Αηλιόστρατας, ο οποίος μπορεί να ασφαλτοστρώθηκε πρόσφατα, αλλά είναι στενός σε αρκετά σημεία, χωρίς διαγράμμιση, χωρίς πεζοδρόμια, περνάει μέσα από τον χώρο που γίνεται ο νιάημερος και είναι και το εργοτάξιο του Δήμου. Στην αρχή του δρόμου μετά την πλατεία που γίνεται ο φανός της Σκ΄ρκας, οι οδηγοί τρέχουν για να μην τους κόψει η ανηφόρα. Στο σημείο αυτό έχει πολλά παιδιά γιατί υπάρχει σχολείο.

  2. Οδός Γ. Σαραντάρη, είναι ο δρόμος που ξεκινάει πριν από τη γέφυρα στην οδό Ιωνίας και φτάνει ως το σημείο που γκρεμίστηκε η γέφυρα στο δρόμο για Αθήνα. Στο δρόμο αυτόν περνάνε νταλίκες, τα αυτοκίνητα τρέχουν περισσότερο από το κανονικό , τα πεζοδρόμια που υπάρχουν σε μικρό κομμάτι του δρόμου είναι στενά, δεν υπάρχει διαγράμμιση και ο φωτισμός δεν επαρκεί. Τις βραδινές ώρες κυκλοφορούν πολλά παιδιά τα οποία φεύγουν από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο 18ο Δημοτικό σχολείο και μιλάνε περπατώντας αργά κατά πλάτος του δρόμου. (πριν από λίγες μέρες φρέναρε μια νταλίκα για να μην παρασύρει παιδιά που περπατούσαν στον δρόμο) Επίσης στο σημείο που βγαίνει ο παραπάνω δρόμος στην οδό Λαρίσης, εκεί που γκρεμίστηκε η γέφυρα πρέπει να γίνει κυκλικός κόμβος για να μπορούν να πηγαίνουν τα αυτοκίνητα προς όλες τις κατευθύνσεις και να μην γίνει κυρίως κανένα ατύχημα.

  3. Οδός Κολοκοτρώνη, δρόμος μετά την Μακρυγιάννη που βγαίνει στην Ιωνίας. Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει πολλές λακκούβες , δεν έχει πεζοδρόμια και θα μπορούσε να βελτιωθεί αρκετά, αν γινόταν κάποιες παρεμβάσεις.

12 σχόλια

  • Οι δρόμοι που αναφέρεις έχουν ονοματοδοσία και είναι δημοτικοί και όχι περιφερειακοί δρόμοι όπως εκ του πονηρού θέλει ο Δήμος να χαρακτηρίζονται λόγω μη ύπαρξης περιφερειακού από τον οποίο θα γινόταν όλη η κίνηση των μεγάλων φορτηγών, τα οποία διέρχονται τώρα μέσα από κατοικημένες περιοχές της πολης, δημιουργώντας προβλήματα, ηχορύπανσης,καυσαερίων και κινδύνου ατυχημάτων.Η ανικανότητα να μην γίνεται η Νότια παράκαμψη της πόλης εδώ και τόσα χρόνια. Οι παροικούντες στις περιοχές αυτές κάντε μήνυση στο Δήμο για όλα τα αυτονόητα που δεν μπορεί να κάνει,δημιουργώντας προβλήματα στην ζωή των δημοτών. Ουτε και τώρα που έκλεισε η γέφυρα και επιβαρύνθηκε η κατάσταση δεν μπορουν να δωσουν λυσεις στα προβλήματα.

  • Οδός Φωτόπουλου ένας δρόμος ιδιαίτερα χρήσιμος… μια ζωή παρατημένος, μια ζωή πνιγμένος στο χόρτα, μια ζωή περιμένουμε να ολοκληρωθεί, για την ώρα η κυκλοφορία γίνεται κατόπιν συνεννόησης τον οδηγών ποιος θα κάνει στην άκρη.

  • Εσύ γιατί δεν κάνεις μηνυση σαν δημότης Κοζάνης; Το να γράφει ο καθένας και να κάνει κρητική είναι το εύκολο κομμάτι. Το δύσκολο είναι όταν πάρει την εξουσία και πρέπει να κάνει αυτά που είπε. Εφόσον για εσένα ο δρόμος για να γίνει είναι εύκολο τον Οκτώβριο έχουμε δημοτικές εκλογές.

    • Ο καθένας μπορεί να γράφει τη γνώμη του και να κάνει κριτική αν χρειάζεται, για να συζητιούνται όποια θέματα υπάρχουν! Σίγουρα βοηθάει!!!

  • Οδος Κολοκοτρωνη,αν ζουσε ο ηρωας δεν θα επετρεπε να δοθει το ονομα του σ`αυτον το δρομο με τα χαλια που εχει.Αυτος ο δρομος μαζι με αλλους ειναι ντροπη για την πολη.

  • Πως έφτασε η πόλη στο 2023 χωρίς περιφερειακή οδό?
    Ρωτήστε αυτούς που είναι στο τιμόνι δεκαετίες

  • Αν πας Θεσσαλία,Καρδιτσα, Τρίκαλα θα καταλαβεις τι σημαίνει περιφεριακος δρόμος.
    Χτες το πρωί συνάντησα φορτηγατζη να είναι σταματημένος έξω από την κοζανη, ερχόμενος από Λάρισα. Ήθελε να πάει Φλώρινα και δεν ήξερε από που να πάει για να μην μπλοκάρει μέσα στην πόλη.
    Εδώ στην Κοζάνη μια ζωή να γλύφουμε για να εκλεγομαστε…Εδώ δεν έχουμε ούτε δρόμους μέσα στην πόλη.

  • Τι λέτε τώρα να περάσει ο δρόμος μέσα από το χωράφι ή το οικόπεδο του ψηφοφορου; Να χάσουμε τις ψηφους; δεκαετίες τώρα αυτή η λογική. Εντός και εκτός πόλης.

  • Και καλά στην Ενότητα δεν ξέρουν τι σημαίνει περιφερειακός δρόμος, από τον Κοζανη πολη να ζεις δεν άκουσα ούτε μια φορά να πάρουν θέση για την αναγκαιοτητα της νότιας περιφερειακής, μήπως το πρόβλημα είναι γενικό, μήπως η πόλη πάσχει από γενική καθυστέρηση μήπως μήπως?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.