kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε Αδαμίδη, Θεοφύλακτο & Βατάλη για να είναι υποψήφιοι Περιφερειάρχες – Κι οι τρεις αρνήθηκαν

12 Ιουλίου 2023
12:26

 

Προτάσεις των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ σε περιφερειακό επίπεδο έγιναν, τις τελευταίες μέρες, σε Αδαμίδη, Θεοφύλακτο & Βατάλη, για να είναι υποψήφιοι Περιφερειάρχες, όμως κανείς από τους τρεις δεν έδειξε ενδιαφέρον. Κάποιος εξ αυτών, σε ειρωνικό τόνο, φέρεται να είπε Βάλτε τον Μουμουλίδη”,  άλλος ήταν κατηγορηματικά αρνητικός ενώ κι ο τρίτος αρνήθηκε ευγενικά στηρίζοντας την προοπτική ενός ενιαίου ψηφοδελτίου από το χώρο της κεντρο-αριστεράς. Η αλήθεια είναι πως, τοπικά, η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της συνεργασίας και της προοπτικής που είχε δημιουργηθεί, πριν τις εθνικές εκλογές, για τη δημιουργία ενός ενιαίου ψηφοδελτίου, σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής την Γ. Ζεμπιλιάδου, όμως η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ κι η γενικότερη σχέση των δύο κομμάτων σε κεντρικό επίπεδο, έχουν, ως ένα βαθμό, χαλάσει – και τοπικά – το καλό κλίμα της προηγούμενης περιόδου. Την ίδια στιγμή ο Θ. Καρυπίδης, που πριν τις εκλογές ήταν υπέρ της στήριξης του σεναρίου ενός ενιαίου ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ με την Γ. Ζεμπιλιάδου, έστω και προ στιγμής, πριν τις αρνήσεις, φέρεται να μετακινήθηκε σ’ άλλη κατεύθυνση,  προτείνοντας ο ίδιος ένα από τα τρία προαναφερόμενα πρόσωπα.  Κανείς δε μπορεί να πει με βεβαιότητα το τι θα συμβεί κι αν μπορεί να υπάρξει, σε τοπικό επίπεδο, αυτή η πολυσυζητημένη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ, όμως κι από την άλλη πλευρά, όσο δεν υπάρχει προθυμία από κάποιο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορούσε να ηγηθεί με αξιώσεις ενός κομματικού ψηφοδελτίου, το σενάριο αυτό της συνεργασίας, με τις όποιες δυσκολίες, διαφωνίες κι αντιρρήσεις υπάρχουν, φαίνεται πως, μέρα με τη μέρα, κερδίζει πόντους. Ωστόσο, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ, κεντρικά, πάρει την απόφαση να “επιστρατεύσει”, υποχρεωτικά, κάποιο πρόσωπο του κόμματος, στο πλαίσιο μιας κοινής στρατηγικής για όλες τις Περιφέρειες, τότε η ατζέντα αλλάζει και κανείς δε μπορεί να αποκλείσει και το ενδεχόμενο να έχουμε κι ανατροπές.

Η Χύτρα

 

 

12 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.