Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Κοζάνης & Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εορδαίας: “Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα στο εργοστάσιο της ΕΠΑΔΥΜ”

13 Ιουλίου 2023
07:02

 

Μετά το εργοδοτικό έγκλημα στα ναυπηγεία Ελευσίνας, με το θάνατο εργάτη που στάλθηκε από την εργοδοσία για υπερωριακή εργασία μετά τις τρεις το μεσημέρι και σε συνθήκες καύσωνα, παρόλο που ανήκε σε ευπαθή ομάδα λόγω χρόνιου καρδιακού νοσήματος , αναδεικνύεται η ανάγκη η εργοδοσία της ΕΠΑΔΥΜ  να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζόμενων, λόγω και των ειδικών συνθηκών της εργασίας στην διαχείριση των απορριμμάτων.

Άμεσα πρέπει:

  • Να ενισχυθεί ο γενικός εξαερισμός σε όλους τους χώρους εργασίας με εγκατάσταση ανεμιστήρων στα ψηλά σημεία των αιθουσών και αερισμό με φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες και κλιματιστικά όπου αυτό είναι δυνατόν.
  • Άμεση διακοπή όλων των υπαίθριων εργασιών, καθώς και των εργασιών όταν η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 38°C, με πλήρη καταβολή του μεροκάματου
  • Αποχή από την εργασία, όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, των εργαζομένων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς, εγκυμονούσες, κτλ.). Πλήρης καταβολή του μεροκάματου
  • Κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει υπερωρία σε συνθήκες καύσωνα
  • Αύξηση των διαλειμμάτων των εργατών που πραγματοποιούν βαριές εργασίες. Δημιουργία κατάλληλων κλιματισμένων χώρων διαλείμματος
  • Διάθεση σε συνεχή βάση στους εργαζόμενους πόσιμου δροσερού νερού κοντά στον χώρο εργασίας τους.
  • Να μειωθεί το ωράριο τις μέρες του καύσωνα για μια ώρα στην πρωινή βάρδια και κατά μιάμιση στην απογευματινή (λόγω μεγαλύτερης επιβάρυνσης) χωρίς μείωση του μεροκάματου

Τα Δ.Σ των Σωματείων

3 σχόλια

  • ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ?

  • Είμαι εργαζόμενος εδώ και 4 χρόνια στην εταιρεία ως εργάτης χειροδιαλογής και ειλικρινά εχω να πω οτι αυτός που έγραψε την ανακοίνωση δεν έχει την παραμικρή ιδέα για την εταιρεία.
    Άψογος εργοδότης που μας παρέχει περισσότερα απο αυτά που ορίζει ο νόμος. Ειλικρινά αισθάνομαι τυχερός που ανήκω στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας.

  • Με έκπληξη διαβάζω την ανακοίνωση παρωδία του σωματείου ,απ όλα αυτά που αναφέρεται δεν ισχύει τίποτα και ούτε πιστευτώ να προβληματίζει το 90 τις εκτάτο των εργαζομένων
    Αντί να ερθειτε να βρούμε έναν τρόπο να μπορέσουμε να πάρουμε το ανθυγιεινο επίδομα ασκώντας πίεση στους τοπικούς αρχοντες,ωστε να ενοχλησουν την κυβερνηση ,εσεις μου λετε για ανεμιστηρες οροφής και αν δουλεύουμε σε συνθήκες ανω των 38 βαθμών που η μέγιστη στην πολη μας δεν ξεπερναει τους 35-36.
    Ελεος δηλαδη ρε παιδια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.