Η τέχνη της παραπλάνησης των πολιτών από τον κ. Μαλούτα

14 Ιουλίου 2023
15:02

Σε πρόσφατο δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής Μαλούτα για την έναρξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Neutron με τίτλο «Πρόσω ολοταχώς για την «πράσινη» λειτουργία της τηλεθέρμανσης”, δημιουργείται η εντύπωση τόσο από τον τίτλο όσο και από το περιεχόμενο του κειμένου ότι πολύ σύντομα η τηλεθέρμανση Κοζάνης θα μετατραπεί σε μια πράσινη τηλεθέρμανση!

Επειδή ο κ. Μαλούτας επιχειρεί να παραπλανήσει για μια ακόμη φορά τους πολίτες οφείλουμε να επισημάνουμε πως το ενδιαφέρον αυτό ερευνητικό έργο δεν αφορά την εφαρμογή κάποιας πιλοτικής εφαρμογής στην τηλεθέρμανση, αλλά είναι μια προσομοίωση για πιθανές μελλοντικές προτάσεις σχετικά με τη χρήση ΑΠΕ στις αιχμές ζήτησης της τηλεθέρμανσης.

Η εκ του πονηρού παραπλανητική δημοσίευση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, για μια ακόμα φορά, εκθέτει τον κ. Μαλούτα και προσβάλει τη νοημοσύνη των πολιτών. Το έχει κάνει ο ίδιος αρκετές φορές με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη δήθεν χρηματοδότηση των 700 εκατομμυρίων € από τη συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στην αποστολή της Ε.Ε. για την Κλιματική Ουδετερότητα.

Η ευθύνη του για το γεγονός ότι, αποδέχτηκε πλήρως την πρόταση Μουσουρούλη για το φυσικό αέριο με την γνωστή ΣΥΘΗΑ, χωρίς να έχουν αξιολογηθεί εναλλακτικά σενάρια, απόφαση που καθιστά τη ΔΕΥΑΚ απόλυτα εξαρτώμενη από τη ΔΕΗ, είναι τεράστια. Υπενθυμίζουμε ότι, ο κ. Μαλούτας το 2020 και 2021 παρουσίαζε το φυσικό αέριο ως μοναδική μακροπρόθεσμη λύση για την Τηλεθέρμανση. Ενώ το 2022 σε βίντεο για την συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στην Αποστολή της Ε.Ε. για τη Κλιματική Ουδετερότητα εμφανίζεται ως λύση το Υδρογόνο από τον Λευκό Δράκο (White Dragon) με τα γνωστά αποτελέσματα.

Έχουν περάσει 4 χρόνια σχεδόν από την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την άμεση απολιγνιτοποίηση και την σχεδόν ταυτόχρονη ανάληψη των καθηκόντων του κ. Μαλούτα ως Δημάρχου Κοζάνης, η μάταιη προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από την καθυστερημένη και περιορισμένη αντίδραση του δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Η δε άγνοια – αδιαφορία του για τις ραγδαίες εξελίξεις στα δεδομένα της περιοχής, όπως η έγκριση της νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις νέες χρήσεις στα ορυχεία της ΔΕΗ που καθορίζει το μέλλον του παραγωγικού μοντέλου του τόπου, είναι επιεικώς προκλητική απέναντι σε κάθε πολίτη του Δήμου Κοζάνης.

Κοζάνη 14/07/2023

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

7 σχόλια

  • Μαλουτας Κασαπιδης το δίδυμο της θεωριας των θεωρητικων οραματων (βλ υδρογονο και πρασινες μπαρουφες πεινας) των θεωριών δηλαδή του τιποτα.

  • Τι κάνατε εσείς από το 2014 ως το 2019 που ήσασταν Δημοτική αρχή για να προετοιμάσετε την Τηλεθέρμανση;;;; Και πείτε μας επιτέλους τις δικές σας προτάσεις, όχι στείρα αντιπολίτευση για ψηφαλακια

    • Η παράταξη Μαλούτα ασχολήθηκε μόνο με τα φωτοβολταϊκά. Χρησιμοποίησε τον Δήμο Κοζάνης ως όχημα εξυπηρέτησης ατομικών συμφερόντων. Σήμερα τέσσερα χρόνια μετά όλοι γνωρίζουμε για τους ίδιους, τις θυγατέρες, τα ανίψια και τους παρατρεχάμενους

  • Είναι αλήθεια κύριοι της συμπολιτευσης και αντιπολίτευσης το σημερινό χρέος της ΔΕΥΑΚ προς τρίτους;
    Ομερτά μεταξύ μας,αλλά αν χρειασθεί μπορεί εύκολα να αποκαλυφθεί
    Εκείνο το ετήσιο περιοδικό που απαιτεί ο Νόμος για να πληροφορείται ο καταναλωτής την πραγματική εικόνα της επιχείρησης θα εκδοθεί ποτε κ.Κυτιδη;

  • Είναι αλήθεια κύριοι της συμπολιτευσης και αντιπολίτευσης οτι το σημερινό χρέος της ΔΕΥΑΚ προς τρίτους φθάνει σε ένα υπερβολικά μεγάλο νουμερο και δεν υπάρχει δρόμος επιστροφης;
    Αντί λοιπόν ανακοινώσεων και φωτογραφιών καλον θα ειναι εκείνο το ετήσιο περιοδικό που απαιτεί ο Νόμος για να πληροφορείται ο καταναλωτής την πραγματική εικόνα της επιχείρησης να εκδοθεί καποτε κ.Κυτιδη, Πρόεδρε διότι συνιστά παράβαση καθηκοντος η ισχύει το άκρα του τάφου σιωπη από αμφοτερους;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.