Ερώτηση του βουλευτή Κοζάνης, Γιάννη Θεοφύλακτου για την κατασκευή ΕΕΛ (Βιολογικός) στην Αιανή

5 Ιουλίου 2017
00:25

Ερώτηση του βουλευτή Κοζάνης, Γιάννη Θεοφύλακτου για την κατασκευή ΕΕΛ (Βιολογικός) στην Αιανή.

Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Κατασκευή ΕΕΛ (Βιολογικός) στην Αιανή Κοζάνης

Είναι γνωστό ότι η χώρα μας δεσμεύεται από την Οδηγία 91/271/ΕΟΚ για συγκεκριμένες ενέργειες όσον αφορά την επεξεργασία των αστικών λυμάτων. Πιο συγκεκριμένα είναι υποχρεωμένη να προβαίνει στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης, καθώς και να μεριμνά για την επεξεργασία των υγρών αποβλήτων οικισμών με πληθυσμό άνω των 2000 κατοίκων μέσω Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ).

Είναι επίσης γνωστό ότι η χώρα πληρώνει ήδη πρόστιμα για μη συμμόρφωση με την εν λόγω Οδηγία/ Σύμφωνα δε με στοιχεία του Υπουργείου εκκρεμούν ακόμα περίπου 200 οικισμοί (μεταξύ των οποίων και η Αιανή Κοζάνης) που αναμένουν την κατασκευή ΕΕΛ.

Είναι τέλος αυτονόητο ότι, πέρα από τις όποιες υποχρεώσεις απέναντι στην ΕΕ, πρόκειται για έργα σημαντικής περιβαλλοντικής σημασίας.

Στην περιοχή της Κοζάνης, η Αιανή, οικισμός άνω των 2000 κατοίκων και προορισμός μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στερείται ΕΕΛ, γεγονός που επιβαρύνει περιβαλλοντικά πολλαπλώς την περιοχή.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να κατασκευαστούν ΕΕΛ στην Αιανή Κοζάνης;

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεοφύλακτος Ιωάννης

10 σχόλια

  • Ερωτάει ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος διορισμένος για να λέει σε όλα ναι τον υπουργό της κυβέρνησης και του επισημαίνει ότι η χώρα μας πληρώνει πρόστιμο για την μη υπάρξει ΕΕΛ ! Θα έλεγα ότι τους μόνους που μπορείς να κοροϊδεύεις είναι αυτούς που σε ψήφισαν αλλά δεν γίνεται . Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Γιώργος , μηδέν έργο και ερώτησης – επερώτησης στην βουλή . Μπράβο μας τους ψηφίζουμε για να παίρνουν τα 8 χιλιάρικα και να μας κοροϊδεύουν

      • Μην ανησυχείς για την Αιανη τώρα που ασχολήθηκε ο Γιάννη και βιολογικός θα γίνει και τα χωράφια σας θα τα κάνει ποτιστικά Και τέλος τώρα που δήμαρχος ανέλαβε τη τουριστική προώθηση της περιοχής σαν μελίσσια θα έρχονται οι τουρίστες στην Αιανη

  • Δυο δυο τα ψηφίζω τα μνημόνια , το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη έγινε ‘καταφέραμε και γλιτώσαμε ένα μεγάλο ποσοστό από τα σπίτια ‘ !!!!!!!! προκειμένου να αυξηθεί ο τραπεζικός λογαριασμός δεν υπάρχει ντροπή Οι υποστηρικτές του Γιάννη θα πουν ότι υπάρχουν βουλευτές που ξεχνάμε την τσάντα με την ομιλία που τους έγραψε ο επιστημονικός συνεργάτης και δεν μπορούν να ορθώσουν κουβέντα .Τραγικοί

    • Όταν έπαιρναν οι Πάριμ κ Μιχάλιμ τις διπλάσιες μισθουράντζες τό κανες γαργάρα,τώρα σε πήρε ο καυμός….χαχα άστο καρφώνεσαι.

      • άρα επειδή έκαναν οι προηγούμενοι τα ίδια, πρέπει να τα κάνετε κι εσείς. F*ck logic. ΕΙΣΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.