. Κασαπίδης: Για να οικοδομήσουμε μια οικονομία ισχυρή έχουμε θέσει ως Περιφερειακή Αρχή την καινοτομία στο επίκεντρο των δράσεών μας

18 Ιουλίου 2023
10:38

 

Με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη πραγματοποιήθηκε χθες στο καφέ Le Roi στην Κοζάνη, ο 1ος «Ανοιχτός Καφές», δράση που υλοποιεί η Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Μετάβασης, Πράσινου Μετασχηματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Καινοτομίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Μετάβασης, Πράσινου Μετασχηματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Καινοτομίας Στέργιος Κιάνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης Γιώργος Βαβλιάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομικού Μενέλαος Μακρυγιάννης.

Ο «Ανοιχτός Καφές», είναι μία συνάντηση συζητήσεων και ιδεών με σκοπό να ενημερώσει και να ωθήσει τα άτομα με αυξημένο το αίσθημα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση ή να εργαστούν στους τομείς της τεχνολογίας.

Στη συνάντηση μίλησαν εκπρόσωποι 3 κορυφαίων Startup εταιρειών της Δυτικής Μακεδονίας, η Keyvoto, η ΑΦΟΙ ΠΙΤΕΝΗ ΑΒΕΕ και η INNORA I.K.E., ενώ υπήρξε εποικοδομητικός και δημιουργικός διάλογος με τους παρευρισκόμενους.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του επισήμανε πως: «Για να οικοδομήσουμε μια οικονομία ισχυρή, έχουμε θέσει ως Περιφερειακή Αρχή την καινοτομία στο επίκεντρο των δράσεων μας με στόχο τη διάδοση και την καλλιέργεια του πνεύματος της καινοτομίας σε ανθρώπους του επιχειρείν. Μέσα από τον ανοιχτό διάλογο της δράσης του «Ανοιχτού Καφέ» ευελπιστούμε οι νέοι άνθρωποι που έχουν δημιουργικές ανησυχίες στα θέματα της επιχειρηματικότητας να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση ή να εργαστούν στους τομείς της τεχνολογίας».

Μετά την Κοζάνη, οι εποικοδομητικές συζητήσεις του «Ανοιχτού Καφέ» θα πραγματοποιηθούν, σε Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Φλώρινα και Γρεβενά, με την παρουσία κορυφαίων Startups της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 

23 σχόλια

  • καινοτομια ακουω εδω και 4 χρονια και καινοτομια δεν βλεπω,μπορεις να μας πεις ποιες βασεις εστω εθεσες ωστε την επομενη τετραετια να δουμε φως στην ακρη του τουνελ;αληθεια με την υψηλη γεφυρα τι γινετε;

  • Ψηφήσαμε ΚΟΥΛΗ 41τακατό !!!!!!
    Ψηφίζουμε ΚΑΣΑΠΙΔΗ και ΜΑΛΟΥΤΑ 61τακατό !!!!!
    Είναι οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ !!!!!!
    ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΥΧΟΥΝ !!!!!!

  • Καινοτομία θα ήταν 1ον να κάνεις live στο ΤΙΚΤΟΚ και να απαντήσεις σε ερωτήσεις νέων παιδιών που αναρωτιούνται γιατί έχουμε μείνει τόσο πίσω τα τελευταία 15 χρόνια σε σύγκριση με άλλες περιφέρειες!
    Και 2ον να αναθέσεις ουσιαστικές αρμοδιότητες σε νέους επιστήμονες αντί να είσαι ταυτόχρονα πρόεδρος ΑΝΚΟ, Αγροδιατροφικής και Εταιρίας Τουρισμου λαμβάνοντας 4 μισθούς, γιατί επικρατεί μια στασιμότητα σε όλα αυτά!

  • Καινοτομία;
    Μάλλον κενοτομια εννοεις!
    Η Γέφυρα;
    Αλίμονο στα παιδιά που κάηκαν
    και δε θρηνησαμε παιδιά της Δυτικής Μακεδονιας!
    Έγινε η τραγωδία των Τεμπων και αναγκασθηκατε
    να συντηρήσετε τη Γέφυρα…μετά από 50 χρόνια!

  • 20 χρόνια βουλευτής και περιφερειάρχης 1η φορά για καφέ…
    Γιώργη φοβάσαι κάτι;;
    2 φωτογραφίες χωρίς να φαίνονται ούτε οι πλάτες των ακροατών…

  • ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ….ΑΞΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ….

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ….ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ….

    ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ…..

    ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ….ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ” ΤΥΦΛΟΙ “….

    ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΓΙΩΡΓΟ ΑΞΙΟΣ!!!!!!!!

  • Σε κάθε εκδήλωση μόνο αυτός και το μικρόφωνο. Οι συνεργάτες του απλά στο ίδιο έργο θεατές.Εγωπαθεια σε υπερθετικός βαθμό! Να ταν τουλάχιστον αποτελεσματικός..Μπλα, μπλα, μπλα..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.