Δήμος Κοζάνης: Σύσκεψη για τα αδέσποτα με κλιμάκιο του Συνηγόρου του Πολίτη

18 Ιουλίου 2023
13:58

Το ζήτημα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023, στο Δημαρχείο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μίλτος Μαγγιρίδης, κλιμάκιο του Συνηγόρου του Πολίτη, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Κοζάνης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Κοζάνης εκπονεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Σε αυτό το πλαίσιο, λειτουργεί το υπάρχον ενδιαίτημα/ καταφύγιο ζώων συντροφιάς, εφαρμόζει πρόγραμμα στειρώσεων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ζώων συντροφιάς, ενώ λειτουργεί και το νέο, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο Δημοτικό Κτηνιατρείο.

Παράλληλα, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, αναφορικά με την υιοθεσία των αδέσποτων και την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας.

26 σχόλια

    • Και όποιος είναι ευαίσθητος στους απολίτιστους που μισούν τα σκυλιά, να τους πάρει στην σπηλιά του και να μας αδειαζουν όλοι μαζί την γωνιά.

      • άσε ρε πονηρέ ευαίσθητε εσύ, σκυλολάτρη, δεν είμαι υποχρεωμένος να ανέχομαι το αδέσποτο σου και εσένα τον δήθεν ψυχοπονιάρη, ούτε τις επιθέσεις του αδέσποτου, ούτε τα κόπρανα του αδέσποτου, ούτε τα ούρα του αδέσποτου τοτέμ….αν το αγαπάς το παίρνεις σπίτι σου ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΥΛΩΤΗ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ.

        • Και εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να ανέχομαι ούτε τα δικά σου κόπρανα ούτε τους βόθρους που κατασκευάζουν για ρθεις να μείνεις εσύ απ’ το χωριό σου στην πόλη μου και με θράσος να λες “πυλωτη μου”, “οικόπεδο μου” και να νομίζεις ότι σου ανήκει και το πεζοδρόμιο και ο δρόμος… όπως όλοι οι χωριαταιοι που τς δίνουν θάρρος. Πίσω στην σπηλιά σου γιατί ρίχνεις το επίπεδο στην πόλη μου και οι πρόγονοι μου οι Μακεδονομάχοι σίγουρα δεν έδωσαν την ζωή τους για να κυκλοφορούν κάποιοι σαν εσένα που θέλουν να οικειοποιηθούν τα πάντα και στάζουν χολή για οτιδήποτε ζωντανό εκτός από την πάρτη τους. Σορυ εσύ και η νοοτροπία σου ενοχλούν περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο.

  • Πως γίνεται ο δήμος Κοζάνης να εκπονεί να σχεδιάζει τόσα πολλά σχέδια τέσσερα χρόνια και τα αδέσποτα να διπλασιαζονται.. Αστο να πάει δεν μπορείτε… Όταν σε άλλους μεγάλους δήμους το θέμα με τα αδέσποτα το λυσανε εσείς μόνο λόγια παχιά Λόγια…

  • Συμπολίτες μου του Δήμου ΚΟΖΑΝΗΣ ο κύριος Δήμαρχος συσκέπτεται μετά από τέσσερα χρόνια για τα αδέσποτα !!
    Θαύμα Θαύμα !!!!
    Να τον ψηφήσουμε θα λύσει το πρόβλημα στα επόμενα χρόνια !!!!
    Μην είστε και αχάριστοι !!!!

  • Ελπίζω ο συνήγορος του Πολίτη να βρίσκεται εκεί μόνο για να σας πάρει παραμαζωμα για όλες τις παρανομίες που κάνετε σε βάρος και των δημοτών και των ζώων.

  • Αγέλες το 10+15 να δαγκώνουν κόσμο και εσείς μιλάτε για στείρωσης.Μαζεψτε τα και προφυλάξτε τα.Αυτη ειναι δουλειά σας.

  • Απαράδεκτος ο τρόπος που παρουσιάζεται η είδηση. Προφανώς στηρίζεται στο δελτίο τύπου του Δήμου. Οι κύριες που είναι στο συνήγορο του πολίτη δεν έχουν ονόματα; Παντού απαξίωση των γυναικών.
    Σισσυ Τσιομπάνου.

  • Αυτό είναι κοροϊδία. Τώρα . Έλεος ρε Μαλουτα. Πόσο ακόμα θα κοροϊδεύεις τον κόσμο. Υποφέρουμε από τα αδέσποτα και συ τώρα

  • Πότε λειτουργεί αυτό το κυνοκομείο όσες φορές έχουμε καλέσει για
    επικίνδυνα σκυλιά και να γίνουν κάποιες στειρώσεις μας έχουν γράψει στα παλιά του τα παπούτσια.. μην κοροϊδεύετε τον κόσμο ..

  • Τόσοι άνθρωποι βγαίνουν κάθε μέρα και ταϊζουν τα αδέσποτα,τα φροντίζουν,τα περιθάλπτουν με δικά τους έξοδα εννοείται και έρχεται τώρα ο κος Μαλούτας να μας πεί τί!ότι είναι φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος απέναντι στα τετράποδα?Τραγικός απλά….

  • Όντως και εγώ θα ήθελα να μάθω τα ονόματα των κυρίων που εκπροσωπούν τον Συνήγορο για να γνωρίζω που πρέπει να απευθυνθώ για να κάνω κάτι σοβαρές καταγγελίες που έχω εναντίον του Δήμου.

  • Μαλουτα έλα και καμιά βόλτα στην Αιανή να δεις τι γίνεται, δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε με τα παιδιά μας. Περισσότερα είναι τα αδέσποτα από τους ανθρώπους πλέον. Μόνο σε καμία κομματική συγκέντρωση σε βλέπουμε μόνο.

  • Η πληγή των αδέσποτων δε θεραπεύεται με δελτία τύπου και στημμένες φωτογραφίες. Καθημερινά ο κόσμος ζει το πρόβλημα αυτό, τα αδέσποτα αλωνίζουν, βρωμίζουν, επιτίθενται και οι υπεύθυνοι κοιμούνται. Η ασφάλεια και η ευζωία του πολίτη πλήττεται κύριε δήμαρχε. Θα κριθείς αυστηρά.

    • Σιγά μωρέ εσύ, έφερες την καταστροφή. Λες και μιλάς για λιοντάρια. Μόνο εσύ τα βλέπεις αυτά που λες. Το μοναδικό πλάσμα που “αλωνιζει, βρωμιζει κι επιτίθεται” είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Τους ανθρώπους να δούμε ποιος θα μαζεψει και θα στειρώσει.

  • Θα μπορούσε ο Δήμος (για να γίνει πιστευτος) να μας δώσει έναν απολογισμό των τελευταίων 12 μηνων, πχ πόσα σκυλιά περισυλλεχθηκαν, πόσα στειρώθηκαν, ποσα κρατούνται ως επικίνδυνα κλπ. Γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι οι του Δήμου δεν ενεργοποιούνται μόνο έπειτα από πολύ μεγάλη πίεση και έντονα τηλεφωνήματα. Δώστε μας λοιπόν λεπτομερή στοιχεία. Επίσης με τι ποσό χρηματοδοτείται ο Δήμος (πρόγραμμα Άργος) και που πηγαίνει το ποσό αυτό ως σύνολο, γιατί ακούγεται ότι πηγαίνουν αλλού.

  • Μαλούτα καμιά τρύπα θα κλεισεις σακατέψαμε τα αυτοκίνητα …..τολμας και κατεβαίνεις ξανά υποψήφιος!!!!!!

  • Μας κοροϊδεύεις ρε Δήμαρχε; Μετά από τόσα χρόνια απραξίας θυμήθηκες τα σκυλια δυο μηνες πριν τις εκλογές;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.