Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες του Δήμου Κοζάνης για «πράσινη» τηλεθέρμανση

20 Ιουλίου 2023
09:55

Η διερεύνηση των όρων για «πράσινη» λειτουργία της τηλεθέρμανσης αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, στην αίθουσα «Κοβεντάρειο».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ο διευθυντής της Υπηρεσίας ΣΔΙΤ του Υπουργείου Οικονομικών, Νίκος Σέργης,  το στέλεχος  της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) Μαρία Τζανιδάκη, καθώς και εκπρόσωποι της Διεθνούς Συμβουλευτικής Niras, η οποία είναι σύμβουλος για την εκπόνηση της Προμελέτης Σκοπιμότητας-ΣΔΙΤ Τηλεθέρμανσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, στη διαδικασία παρέστησαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Κώστας Κυτίδης, καθώς και ο διευθυντής της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης, Βασίλης Πανούσης.

Οι εκπρόσωποι της Niras παρουσίασαν τα αποτελέσματα της μελέτης που εκπόνησαν σχετικά με τη διερεύνηση των τεχνικών όρων που θα καταστήσουν  βιώσιμο το «πρασίνισμα» της τηλεθέρμανσης.  Η έρευνα μελέτησε την υφιστάμενη κατάσταση, τις ανάγκες, καθώς και τα τεχνικά σενάρια, ώστε το έργο να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο.

Η  δημοτική αρχή συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε  η τηλεθέρμανση να οδηγηθεί σε «πράσινη» λειτουργία και απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, ώστε οι πολίτες να μην επιβαρύνονται με φόρους διοξειδίου του άνθρακα, και να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το αγαθό, οικονομικό και περιβαλλοντικό,  της τηλεθέρμανσης.

 

7 σχόλια

  • Τι να την κανουμε την πρασινη τηλεθερμανση οταν δεν εχουμε δουλεια για να την πληρωσουμε;

  • ΣΔΙΤ στην τηλεθερμανση;;; Το σωματειο εργαζομενων, η Τουμπουλιδου και ο Φλώρος που ελεγαν διάφορα στις συγκεντρωσεις συμφωνουν; Ή λόγω εκλογών όλα γινονται γαργαρα;

  • Είναι αλήθεια ότι το χρέος της ΔΕΥΑΚ φθάνει τα …μύρια πόσο πάρα πολύ μεγάλο που την καθιστά μη βιωσιμη
    Τα δε ανεισπρακτα χάθηκαν και ως προς το ύψος και ως προς το δρομο
    Έτσι θα πρασινισει η ΤΘ
    Θα απαντήσει κανείς η απλά θα μοιράζουμε φωτογραφιες

  • το πιο συντομο ανεκδοτο…πρασινη τηλεθερμανση.
    Τους ειπατε ποσο θα την πληρωνουν…την πρασινη εξυπναδα σας;

    αμ την ουδετεροτητα σας;
    τους ειπατε τι περιορισμοι θα υπαρξουν;

    οχι βεβαια…τους κοροιδευετε με ασφαλτο προεκλογικα!

    γελασαμε και σημερα!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι