Η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε υπέρ του Δήμου Κοζάνης. Μετά την ατομική προσφυγή που κατέθεσα κατά των καταλόγων που εξέδωσε ο Δήμος Κοζάνης για τα Τέλη Άρδευσης προηγούμενων ετών εκδόθηκε η δικαστική Απόφαση και είναι ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ !!! Μόλις ενημερωθώ επίσημα θα δημοσιεύσω τα δικόγραφα της Προσφυγής μου και της Απόφασης του Δικαστηρίου έτσι ώστε να καταστούν γνώστες το σύνολο των κατοίκων της Κοινότητάς μας.
Επειδή και οι κρίνοντες κρίνονται έχω την υποχρέωση να σχολιάσω προσωπικά ότι α) τελικά είναι νόμιμο 114 χρήστες του δικτύου άρδευσης που κατασκευάσαμε και λειτουργούσαμε μέχρι πρότινος μόνοι μας υποχρεούνται να καλύψουν το κόστος της λειτουργίας του δικτύου που εξυπηρετεί 200 και πλέον καταναλωτές και β) η αρχή της αναλογικότητας (πληρώνω όταν κάνω χρήση και ανάλογα με την κατανάλωση μου) δεν ισχύει στα αρδευτικά δίκτυα.
Το αν πάσχει ή όχι η συγκεκριμένη δικαστική Απόφαση θα το αφήσω στην κρίση των συμπολιτών μου. Έχω όμως καθήκον να στηρίξω τη νομιμότητα έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται από τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας και γι’ αυτό καλώ όλους όσους δεν έχουν καταβάλλει το χρηματικό ποσό που ορίζει ο Βεβαιωτικός Κατάλογος να το κάνουν εκτός και εάν έχουν σκοπό να ακολουθήσουν κάποια άλλη δικαστική διαδικασία.
Εκείνο που θέλω να διαβεβαιώσω τους συγχωριανούς μου είναι ότι δεν πρόκειται για όσο διάστημα απομένει μέχρι το τέλος της αυτοδιοικητικής θητείας μου να παραδώσω κανένα άλλο στοιχείο ή να διευκολύνω τη σημερινή Δημοτική Αρχή να επεκτείνει τις χρεώσεις και σ’ αυτούς που δεν εμφανίζονται στον Κατάλογο ενώ πιθανά έχουν καταστεί χρήστες. Εξάλλου είναι πλέον και με τη βούλα υπεύθυνοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου για κάθε πτυχή της λειτουργίας των δικτύων.
Τέλος θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο Κοζάνης και τη δημοτική πλειοψηφία για την εδραία αίσθηση δικαίου που τους διακρίνει και την αναγνώριση της μακροχρόνιας προσφοράς των Πρωτοχωριτών στην πολιτική τους ανέλιξη.
Τα υπόλοιπα θα τα πούμε οσονούπω στις κάλπες.