kozan.gr: Kρόκος Κοζάνης: Μεγάλη συμμετοχή στον 3ο αγώνα δρόμου «Καλύβας Λάζαρος», που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου 22/7 (42 Φωτογραφίες & Bίντεο)

22 Ιουλίου 2023
19:55

 

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κρόκου «ΙΩΑΚΕΙΜ ΛΙΟΥΛΙΑΣ» μαζί με τον «Εθιμικό Φυσιολατρικό. Ιππικό. Περιβαλλοντικό. Οδοιπορικό Σύλλογο, ΕΦΙΠΟΣ» & τον Α.Ο Κρόκου,  διοργάνωσαν, το απόγευμα του Σαββάτου 22/7 , τον 3ο αγώνα δρόμου «Καλύβας Λάζαρος»  Συγκεκριμένα, διεξήχθησαν αγώνες δρόμου αποστάσεων 10,2χλμ , 4χιλ και 1400μ για παιδιά έως 14 ετών. Η εκκίνηση και ο τερματισμός έγινε στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής Κρόκου Κοζάνης.

 

 

7 σχόλια

  • Μεγάλη συμμετοχή αλλά η διοργάνωση δεν ήταν και πολύ σωστή και αξιόπιστη! Στον πρώτο αγώνα έτρεξαν τα μικρά παιδιά έγινε η εκκίνηση και ο τερματισμός και ακολούθησε η απονομή.Για τα μικρά παιδια πολύς κόσμος δεν ήξερε που είναι η αφετηρία και ο τερματισμός για να τα δουν και στην συνέχεια να τα καμαρώνουν.
    Για τα πολλά χιλιόμετρα και για τα 4 χιλ
    υπήρχε μια άλλη αφετηρία.Το πρόβλημα προκύπτει από τον δεύτερο αγώνα με τα πολλά χιλιόμετρα όταν οι διαγωνιζόμενοι έκαναν την εκκίνηση μετά από λίγα λεπτά έγινε και η εκκίνηση για τα 4.000 Χιλ Για τα 4χιλ μας ενημέρωσαν πως θα βλέπουμε στη διαδρομή μπλε βελάκια που προσωπικά δεν είδα.Επίσης τερμάτισαν παράλληλα και οι διαγωνιζόμενοι με τα πολλά χιλιόμετρα και με τα 4 Χιλ αλλά η συγκέντρωση τους και η καταμέτρηση ήταν για τα πολλά χιλιόμετρα.Όλοι διαγωνιζόμενοι που συμμετείχαν στα 4χιλ ενώ τερμάτισαν δεν πήραν μετάλιο εκτός από τους 3 πρώτους που έχουν πάρει μετάλιο και κύπελο.Πόσο σωστό να μετράμε τις 3 πρώτες γυναίκες και τους 3 πρώτους άνδρες; Κατά πόσο είναι δίκαιο;Τους διαγωνιζόμενους με τα 4 Χιλ δεν τους έδωσαν σημασία.Ποιο είναι το κίνητρο και ανταμοιβή αυτών των συμμετεχόντων;Η γραμματεία δεν προλάβαινε να σημειώσει για τι δεν άκουγε καλά και είχαν κόσμο. Πως μπορεί να πει με ασφάλεια την σειρά κατάταξης; Πραγματικά με αυτό που βίωσα δεν θα ξανα συμμετέχω
    ξανά!

  • Ευχαριστούμε κατ αρχήν για την παρουσίας εκεί και ζητάμε συγνώμη που δε μπορέσαμε να σας ευχαριστήσουμε ! Η διαδρομή όμως είχε υπέρ αρκετή σήμανση ( κορδέλες και μπλε σπρέι )! Όσο αφορά το μετάλλιο και την καταμέτρηση των τερματισμών στα 4 χλμ δυστυχώς με το μπατζετ (δωρεάν συμμετοχές) που διαθέταμε δεν ήταν εφικτή η ηλεκτρονική καταμέτρηση ! Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και του χρόνου θα γίνουμε καλύτεροι !

  • Δεκτή η συγνώμη!Το συγκεκριμένο σχόλιο-παράπονο ας είναι η αφορμή για ενάν απολογισμό των δράσεων που πραγματοποιούνται και πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο μέλλον. Ο Κρόκος Κοζάνης έχει μια βαριά κληρονομιά ιστορίας και παράδοσης! Υποχρέωση των φορέων και των αρμοδίων που επιθυμούν να υπηρετήσουν αυτό τον ιερό σκοπό της παράδοσης και τον πολιτισμό να είναι υπεύθυνοι στην άρτια οργάνωση όσον αυτό επιτρέπεται αν δεν μπορούν ας μη συμμετέχουν και ας δοθεί η ευκαιρία σε πιο δημιουργικούς είναι ιδαίτερα αισθητο ότι δεν υπάρχει συνεργασία για λήψη αποφάσεων! Μεμονομένες αποφάσεις κάποιων ατόμων!Επίσης ένα παράπονο που καταθέτω είναι ότι στην ιστορική επίσκεψη του Επισκόπου Μ.Βρετανίας και Θειατείρων κ.κ Νικήτα Λιούλια θα έπρεπε μετά το εκκλησιασμό και το μνημόσυνο το τρις Άγιο να γίνει επάνω στο γυμνάσιο όπου βρίσκεται το άγαλμα Ιωακείμ Λιούλια με κατάθεση στεφάνων.Αλλά εμείς ως συνήθως μεριμνούμε για την δεξίωση και τα φαγητά!Μετά η δεξίωση θα έπρεπε να ήταν ιδιαίτερα τιμητική στο χώρο του Πολιτιστικού συλλόγου Ιωακείμ Λιούλιας όπου φέρει το όνομα των προγώνων του!Να επισκεφτεί την Αγία Παρασκευή να δει την Αγιογράφηση με το Θαύμα της Αγίας Παρασκευής!Τα λάθει είναι ανθρώπινα αλλά τα ίδια επαναλαμβανώμενα λάθη τι να σχολιάσει κανείς;

  • Καταρχήν να σας δώσω ένα μπράβο. Έχω εμπειρία από διοργανώσεις και από συμμετοχες λόγω ηλικίας. Να σας ευχαριστήσω που αν και δωρεάν μας δώσατε ένα αναμνηστικό. Είχατε πολλά και παγωμένα νερά πράγμα το οποίο δεν το είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα σε ένα διπλανό χωριό το οποίο πήραν και 10 ευρώ συμμετοχή. Για τα μετάλλια θα ήθελα να πω κάτι που είναι σημεία των καιρών. Κάποτε τρέχαμε και προσπαθούσαμε για τα μεταλλεία της πρωτιάς ενώ τώρα απλά μία συμμετοχή δίνει ένα μετάλλιο. Αυτά τα κάναμε για να χαρούν τα παιδάκια και φτάσαμε σε σημείο σε κάθε σπίτι να έχουν από 50 και 100 μετάλλια και να μην υπάρχει τίποτε σε συνέχεια κι ούτε ένας σοβαρός αθλητής. Εγώ το θεωρώ και λίγο άδικο με τα μετάλλια σε τέτοιο επίπεδο. Να βγαίνει κάποιος τέταρτος στα 11 χιλιόμετρα με χρόνο 50 λεπτά. Και να παίρνει μετάλλιο και αυτός που βγαίνει 35ος με χρόνο δυόμιση ώρες. Το καταλαβαίνω και το μετάλλιο είναι μία χαρά αλλά μην το απαιτούμε από δωρεάν συμμετοχές. Και πάλι μπράβο σε όλους που ασχολήθηκαν και με τα νερά που πετάξαμε σε όλη τη διαδρομή μπράβο σας.

  • Συμφωνω μόνο οι 3 πρώτοι να παίρνουν τα μετάλια.Αλλα και τα μικρά παιδιά θα πρέπει να μσθουν νσ κερδίζουν και να χάνουν.Με αυτό τον τρόπο τα μαθαίνουμε είτε κερδίζεις,είτε χάνεις το μετάλιο θα το πάρεις.Είτε πρώτος,είτε τελευταίος!Δεν αδικείται εκείνος που έχει καταβάλει την προσπάθεια και έχει τερματλισει στιυς 3 πρώτους;Τα υπόλοιπα παιδιά ας τα δώσουν ένα έπαινο για τη συμμετοχή!Αλλα δεν καταλαβαίνω το γεγονός να γίνεται οι 3 πρώτες γυναίκες και οι 3 πρώτοι άνδρες αν για παράδειγμα στο σύνολο των συμμετεχόντων τερματίσουν δύο πρώτοι άντρες και μετά έρχεται στη σειρά μια γυναίκα αυτοί οι τρεις πρώτοι θα πρέπει να ανέβουν στο σκαλί του βάθρου.Οσον αφορά για τα 4χιλιόμετρα κάποιος/α που συμμετείχε στην συγκεκριμένη διαδρομή ας πει ότι είδε τα μπλε σημάδια!

  • (1)Πήρα μέρος στην “κόκκινη” διαδρομή. Σε κάποιο κοινό σημείο με τη γαλάζια νομίζω ότι είδα 1-2 γαλάζιες επισημάνσεις (πιστεύω πως δεν μπερδεύομαι με πέρσι). (2) Στα παιδάκια, κατά τη γνώμη μου καλά έκαναν και έδωσαν σε όλα μετάλλια συμμετοχής, γιατί λειτουργεί ως κίνητρο άθλησης. (3) Στους μεγάλους, αν πρέπει να διαλέξω μεταξύ δωρεάν συμμετοχής ή μεταλλίου-ηλεκτρονικής χρονομέτρησης-μπιχλιμπιδιών, προτιμώ το πρώτο. (4) Υπήρχαν 3 σημεία προσφοράς νερού στη διαδρομή + στον τερματισμό. Όπου ήταν απαραίτητο τα χόρτα στη διαδρομή ήταν κομμένα (στα πεζοδρόμια της Κοζάνης αντιμετώπισα περισσότερα χόρτα). Υπήρχε μέριμνα με κώνους κυκλοφορίας στο ασφάλτινο τμήμα του αγώνα,του επαρχιακού δρόμου. Διοργανωτές και αστυνομία ήταν παρόντες. Συγχαρητήρια σε όλους, για την τέλεση του αγώνα σε μια ιδιαίτερα απαιτητική ημέρα. (5) Και μια πρόταση για του χρόνου, επειδή δεν γίνεται να βάψετε κάθε πέτρα μπλε ή κόκκινη, ας ανεβάσετε στο διαδίκτυο τη διαδρομή με μπλε και κόκκινο και όποιος θέλει ας κάνει τη διαδρομή έχοντας μαζί του τον χάρτη…

  • Αν θα μπορούσε να είναι πιο εμφανή τα μπλε. Δεκτή η άποψη του διαγωνιζόμενου με τα πολλά χιλιόμετρα αλλά θα θέλαμε και την άποψη από πλευράς των διαγωνιζόμενων στα 4.000 χιλ!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.