Καύσων εν γένει… (του Β. Π. Καραγιάννη)

25 Ιουλίου 2023
14:04

Τον καιρό της μεγάλης κάψας ο κυρ’ Δήμος Κοζάνης άνοιξε διάπλατα και διαμπέρως τους κοινόχρηστους χώρους προς χρήσιν των καιομένων και λουομένων στον ιδρώτα τους (κι άφες Καμύ ή μήπως Κάφκα;) να λέει πως όλοι ιδρώνουμε αφού κάτι έχουμε να κρύψουμε ή τύψεις μας δέρνουν- εδώ καύσων και κλαύσων μόνον, συμπολιτών.
Ελάχιστη η πελατεία, ένα έως ενάμιση άτομο.
Συνορεύω με ένα παρόμοιο χώρο δροσισμού τον λεγόμενον Κοβεντάρειον (σλαβιστί τόπος αγελαδάρηδων) ένθα συνεδριάζει το Δ. Σ., γίνονται πολιτικοί γάμοι και συγκεντρώσεις διαφόρων όντων κ.λπ, κ.α. Πήγα κι εγώ κάθιδρος κι άφησα το σαρκίον μου σε μια καρέγλα προς δροσισμόν και διαλογιζόμουν ατιμωρητί κι αναστοχαζόμενος ηπίως.
Στην είσοδο της κλιματιζομένης αιθούσης υπάρχει κρεμάμενος τεράστιος πίναξ ζωγραφικής απαράμιλλης ασχημότητας (παρόμοιας ασχημότητος υπάρχει και στην εσωτερική κλίμακα του Δημαρχείου) που εικονίζει κάτι σαν διαταραγμένη θάλασσα ή βάλτον εν κινήσει. Εργον κάποιου εκ Φλωρίνης ζωγράφου της εκεί σχολής καλών τεχνών.
Θάλασσα … Ναι θάλασσα αλλά αν αυτό είναι το εικαστικό δεδομένο της, να μας λείπει η πραγματικότητα.
– Αλλά μήπως είναι σπουδαίον έργο κι εγώ δεν το καταλαβαίνω ως χωρικός που είμαι και το μόνο νερό που γνωρίζω είναι αυτό που ρέει καθαρό κι ωραίο στο λάκκο του χωριού.
– Μπορεί…

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.