Εορδαία: Ακόμη μια επίθεση σε κυνηγόσκυλο από αγέλη λύκων

27 Ιουλίου 2023
05:54

ΝΕΟ, κρούσμα επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε πριν μερικές μέρες στην περιοχή ανάμεσα στους Πύργους και στο Μεσόβουνο Εορδαίας, κατά την διάρκεια άοπλης εξόδου για τρέξιμο, ξεμούδιασμα και βόλτα. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Αποστόλη να διακινδυνεύσει να χάσει την ζωή του αγαπημένου του τετράποδου συνεργάτη, φίλου και συντρόφου. Συγκεκριμένα πρόκειται για την Τζέση 8 χρονών, την οποία έβγαλε ο Αποστόλης για ξεμούδιασμα και τρέξιμο στην περιοχή ανάμεσα στους Πύργους και στο Μεσόβουνο Εορδαίας.

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της παραλίγο θανατηφόρας επίθεσης στην σύντροφο του, ο ίδιος ο Αποστόλης : ” Η Τζεση βρίσκεται στα 280 μέτρα μακριά μου, την βλέπω στο GPS, ακούω ένα ουρλιαχτό πόνου και την βλέπω ως ακίνητη. Με φωνές και ουρλιαχτά και με τα πόδια μου να έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά έφτασα στο σημείο σε λιγότερο από δύο λεπτά !!! Φτάνοντας λοιπόν στο σημείο έκπληκτος και χωρίς να πιστεύω αυτό που αντίκριζα βλέπω από απόσταση τον έναν να φεύγει πάνω από την σκύλα, να πηγαίνει πιο πέρα και να γυρίζει, ενώ αμέσως μετά βλέπω και δεύτερο και τρίτο λύκο, λίγο πιο πέρα να κάθονται και να κοιτάζουν. Και οι 3 ήταν μεγάλα ζώα, βαρβάτοι, όχι σαν κάτι χτικιάρικα που βλέπουμε καμιά φορά.”

“Από εκεί και έπειτα ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να σωθεί η Τζεση μου, με εμένα να την κουβαλάω στην αγκαλιά μου μέχρι να βρούμε το αυτοκίνητο και έπειτα ακολούθησε μια τρελή διαδρομή μέχρι το κτηνιατρείο. Σε όλη αυτή την φάση η σκυλίτσα μου ήταν σε σοκ, δεν αντιδρούσε σε τίποτε, όταν επιτέλους το ξεπέρασε άρχισε και το χειρουργείο το οποίο κράτησε πολλές ώρες.”

” Η Τζέση πάει καλά, ευελπιστώ ότι θα τα καταφέρει. Είναι βέβαια ακόμα στο κτηνιατρικό κέντρο και θα βγει σε 2-3 ημέρες, αλλά ο κίνδυνος έχει περάσει. Ο κίνδυνος από τους λύκους όμως παραμένει σε κάθε μας έξοδο και είναι πλέον απολύτως απαραίτητα τα οποιαδήποτε διαχειριστικά μέτρα για τον έλεγχο του πληθυσμού τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.”

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

5 σχόλια

  • Σε καταλαβαίνω φίλε μου, είναι πολύ δύσκολο αυτό που έζησες. Αλλά καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι και ο λαγός που πιάνει η Τζεση κάπως έτσι αισθάνεται.

    • Μα δεν πιάνει η Τζέση κανέναν λαγό! Τα κυνηγόσκυλα δεν σκοτώνουν, απλώς εντοπίζουν το σκοτωμένο ζωάκι και το πηγαίνουν στο αφεντικό τους, γιατί αυτοί είναι ανίκανοι να το βρουν από μόνοι τους και εκμεταλλεύονται την όσφρηση των κυνηγόσκυλων! “Κάπως έτσι αισθάνεται ο λαγός όταν τον καταδιώκει και τον πυροβολεί αυτός που κρατάει το όπλο” θα ήταν πιο εύστοχο, κατά τα άλλα συμφωνώ απολύτως με τον συνειρμό σας.

  • Οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε απραξία επί του θέματος. Δεν έχουν άποψη σχετικά με τον πληθυσμό των λύκων ή των αρκούδων και περιμένουν να χάσουν άνθρωποι την ζωή τους για να ενεργοποιηθούν.

    • Στον νομό Κοζάνης ζούμε, οι λύκοι υπήρχαν πάντα και πριν από εμάς… εξ ου και οι καθιερωμένες φράσεις “ντου λιυκους”, λιυκους τς Ευγενας”, κ.τ.λ.. Δεν θα λαμβάνουμε μέτρα για την φυσιολογική λειτουργία του πλανήτη, συνέλθετε λιγο μερικοί. Να μην πηγαίνετε για κυνήγι για να μην κινδυνεύετε και να μην κινδυνεύουν και αυτά τα έρμα τα κυνηγόσκυλα. Η “εκτόνωση” και το “ξεμουδιασμα” μπορούν να γίνουν σε πιο ασφαλή μέρη, αν θεωρείτε μέλος της οικογένειας σας το κυνηγόσκυλο και όχι “συνεργάτη”…άκου “συνεργάτης” το σκυλί χωρίς να το έχει επιλέξει…

      • Αν το θεωρούσαν μέλος της οικογένειάς τους δεν θα το έβαζαν σαν τσουβάλι στο σκυλόκουτο έξω από το αυτοκίνητο. Θα το είχαν μαζί τους μέσα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.