ΝΕΟ, κρούσμα επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε πριν μερικές μέρες στην περιοχή ανάμεσα στους Πύργους και στο Μεσόβουνο Εορδαίας, κατά την διάρκεια άοπλης εξόδου για τρέξιμο, ξεμούδιασμα και βόλτα. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Αποστόλη να διακινδυνεύσει να χάσει την ζωή του αγαπημένου του τετράποδου συνεργάτη, φίλου και συντρόφου. Συγκεκριμένα πρόκειται για την Τζέση 8 χρονών, την οποία έβγαλε ο Αποστόλης για ξεμούδιασμα και τρέξιμο στην περιοχή ανάμεσα στους Πύργους και στο Μεσόβουνο Εορδαίας.

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της παραλίγο θανατηφόρας επίθεσης στην σύντροφο του, ο ίδιος ο Αποστόλης : ” Η Τζεση βρίσκεται στα 280 μέτρα μακριά μου, την βλέπω στο GPS, ακούω ένα ουρλιαχτό πόνου και την βλέπω ως ακίνητη. Με φωνές και ουρλιαχτά και με τα πόδια μου να έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά έφτασα στο σημείο σε λιγότερο από δύο λεπτά !!! Φτάνοντας λοιπόν στο σημείο έκπληκτος και χωρίς να πιστεύω αυτό που αντίκριζα βλέπω από απόσταση τον έναν να φεύγει πάνω από την σκύλα, να πηγαίνει πιο πέρα και να γυρίζει, ενώ αμέσως μετά βλέπω και δεύτερο και τρίτο λύκο, λίγο πιο πέρα να κάθονται και να κοιτάζουν. Και οι 3 ήταν μεγάλα ζώα, βαρβάτοι, όχι σαν κάτι χτικιάρικα που βλέπουμε καμιά φορά.”

“Από εκεί και έπειτα ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να σωθεί η Τζεση μου, με εμένα να την κουβαλάω στην αγκαλιά μου μέχρι να βρούμε το αυτοκίνητο και έπειτα ακολούθησε μια τρελή διαδρομή μέχρι το κτηνιατρείο. Σε όλη αυτή την φάση η σκυλίτσα μου ήταν σε σοκ, δεν αντιδρούσε σε τίποτε, όταν επιτέλους το ξεπέρασε άρχισε και το χειρουργείο το οποίο κράτησε πολλές ώρες.”

” Η Τζέση πάει καλά, ευελπιστώ ότι θα τα καταφέρει. Είναι βέβαια ακόμα στο κτηνιατρικό κέντρο και θα βγει σε 2-3 ημέρες, αλλά ο κίνδυνος έχει περάσει. Ο κίνδυνος από τους λύκους όμως παραμένει σε κάθε μας έξοδο και είναι πλέον απολύτως απαραίτητα τα οποιαδήποτε διαχειριστικά μέτρα για τον έλεγχο του πληθυσμού τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.”

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr