Διαμαρτυρία Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την έκδοση αδειών εγκατάστασης 2 Φ/Β στην Καλαμιά

27 Ιουλίου 2023
08:58
Κανένα σχόλιο

Χθες, (26/7/2023) και ώρα 11:00 το πρωί το Συντονιστικό όργανο των επιτροπών αγώνα κατά της εγκατάστασης ΑΠΕ που καταστρέφουν ανεπανόρθωτα το φυσικό πλούτο της ΔΜ και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, πλαισιωμένο και από αντιπροσωπείες αυτών, μετέβησαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στη ΖΕΠ Κοζάνης προκειμένου να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση τους για την έκδοση των αδειών εγκατάστασης των δύο επίμαχων Φβ πάρκων στην Καλαμιά.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τόσο το δημόσιο αίσθημα όσο και το θυμό των αγωνιζόμενων κατοίκων της Καλαμιάς, εφόσον τα έργα βρίσκονται σε παράταση της προσωρινής διαταγής παύσης εργασιών και εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων.

 Οι κάτοικοι κατέθεσαν εγγράφως τη διαμαρτυρία τους προς το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης  Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονία  κ Σ. Λιαπη, και προς το Γραμματέα κ Δ. Γαζη.

Στη συνέχεια εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Βατερού κατέθεσε ψήφισμα και 400και πλέον υπογραφές διαφωνούντων κατοίκων του Βατερού για την εγκατάσταση δύο Φ/Β πάρκων στην περιοχή τους.

Λόγω της απουσίας του Γραμματέα της ΑΔ στα Ιωάννινα υπήρξε υπόσχεση για άμεση συνάντηση των ΕΑ μαζί του .

Στη συνέχεια οι αντιπροσωπείες αποχώρησαν.

Η επόμενη δράση του Συντονιστικού οργάνου είναι συνάντηση με το Δήμαρχο Εορδαίας για τα τεκταινόμενα με τα Αιολικά πάρκα σε Άσκιο και Βέρμιο.

Η Γραμματεία της «Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά της άναρχης και υπέρμετρης εγκατάστασης ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία»

.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι