Π.Μ.Σ. Αιανής Πρόοδος: “Παρατηρούμε το απίστευτο φαινόμενο μιας δηλητηριώδους πολεμικής, από οργανωμένη πολιτική ομάδα, απέναντί μας”

29 Ιουλίου 2023
15:58

Μετά από 15 μήνες διοίκησης του Συλλόγου, με πληθώρα εργαστηρίων, δράσεων, συμμετοχών και εκδηλώσεων, παρατηρούμε το απίστευτο φαινόμενο μιας δηλητηριώδους πολεμικής, από οργανωμένη πολιτική ομάδα, απέναντί μας. Είναι πασιφανές πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Αιανής στηρίζει τον πολιτιστικό σύλλογο και αναγνωρίζει τις προσπάθειές μας για το ποιοτικό ανασκούμπωμα του χωριού. Όμως θεωρούμε αναγκαία αυτή την αναφορά για να αναδειχτούν οι παθογένειες και να τοποθετηθούν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο επαναπροσδιορισμού του κοινωνικού σώματος.

Οργανωμένα μέλη κόμματος ( καθόλου άμοιρο για τη σημερινή δυστοπία που ζούμε), σοβαρής ηλικίας, εμμονικά και υστερόβουλα, από την πρώτη μέρα της σύστασης του καινούριου ΔΣ του συλλόγου κατατείνονται εχθρικά προς οτιδήποτε πάει να χτιστεί, συνοδεία επικριτικών έως υβριστικών σχολίων για τους εκλεγμένους του ΔΣ. Αν και παλιοί αυτοδιοικητικοί, μπαινοβγαίνουν στους καφενέδες της πλατείας και εξαπολύουν αστήρικτες κατηγορίες. Χωρίς δισταγμό κραδαίνουν εμπάθεια απέναντι στον πρόεδρο του πολιτιστικού. Οι κύριοι αυτοί επιτελούν πολλαπλό καταστροφικό σκοπό όντας σε πλήρη επίγνωση. Επιθυμούν διακαώς τη διάλυση του πολιτιστικού συλλόγου. Διαβάλλουν την προσωπικότητα των μελών του συμβουλίου. Προσδοκούν στην απελπισία και την παραίτησή μας. Αποθαρρύνουν κάθε νέο ευαίσθητο άνθρωπο να ασχοληθεί μελλοντικά με τους συλλόγους ή με τη διοίκηση γενικότερα. Για εμάς δεν είναι παρά γραφικοί συκοφάντες και καλούμε την υγιή Αιανή να τους απομονώσει και να τους στείλει στα απόνερα της ιστορίας.

Ως ΔΣ του ΠΜΣ είχαμε μια πολύ γόνιμη συνεργασία, σε όλες τις πτυχές, με τον πρόεδρο της Ιστορικής Έδρας. Όμως στις τελευταίες συγκεντρώσεις των φορέων της Αιανής έλαβαν χώρα πολλές παρασπονδίες. Η παραπάνω αναφερόμενη ομάδα, υπό το ένδυμα ενός εν δυνάμει συνδέσμου φιλίας, επέβαλε πραξικοπηματικά τις απόψεις της με την ανοχή του προέδρου. Το θέμα της κουβέντας ήταν οι εκδηλώσεις του δεκαπενταύγουστου, που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία της Αιανής με διοργανωτές την κοινότητα και τον πολιτιστικό σύλλογο. Θεωρούμε πως είναι ευνόητο για το ποιος πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στον σχεδιασμό τους. Πολύ περισσότερο όταν μόνο ο ΠΜΣ διαθέτει ΑΦΜ και μπορεί να καλύψει τέτοιου είδους εκδηλώσεις, που θα χρηματοδοτηθούν από τον Δήμο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ο πρόεδρος του πολιτιστικού κατέθεσε κάποιες σοβαρές ενστάσεις όσον αφορά συγκεκριμένο σχήμα καθώς και το αναντίστοιχο κόστος σε σχέση με την ποιότητά του. Κι όχι μόνο τα λόγια του έπεσαν στο κενό, αλλά δέχτηκε και ανεκδιήγητη επίθεση από μέλος του κοινοτικού συμβουλίου που μπήκε στην αίθουσα καθυστερημένα αλλά με προετοιμασία και στόχευση. Το αποτέλεσμα ήταν να προκριθούν οι αρχικές προτάσεις του ασύστατου συνδέσμου φιλίας που δεν είχε κανένα δικαίωμα να παρευρίσκεται εκεί και να ψηφίζει. Δεν παρεμβαίνουμε στο έργο του προέδρου της Ιστορικής Έδρας, αλλά όταν πρόκειται για κοινές συνεργασίες θα πρέπει να τηρούνται οι στοιχειώδεις διαδικασίες. Ο πρόεδρος έχει ευθύνη γιατί καλεί ανθρώπους επιλεκτικά, επιτρέπει ένα αλαλούμ στις μαζώξεις, ανέχεται απαράδεκτες συμπεριφορές από τρίτους, καταστρατηγεί έννοιες και θεσμικούς ρόλους, παρουσιάζει αποφάσεις άλλων ως αποδεκτές και πολλές φορές συμπεριφέρεται αυταρχικά με φωνές και διακοπές των ομιλητών. Αυτές οι θέσεις μας, τονίζουμε, αφορούν τις τελευταίες συγκεντρώσεις φορέων με θέμα τον δεκαπενταύγουστο. Ελπίζουμε πως τούτη η κακή ατμόσφαιρα δεν θα παραταθεί και η επικοινωνία μας με το κοινοτικό συμβούλιο θα συνεχιστεί αδιατάρακτα δίχως ανάλογα συμβάντα.

Εμείς, τα μέλη του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου, αν και θιγμένοι βαθύτατα, δεν θα αποχωρήσουμε από την διοργάνωση των εκδηλώσεων του δεκαπενταύγουστου, σεβόμενοι την Αιανή και τους κατοίκους της.

Συνεχίζουμε με πλέρια αυτοπεποίθηση το έργο του συλλόγου, που δεν είναι άλλο παρά η μετατροπή της δυναμικής, της πνευματικής και της κινητικής ενέργειας του χωριού, συν τα χρήματα των πολιτών, σε πολιτισμό, καλλιέργεια και υψηλά ανθρωπιστικά και οικολογικά ιδεώδη.

Αιανή 29/7/20235

4 σχόλια

  • Όταν το παλιό και παρωχημένο δεν ξέρει να αποχωρεί αξιοπρεπώς.Και ο φθόνος πάει συννεφο.Δημητρη,Γιάννη, Βάσια,Μίλτο και τα άλλα παιδιά του Συλλόγου είμαστε μαζί σας!!!

  • Η Αιανή ένα χρόνο τώρα ανθίζει. Τόπο στα παιδιά. Φτάνει με όσους χρόνια τώρα κάνουν κακό. Κάποιος έπρεπε να τα πει. Ήμαστε μαζί σας παιδια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.