Κολυμβητήριο για ρεκόρ γκίνες (Γράφει η Δώρα Σιαλβέρα)

1 Αυγούστου 2023
06:43

 

Τον Ιανουάριο του 2021η Κίνα έχτισε ένα νοσοκομείο 1500 δωματίων σε μόλις πέντε ημέρες για τους ασθενείς με κορονοιό….Ενταξει δεν απαιτούμε στην Κοζάνη να φτάσουμε σ’ αυτό το επίπεδο, αλλά το να χρειαζόμαστε σχεδόν 10 χρόνια για να κατασκευάσουμε την οροφή ενός κολυμβητηρίου, θα έπρεπε τουλάχιστον να μας εξοργίζει…..

Το κολυμβητήριο της Κοζάνης έκλεισε το 2018 γιατί είχε διαπιστωμένα προβλήματα στη στέγη….. Οκ, το δεχτήκαμε αυτό….. Αντί λοιπόν να κατασκευάσουμε ένα νέο κολυμβητήριο, αποφασίστηκε απο τους ειδήμονες οτι πρέπει να κατασκευαστεί μόνο η στέγη…..

Σήμερα εν έτη 2023, σχεδόν 6 χρόνια μετά δηλαδή, αποφασίστηκε οτι θα χρειαστούν άλλα 2 χρόνια για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου…. Επομένως πάμε στα 8 χρόνια …..

Και δεν τολμώ να σκεφτώ, μετά τα 8 χρόνια που θα είναι κλειστό και χωρίς στέγη το κολυμβητήριο, πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να αλλαχτούν τα πλακάκια που είναι εκτεθειμένα σε όλες τις καιρικές συνθήκες και που υπάρχουν εκεί απο τη δεκαετία του 80…… Ας μην μιλήσουμε για υδραυλικά κλπ….. Δεν έχει νόημα…

Και πείτε τώρα ειλικρινά, αν δεν μπαίνει η Κοζάνη στο βιβλίο γκίνες γι αυτό το συγκλονιστικό ρεκόρ της πιο αργής εκτέλεσης έργου, ποιος μπαίνει?????

 

Δώρα Σιαλβέρα

 

17 σχόλια

  • μα τί ανακρίβειες είναι αυτές που γράφεται στο άρθρο σας? ποιος σας είπε ότι το έργο αφορά μόνο στη στέγη? τελικά η μεροληψια και η σκοπιμότητα σας ωθούν κάποιους στα site όπως και η εφήμερη δημοσιότητα, αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η διαστρεβλωση.
    το έργο έχει και πλακάκια και υδραυλικά και όλα όσα χρειάζεται να έχει, μαζί με όσα η νομοθεσία ορίζει για ΑΜΕΑ και προσβασιμοτητα και έγκριση από τη Γενικη γραμματεία αθλητισμού έχει καθώς για πρώτη φορά θα έχει άδεια λειτουργίας.

    • Ό,τι κ να έχει το έργο είναι απαράδεκτη αυτή η καθυστέρηση. Καινούριο να έκαναν λιγότερο χρόνο θα χρειαζόταν. Ελπίζω να μη γίνει ίδια δουλειά με το ταρτάν στο στίβο. Είναι καινούριο κ καταστρέφεται. Έπεσαν πολλές μίζες εκεί….

    • Καλό θα ήταν να αναφέρεις και τον συνολικό προϋπολογισμό για όλα αυτά. Αν δεν κάνω λάθος κυμαίνεται περίπου στα 4 εκατομμύρια. Προς ενημέρωση σου μία καινούργια πισίνα 50 μέτρων στην Λαμία πρίν από λίγα χρόνια δημοπρατήθηκε περίπου στα 7 εκατομμύρια. Εμείς θα ξοδέψουμε 4 για να έχουμε την ίδια πισίνα που είχαμε το 2018. Το γεγονός αυτό δεν τιμά καμία δημοτική αρχή. Βέβαια ζούμε στην χώρα που η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης που αναδείχτηκε 2η στον κόσμο δεν έχει προπονητήριο οπότε τι να λέμε!!!

      • Συγγνώμη που στο χαλάω όμως ούτε τα 3.000.000 δεν αγγίζει ο προϋπολογισμός του. Συνέχισε τώρα και με ο,τι άλλο νομίζεις ότι γνωρίζεις.

  • Και έρχονται να ζητήσουν την ψήφο μας; Να τοποθετηθούν και να δεσμευτούν όλοι οι υποψήφιοι συνδυασμοί για τα έργα και το όραμα που έχουν για το Δήμο μας. Τελικά μήπως πρέπει να τους ακούσουμε τι έχουν να πουν για τα πραγματικά προβλήματα και όχι να καμπαρτίζουν μόνο στις φωτογραφίες. Κοζάν κάνε τους ένα debate με τα προβλήματα της πόλης μας.

  • Κοπελιά, τέσσερα χρόνια Ιωαννίδη και δύο Σημανδρακου δεν έπεσε πενια, όχι γιατί δεν ήξεραν τι τους γίνεται,αλλά καθαρά γιατί έβαζαν άλλες προτεραιότητες. Μέσα σε δύο χρόνια έγιναν μελέτες, για στηρίξεις, ενεργειακή αναβάθμιση, ολοκληρώθηκε η στήριξη και δημοπρατείται η συντήρηση – αναβάθμιση και το σημαντικότερο βρέθηκαν τα λεφτά που θα χρηματοδοτηθεί το έργο. Όλα αυτά , όπως και όλα τα έργα του Δήμου ,σε μελέτες και δημοπρασίες έχουν ονομα. Όλοι γνωρίζουμε.

    • Μην καρφωνεστε τοσο οι υποψηφιοι Μαλουτα. Διαβαστε λιγο καλυτερα ολα τα δημοσιευματα. Ξεχνατε τι λεγατε οταν εκλεισε το κολυμβητηριο ο Ιωαννιδης και τι κανατε στη συνεχεια.

  • ΟΛΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΥΛΟΓΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΡΗΜΑΔΑ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ…ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ!!!!!!!

  • Δεν δικαιολογούνται τα αδικαιολόγητα.
    Πόσα χρόνια χρειάζονται για την αντικατάσταση όλων των φθαρμένων υποδομών δηλαδή?
    Καμιά 10ετία?
    Γιατί αλλά και άλλα γίνονται στο αψε σβήσε….

  • Συγγνώμη που στο χαλάω όμως ούτε τα 3.000.000 δεν αγγίζει ο προϋπολογισμός του. Συνέχισε τώρα και με ο,τι άλλο νομίζεις ότι γνωρίζεις.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.