Τον Ιανουάριο του 2021η Κίνα έχτισε ένα νοσοκομείο 1500 δωματίων σε μόλις πέντε ημέρες για τους ασθενείς με κορονοιό….Ενταξει δεν απαιτούμε στην Κοζάνη να φτάσουμε σ’ αυτό το επίπεδο, αλλά το να χρειαζόμαστε σχεδόν 10 χρόνια για να κατασκευάσουμε την οροφή ενός κολυμβητηρίου, θα έπρεπε τουλάχιστον να μας εξοργίζει…..

Το κολυμβητήριο της Κοζάνης έκλεισε το 2018 γιατί είχε διαπιστωμένα προβλήματα στη στέγη….. Οκ, το δεχτήκαμε αυτό….. Αντί λοιπόν να κατασκευάσουμε ένα νέο κολυμβητήριο, αποφασίστηκε απο τους ειδήμονες οτι πρέπει να κατασκευαστεί μόνο η στέγη…..

Σήμερα εν έτη 2023, σχεδόν 6 χρόνια μετά δηλαδή, αποφασίστηκε οτι θα χρειαστούν άλλα 2 χρόνια για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου…. Επομένως πάμε στα 8 χρόνια …..

Και δεν τολμώ να σκεφτώ, μετά τα 8 χρόνια που θα είναι κλειστό και χωρίς στέγη το κολυμβητήριο, πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να αλλαχτούν τα πλακάκια που είναι εκτεθειμένα σε όλες τις καιρικές συνθήκες και που υπάρχουν εκεί απο τη δεκαετία του 80…… Ας μην μιλήσουμε για υδραυλικά κλπ….. Δεν έχει νόημα…

Και πείτε τώρα ειλικρινά, αν δεν μπαίνει η Κοζάνη στο βιβλίο γκίνες γι αυτό το συγκλονιστικό ρεκόρ της πιο αργής εκτέλεσης έργου, ποιος μπαίνει?????

 

Δώρα Σιαλβέρα