Αναφορά αναγνώστριας στο kozan.gr: 31/7/2023, 10:57 π.μ. Πρόβλημα με τις αιτήσεις διαβατηρίων στην Αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης

1 Αυγούστου 2023
12:53
Καλημέρα  σας,
απευθύνομαι σε εσάς με την ελπίδα να δημοσιευθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδώ και δύο εβδομάδες. Λόγω της εργασίας μου στον κλάδο της αρτοποιϊας, φεύγω από τη δουλειά μου στις 10 το πρωΐ. Εδώ και δύο εβδομάδες πηγαίνω να κάνω αίτηση για έκδοση διαβατηρίου που χρειάζομαι οπωσδήποτε, έχοντας προπληρώσει παράβολο 84,40 ευρώ και μου λένε ότι έχουν συμπληρωθεί ο αριθμός αιτήσεων και πρέπει να πάω στις 7 το πρωΐ να “πιάσω σειρα”. Κάτι τέτοιο μου είναι αδύνατο λόγω του ωραρίου μου, την ώρα που το ωράριο της υπηρεσίας που δέχεται αιτήσεις, όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα passport.gov.gr είναι ως τις 15.00.
Παρακαλώ να δημοσιοποιηθεί το θέμα μήπως και φτάσει στα αυτιά των αρμοδίων και δοθεί μια λύση.
Βούλα Καπετούρη – Κοζάνη

20 σχόλια

  • Οι μειώσεις προσωπικού που έχει το δημόσιο γενικά κάνουν ανυπόφορες τις υπηρεσίες και η εξυπηρέτηση των πολιτών είναι υπερβολικά δύσκολη.
    Τι να κάνουμε όμως στις πρόσφατες εκλογές δυστυχώς για όλους μας βγήκε ένα κόμμα που βάζει τρικλοποδιές στο δημόσιο και ο πολίτης να μην εξυπηρετητε ούτε για τα αυτονόητα, η αστυνομία να είναι πάντα ο αποδιοπομπεος τράγος και στα λόγια ο πολίτης να πληρώνει τα σπασμένα ( τις επιλογής του)
    Κυρία Καπετουρη κουράγιο έρχονται και χειρότερα

  • Πράγματι και εγώ πηγαίνω κάθε πρωί και εξυπηρετούνται μόνο οι πρώτοι 15 στη σειρά, τους υπόλοιπους μας λένε να ξαναπάμε την άλλη μέρα. Δυστυχώς υπάρχει μόνο μία υπάλληλος.

  • Δηλαδή αν έρθει κάποιος να πάρει ψωμί όταν έχουν τελειώσει,τι να κάνει; καταγγελία;;; επειδή εσύ θέλεις να βγάλεις, οπότε σε βολεύει διαβατήριο.

    • Μα το ωράριο στη σελίδα των διαβατηρίων λέει ότι δέχονται αιτήσεις μέχρι τις 3 το μεσημέρι! Τι είναι οι αιτήσεις και τελείωσαν; Ψωμί;

      • Η κάθε αίτηση χρειάζεται γύρω στο μισάωρο.. οπότε είναι λογικό μια υπαλληλος να εξυπηρετει 15 την ημέρα.. εγω που ήθελα να βγαλω για τις κόρες μου,, 1 κ 4ετων μου είπαν να πάω όσο ποιο νωρίς μπορώ γιατί ο κάθε ένας πριν από μένα θα σήμαινε 30′ αναμονή.. ευτυχώς περίμενα μόνο 15-20′,, ήταν όμως δύο υπάλληλοι όχι μία..

  • Από τότε που καταργήθηκαν τα ραντεβού επικρατεί ένα μπαχαλο και στα διαβατήρια και στην έκδοση ταυτοτήτων .
    Να επιστρέψει το καθεστώς των ραντεβού αλλά να εξυπηρετηθούν και τα έκτακτα.

  • Για να βγάλει κάποιος ταυτότητα κάνει αρκετή ώρα μέχρι να τελειώσει κ το αστείο είναι τα πενήντα λεπτά που ζητάνε για το παράβολο

    • Οσονούπω έρχονται οι νέες ταυτότητες με κόστος 10 ευρώ που θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε δεκαετία όπως τα διαβατήρια. Εκεί να δεις ουρές!

  • Πάλι καλά που τα νέα διαβατήρια θα ισχύουν για 10 και όχι για 5 χρόνια, κάτι που φυσικά στις πρωτοκλασσάτες χώρες της Ε.Ε. ίσχυε από τη δεκαετία του ΄90. (Μπορεί και από πιο νωρίς)
    Και κάτι άλλο: Μήπως είναι καιρός η έκδοση των διαβατηρίων, ταυτοτήτων, να περάσει στην αρμοδιότητα άλλης υπηρεσίας;; Η αστυνομία είναι για την τήρηση της τάξης! (Από ότι έμαθα και τα διπλώματα οδήγησης τα εκδίδει τα αστυνομικά τμήματα, διορθώστε με αν κάνω λάθος.)

    Εγώ προσωπικά δεν πηγαίνω ευχάριστα σε αστυνομικό τμήμα.

    Μέσα της δεκαετίας του 2000 η έκδοση διαβατηρίων ήταν στην αρμοδιότητα των νομαρχιών, αλλά από ότι έμαθα/διάβασα, γινόταν πρόχειρη δουλειά (εντάξει, Νεοέλληνες ήμαστε) πραγματοποιούνταν τα βράδια κλοπές διαβατηρίων (γιατί άραγε;) και έτσι η έκδοσή τους ξαναπέρασε στα αστυνομικά τμήματα.
    Να ξαναανατεθεί στις νομαρχίες ή σε κάποια άλλη υπηρεσία και ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ώστε ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!
    Τώρα στην προκειμένη περίπτωση:
    -Δεν κατάλαβα για ποιο λόγο εξυπηρετούνται οι πρώτες 15 αιτήσεις κάθε μέρα!!! Αφού το ωράριο (όπως γράφουν σχολιαστές) είναι μέχρι τις 15:00 πρέπει να εξυπηρετήσουν μέχρι τις 15:00!!!
    -Αν (πάλι όπως γράφουν οι σχολιαστές) υπάρχει μόνο μια υπάλληλος, να τοποθετήσουν παραπάνω υπαλλήλους.
    -Αλήθεια (πάλι όπως γράφουν σχολιαστές), για ποιο λόγο η κάθε αίτηση χρειάζεται “γύρω στο μισάωρο”;; Προφανώς 30΄ διαρκεί ο έλεγχος των στοιχείων του ενδιαφερόμενου παρουσία του. Αλλά 30’ δεν είναι πολλά;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.