37,8 εκατ. για τον  1ος Θύλακα  Ζώνης Καινοτομίας στην ΖΕΠ

4 Αυγούστου 2023
10:47

 

 

Εγκρίθηκε ομόφωνα έπειτα από εισήγηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη στην 3η Εδαφική Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας η πρόταση για ένταξη του έργου «1ος Θύλακας Ζώνης Καινοτομίας-Ωρίμανση Μελέτης- Υλοποίηση», προϋπολογισμού 37.800.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Η Ζώνη Καινοτομίας της πόλης της Κοζάνης πρόκειται να κατασκευαστεί σε ακίνητο που παραχωρήθηκε στο Πανεπιστήμιο από τη ΔΕΠΕΠΟΚ, στο Ο.Τ. 6 της Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας (ΖΕΠ) στην περιοχή «Παιάμπορο» του Δήμου Κοζάνης, η οποία καθορίστηκε με το ΦΕΚ 138/τΔ/1989 και τροποποιήθηκε με το ΦΕΚ 341/03-08-2007.

Χωροθετείται δυτικά των εγκαταστάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και νότια της Νέας Πανεπιστημιούπολης του Π.Δ.Μ. και έχει εμβαδό 27818,62 τ.μ. Προγραμματίζεται η ανέγερση 3 κτιρίων συνολικού εμβαδού 12.500 τ.μ. και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου.

Για τις ανάγκες της Ζώνης Καινοτομίας, Έρευνας και Τεχνολογίας αρχικά προβλέπεται να κατασκευαστούν τρία (3) κτίρια, εκ των οποίων το πρώτο (κτίριο Α) θα στεγάζει τους χώρους  Διοίκησης, Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων (Business Incubator) καθώς και κάποια Εργαστήρια Έρευνας. Στο ίδιο κτίριο θα στεγαστούν και κάποιες κεντρικές υποδομές, όπως café, γυμναστήριο, εστιατόριο. Θα αποτελέσει το κεντρικό κτίριο της Ζώνης Καινοτομίας. Η συνολική του επιφάνεια θα είναι 4.000 τ.μ. και προτείνεται να κατασκευαστεί σε δύο ορόφους.

Το δεύτερο κτίριο (κτίριο Β) θα στεγάζει Γραφεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Τεχνολογίας. Θα αποτελέσει τον χώρο όπου θα δραστηριοποιείται το δυναμικό των επιχειρήσεων. Η συνολική του επιφάνεια θα είναι 3.000 τ.μ. και προτείνεται να κατασκευαστεί σε 3 ορόφους.

 

Το τρίτο κτίριο (κτίριο Γ), συνολικής επιφάνειας 5.500 τ.μ. θα έχει χρήση γραφείων και εργαστηρίων. Προτείνεται να κατασκευαστεί σε τρεις (3) ή και τέσσερις (4) ορόφους.

Στα κτίρια του 1ου  θύλακα της Ζώνης Καινοτομίας, με την εγκατάσταση μεγάλων εταιρειών, θα ωριμάζουν εμβληματικά έργα στα πλαίσια του Δ.Α.Μ, με ενδεχόμενη συσχέτιση με τους Υπόλοιπους Θύλακες της Ζώνης Καινοτομίας Δ.Μ.

 

ΚΤΙΡΙΑ ΧΡΗΣΕΙΣ ΕΜΒΑΔΟΝ (τ.μ.)
Α ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

 

Διοίκηση ΖΚ / Πάρκου 100
Κοινόχρηστοι χώροι συναντήσεων 100
Αίθουσα συνεδρίων 300
Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων 1.600
Εργαστήρια Έρευνας 1.600
Καφετέρια – Εστιατόριο – Γυμναστήριο 300
Υπόγειο – αποθήκες για τα Εργαστήρια  
Σύνολο: 4.000
Β ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

 

Υποδοχή – Κοινόχρηστοι χώροι συναντήσεων 300
Γραφεία 2.700
Σύνολο: 3.000
Γ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Γραφεία / Εργαστήρια 5.500
    ΣΥΝΟΛΟ 12.500

 

 

Ακολουθεί η παρουσίαση του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνου Δάρδα για τον

1ο Θύλακα Ζώνης Καινοτομίας στην Ζ.Ε.Π. Κοζάνης.

 

4 σχόλια

  • Σόδες για την χώνεψη μετά το φαγοπότι μην ξεχάσετε θα χρειαστούν μερικές νταλίκες!!!
    Όσο για τις θερμοκοιτίδες…για κηφήνες και καρέκλες μυαλοπωλητές μπλα..μπλα..τζουμ…τζουμ…μπρε..μπρε!!!

  • Mπετά, μπετά και μπετά και κάτι κορδέλες να χωρίς καμία πιθανότητα επιτυχίας ή πραγματικής οικονομικής δραστηριότητας.

    Έχετε ξεσκιστεί στο copy-paste. Πως θα αποδώσει αυτό σε βάθος 20ετίας ρε παιδιά; Τι ανοησίες είναι αυτές; Κάντε επιτέλους κάτι στον πρωτογενή ή έστω σε πραγματικές βιοτεχνίες που φαντασιώνετε silicon valley στην επαρχία…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.