Ο Άγιος Διονύσιος Βελβεντού ευχαριστεί τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο. (του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα)

5 Αυγούστου 2023
11:44

Ο Άγιος Διονύσιος Βελβεντού ευχαριστεί τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο, καθώς του πρόσφερε μια αναπάντεχη λειτουργική παρουσία (κληρικό του 1ου βαθμού της ιεροσύνης) λαμπρότητα, τιμή και χαρά.

Με απλά λόγια. Για δυο ολόκληρους μήνες (από την 25η Μαΐου μέχρι την 28η Ιουλίου τ.έ.) ο Άγιος Διονύσιος Βελβεντού είχε στο λειτουργικό ιερατικό δυναμικό του Διάκονο. Είχε δηλ. την τιμή και τη χαρά να τελεί (για πρώτη φορά στην ιστορική του διαδρομή από κτίσεώς του) όλες τις Ακολουθίες του νυχθημέρου (και όχι μόνο) με Διάκονο.

Πρόκειται για τον νεο-χειροτονηθέντα Πρεσβύτερο Κωνσταντίνο Παραλή Εφημέριο νέας και παλαιάς Καστανιάς, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε Διάκονο στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού την 25 Μαΐου 2023, τον τοποθέτησε για τη διακονική του λειτουργική διακονία στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού μέχρι την ημέρα της εις Πρεσβύτερον χειροτονίας του (29-7-2023) στον Άγιο Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη νέας Καστανιάς, όπου και τον τοποθέτησε Εφημέριο της Ενορίας. Άξιος.

Η λαϊκή ρήση, που απορρέει καλοπροαίρετα από τη λαμπρή και με ‘’άπασαν’’ την ενδυμασία των αμφίων των παπάδων στην τέλεση του αναστάσιμου και Μεγάλου Εσπερινού της Αγάπης, την Κυριακή του Πάσχα, που λέει: ‘’Σήμερα και οι παπάδες // λειτουργούν σαν δεσποτάδες’’, βρήκε και στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού για δύο μήνες την εφαρμογή της. Ευχαριστούμε. Πάντα τέτοιες χαρές παντού και σε όλους.

 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

5-8-2023

6 σχόλια

  • Και Σ άλλες Ενορίες γίνονται αυτά αλλά οι παπάδες δεν βγαίνουν να το διατυμπανίζουν και εκφραστούν με χίλιες κολακείες στο δεσπότη. Παπαδασκαλε, σε παρακολουθώ, πολύ λιβανωτο για το δεσπότη κάθε τρεις και λιγο.Πράγματα που βγάζουν μάτι!!!

  • Mη γράφτε ό,τι νά’ ναι. Η Θεία Λειτουργία είναι δεν είναι “λειτουργική παρουσία” λες και μπήκε ο Αντετοκούμπο γκεστ σε all star game.

    Συνέλθετε.

  • Δεν γίνονται χειροτονιες κάθε μέρα. Είναι μέρα ξεχωριστή για την ενορία. Πολύ καλώς απευθύνονται ευχαριστίες. Ας ακούγονται και οι καλές ειδήσεις. Πάντα να έχουμε άξιους Ιεράρχες, έχουν σπουδαίο ρόλο!

  • Ο Άγιος Διονύσιος Βελβεντού βρίσκεται εν ζωή (οι άγιοι πρέπει να έχουν “κοιμηθεί” για να αγιοκαταταχθούν) και ευχαριστεί τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης Παύλο.

    Προφανώς τα ελληνικά έχουν πάει περίπατο ή περιπαίζεται η εκκλησία με τις αγιοκατατάξεις της.

    Ο τίτλος είναι ατυχής και ασεβής παπαδάσκαλε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.