kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Aντιδράσεις αλλά και “συμμόρφωση” με την απόφαση για στήριξη της Γ. Ζεμπιλιαδου – Χωρίς προτάσεις υποψηφίων μέχρι στιγμής

8 Αυγούστου 2023
06:56

 

Mετά από μία συνεδρίαση που διήρκησε περισσότερο από τέσσερεις ώρες (19:30 με 23:45) τα μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης συζήτησαν το βράδυ της Δευτέρας 7/8 χωρίς να καταλήξουν πουθενά και χωρίς να γίνουν σοφότεροι ως προς το βασικό ζητούμενο, δηλαδή το ποιοι θα θέσουν υποψηφιότητα με το συνδυασμό  της Γ. Ζεμπιλιάδου στις περιφερειακές εκλογές του Οκτώβρη, μετά την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας για στήριξή της . Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων, γι’ ακόμη μια φορά , εξέφρασε  τις διαφωνίες της για την απόφαση αυτή, όπως για παράδειγμα οι Γ. Αδαμίδης, Μ. Δημητριάδης, Ε. Μούσιος, Κ. Πασσαλίδης, Σ. Βατάλης και Γ. Χιωτίδης  με τους δύο τελευταίους, ωστόσο, να επισημαίνουν, σε γενικές γραμμές, πως πλέον, θα είναι πολιτικό λάθος να παρθεί πίσω, τη δεδομένη χρονική στιγμή, η απόφαση στήριξης και τον Κ. Πασσαλίδη να σημειώνει πως ως “στρατιώτης¨” του κόμματος, παρά τις διαφωνίες του, είναι υποχρεωμένος να στηρίξει την απόφαση αυτή. Περισσότεροι επικριτικοί ήταν οι τρεις πρώτοι με πρωταγωνιστή τον Γ. Αδαμίδη ο οποίος σε κάποια στιγμή ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση και με τον Γ. Αποστολίδη,  έναν εκ των θερμών υποστηρικτών της στήριξης της Γ. Ζεμπιλιάδου, όταν ο τελευταίος, φέρεται, να ζήτησε να “μάθει” αν ο Γ. Αδαμίδης είναι μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κι  αν μπορεί να παρεμβαίνει στη συνεδρίαση, προκαλώντας την “έκρηξη” του τελευταίου ο οποίος απάντησε ότι είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος κι όχι “διορισμένος” όπως εκείνος. Μάλιστα ο ο Γ. Αποστολίδης φέρεται να κατηγόρησε τον Γ. Αδαμίδη ότι με τη στάση του δείχνει σα να επιθυμεί να εκλεγεί ο Γ. Αμανατίδης προκαλώντας την εκ νέου έντονη αντίδρασή του. Η βουλευτής Κοζάνης Κ. Βέττα τοποθετήθηκε, γι’ ακόμη μια φορά διπλωματικά, δηλαδή με μια θέση του τύπου: “ότι κι εγώ διαφωνούσα αλλά πλέον τι μπορούμε να κάνουμε και ότι πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του κόμματος”, ενώ ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ν.Ε. Κοζάνης, Μ. Γαβριηλίδης, αν κι όλοι περίμεναν να ακούσουν από τα χείλη του κάποια πρόσωπα που ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα, δεν ανέφερε ούτε ένα. Επίσης, στη συνεδρίαση, διαβάστηκε κείμενο το οποίο συνυπέγραψαν κάποια στελέχη του κόμματος που διαφωνούν, εξηγώντας αναλυτικά και τους λόγους. Προς το παρόν, λοιπόν, η “στήριξη” της Γ. Ζεμπιλιάδου παραμένει στα “χαρτιά” με τους υποστηρικτές της, εντός ΣΥΡΙΖΑ, να εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως, στο τέλος, θα υπάρξουν κάποιες υποψηφιότητες, έστω και λίγες, απ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Η Χύτρα

 

 

 

 

16 σχόλια

  • Στηριξτε Αμανατίδη γιατί τόσα χρόνια πήγαινε κι έφερνε τον Καρυπίδη στα Υπουργεία και σας έβγαλε ασπροπροσωπους!!!

  • Πολιτική ανεπάρκεια…
    Ένα κόμμα που δεν έχει στελέχη προβεβλημένα στην κοινωνία πελαγοδρομεί ανάμεσα στο κακό και στο… κακό…
    Δεν μπορείς να συντάσσεσαι με ανθρώπους που μέχρι χθες σε πολεμούσαν και ήθελαν να σε εξαφανίσουν από τον πολιτικό χάρτη…
    Δεν μπορείς να συντάσσεσαι με ένα κόμμα που θα πανηγυρίζει γιατί σε εξόντωσε..

  • Πω πω τι τυχερό ήταν το ΠΑΣΟΚ που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ όλοι αυτοί !!!Όχι στο 3 τοις εκατό στο ένα θα τον πάνε !!!

  • Εμείς ο απλός κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ σας βλέπουμε και γελάμε. 20 μέρες έμειναν για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια και ακόμα συζητάμε. Δεν καταλαβαίνετε επιτέλους πως κάποιοι μέσα στο κόμμα εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.
    Η Ζεμπιλιάδου είναι η μόνη λύση και αφήστε τα υπόλοιπα στην άκρη. Τα κείμενα με τις αντιδράσεις σας να τα γράφατε τον Φλεβάρη, όχι στο παρά 5. Έλεος πια! Δεν καταλάβατε τίποτα από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών;

  • Πάντως ως ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσω Αμανατίδη. Έχει κοτσια χωρίς παρακάλια τους ενός από τη ΝΔ και της άλλης από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
    Αμανατίδη προχωρά μαζί σου

    • Προφανώς και δεν εισαι ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αμανατίδης είναι πιο φιλελευθερος και από τον Αδωνη. Μόνο συμφέροντα μεγάλων και ολιγοπωλίων εξυπηρετεί ο άνθρωπος. Πιο φιλελευθερος δεξιός δεν υπάρχει. Σκεφτείτε λογικά και στηρίξτε Ζεπμιλιάδου

  • πρώτα από όλα να σταματήσουν τα βαθειά λαρυγγια …εκεί μέσα που η συζήτηση τελειωσε μετά τα μεσάνυχτα και πρόλαβαν να τα μεταφέρουν και μάλιστα κατά το δοκούν.
    Η άρνηση ξεπερνά το 80%.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.