Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΗΚΕΒΟ: “Δεν εκβιάζουμε, δεν απειλούμε και δεν παραμυθιάζουμε κανέναν. Τιμούμε τις υπογραφές μας”

10 Αυγούστου 2023
16:53

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τρίτης 8/8/2023 του Δήμου Βοΐου από τον κ. δήμαρχο Βοΐου, σε ερώτηση των επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, αναφορικά με την πληρωμή των εργαζομένων της ΔΗΚΕΒΟ μετά την συμφωνία για άρση του μπλοκαρίσματος των λογαριασμών της για μη καταβολή οφειλών κατόπιν δικαστικής απόφασης.


Σημειώνουμε τα εξής:

1.Μέχρι σήμερα 10/08/23 το συμφωνηθέν ποσό των 800 ευρώ, μείον τους φόρους ,της προκαταβολής στους εμπλεκόμενους εργαζόμενους με την άρση του μπλοκαρίσματος των λογαριασμών δεν έχει καταβληθεί σε κανέναν.

2.Καταβλήθηκαν μισθοδοσίες μηνών Μαΐου και Ιουνίου στους εργαζόμενους όλων των προγραμμάτων πλην των εργαζομένων του προγράμματος ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ στους οποίους καταβλήθηκε μόνο η μισθοδοσία Μαΐου. Οι μισθοδοσίες θα έπρεπε να γίνονται κανονικά αλλά δεν είχαν δηλωθεί ως ακατάσχετοι ως όφειλαν οι λογαριασμοί στους οποίους μπαίνουν τα ποσά της χρηματοδότησης του κάθε προγράμματος και δεν ήταν σε γνώση όσων εργαζόμενων προσέφυγαν στο μπλοκάρισμα μετά τις ατελέσφορες διαπραγματεύσεις. Η συμφωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων εργαζομένων και της διοίκησης επήλθε με γνώμονα την απρόσκοπτη καταβολή των μισθοδοσιών σε όλους τους εργαζόμενους και στους μη εμπλεκόμενους στην οφειλή των δώρων αφού είναι ζήτημα βιοπορισμού.


Οι χαρακτηρισμοί συναδέλφων που για τους δικούς τους λόγους δεν συναίνεσαν στην άρση, ως στυγνών
εκβιαστών είναι απόλυτα και απερίφραστα καταδικαστέοι όπως και οι απειλές σε συναδέλφους του προγράμματος ΚΗΦΗ για την καταβολή της μισθοδοσίας τους όποτε μπαίνει η χρηματοδότηση από δω και πέρα. Εξίσου καταδικαστέες είναι και οι αναφορές σε παραπλανήσεις και παραμυθιάσματα καθώς και σε ανύπαρκτα ποσά μισθών και ωραρίων που έγιναν μάλιστα τίτλοι ρεπορτάζ! Τονίζουμε πως οι εργαζόμενοι είμασταν στις θέσεις μας, τώρα όπως και σε κάθε προηγούμενη περίοδο τις τελευταίες δύο δεκαετίες, μη καταβολής μισθοδοσίας μας. Θεωρούμε αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμά μας να υπερασπιζόμαστε και να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας με για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια. Με την ίδια αξιοπρέπεια που υπηρετούμε το υποκείμενο της δουλειάς μας που είναι ο βοϊακός λαός όλα τα χρόνια που εργαζόμαστε στις κοινωνικές δομές των δήμων του Βοΐου και κατόπιν του ενιαίου Δήμου Βοΐου . Με γνώμονα αυτά έγινε και το σωματείο μας και όχι για να πολεμήσουμε προσωπικά τον όποιον επικεφαλής της Δημοτικής Επιχείρησης ή του Δήμου.

Δεν εκβιάζουμε, δεν απειλούμε και δεν παραμυθιάζουμε κανέναν. Τιμούμε τις υπογραφές μας.

Δεν απεμπολούμε το κατακτημένο, μετά από αγώνες ετών, η καταβολή της μισθοδοσίας μας να γίνεται στην ώρα της.

Διεκδικούμε τις οφειλές από τις νόμιμες μισθολογικές μας ωριμάνσεις από κάθε διοίκηση σημερινή ή επόμενη που βλέπουμε ως σύμμαχο στη διεκδίκηση και διασφάλιση του δικαιώματος μας για με μόνιμη και σταθερή δουλειά.


Σιάτιστα, 10/08/2023

Για το ΔΣ Η Προέδρος Ζιάκου Κατερίνα Η Γενική Γραμματέας Τζώνου Κριστιάνα

6 σχόλια

  • «….Δεν απεμπολούμε το κατακτημένο, μετά από αγώνες ετών, η καταβολή της μισθοδοσίας μας να γίνεται στην ώρα της….» Όχι μετά από αγώνες, αλλά θα έπρεπε να γράφετε ότι η καταβολή της μισθοδοσίας σας να γίνεται στην ώρα της έγινε επι ολιγόμηνης θητείας μου, ως προέδρου στην ΔΗΚΕΒΟ με επίπονη δουλειά δική μου αλλά και του προσωπικού της ΔΗΚΕΒΟ (πιο συγκεκριμένα της Στρακαλη Φωτεινής και της Τσιοκανου Δημητρας, όχι μόνιμοι υπαλληλοι) που δούλευαν τα παιδιά και Σαββατοκύριακα για να γίνει η μισθοδοσία στην ώρα της όπως αναφέρετε στο κείμενο σας.

  • Ας κάνουν και άλλες εκδηλώσεις στη ΔΗΚΕΒΟ για να περηφανεύονται ορισμένες και ορισμένοι και ας υπάρχουν ελλείψεις τεράστιες και υπάλληλοι που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.Αυτοί και αυτές είναι που είναι υπεύθυνοι γι΄αυτό το χάλι.Και ορισμένες, ας προσέχουν τις συμπεριφορές τους γιατί δεν είναι θεοί και ούτε οι υπάλληλοι είναι δούλοι τους.Οι εκλογές πλησιάζουν…

  • Με πολύ υπομονή κ με αγώνα ψυχής η υπάλληλοι τόν δομών στο δήμο Βόιου δέχονται ψυχολογικό πόλεμο τού αποφασίζω κ διατάζω με δικούς μου νόμους κάθε νόμιμο δικαίωμα για να διεκδικήσει κάποιος τίς μισθολογικές τού οφειλές είναι δικαίωμα ο δήμος δν είναι η επιχείρηση τού μπαμπά μας είναι επιχείρηση όλων των πολιτών που καλούνται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης δν μπορείς να καταχραζεσαι τόν δήμο είς βάρος των υπαλλήλων όχι στην απληρωσια όχι στο ψυχολογικό πόλεμο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι