Ονομάζομαι Σοφία Παυλίδου και είμαι κόρη του αείμνηστου Κυριάκου Παυλίδη (πρώην Δ/ντη της ΕΡΑ Κοζάνης) και της Χρυσάνθης Παυλίδου-Μπαϊραμίδου. Κατάγομαι από την πλευρά του πατέρα μου από τη Μεσιανή του Δήμου Σερβίων και από τη πλευρά της μητέρας μου από το Καπνοχώρι του Δήμου Κοζάνης. Είμαι παντρεμένη με τον Γιάννη Παπακωνσταντίνου, δικηγόρο Κοζάνης και έχω ένα γιο τον Παναγιώτη-Κυριάκο. Είμαι απόφοιτη της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας και κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών τίτλων: του Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού τουρισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών.
Συμμετείχα ως εισηγήτρια στην εκδήλωση που είχε θέμα την «Ποιμαντική διαχείριση του Θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού» που πραγματοποίησε το ΔΠΜΣ του τμήματος Κοινωνικής θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με την εργασία μου που αφορούσε τις «Προτάσεις ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Τρόποι προβολής των μνημείων και σύνδεση αυτών με εναλλακτικές μορφές τουρισμού»
Συμμετείχα ως εισηγήτρια στο 3ο Διεθνές Eπιστημονικό συνέδριο TOURMAN 2019 με την εργασία «Religious and Pilgrimage Tourism in Greece. A case study in the area of Kozani»
Συμμετείχα ως Νέος Επιστήμονας στο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης V-Xelerate που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας και το τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης RD-CBS.
Παρακολούθησα το συνέδριο για την «Ανάδειξη της Θρησκευτικής και Πολιτισμικής κληρονομιάς και ανάπτυξης του Θρησκευτικού τουρισμού» που πραγματοποιήθηκε στην Μυτιλήνη από το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου και εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα INTERREG VA Ελλάδα-Κύπρος.
Παρακολούθησα το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο Θεολογία και Τέχνη: Από τον βυζαντινό κόσμο στη σύγχρονη Ελλάδα που διοργανώθηκε από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών. Παρακολούθησα την ημερίδα που πραγματοποίησε το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και αφορούσε την «Διαχείριση Πολιτιστικών Μονάδων»
Σπούδασα 5 χρόνια Αγιογραφία σε ιδιωτική σχολή. Μιλώ Αγγλικά, είμαι Γραμματέας της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του 3ου συστήματος Προσκόπων Κοζάνης, είμαι Μέλος του Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού τμήματος Κοζάνης.
Συμμετείχα ως αθλήτρια του βόλεϊ στον Γ.Σ Κοζάνης, Γ.Σ Γρεβενών και Πήγασο Κοζάνης. Είμαι κάτοχος διπλώματος της σχολής διαιτητών Βόλεϊ του ΣΥΔΠΕ Μακεδονίας. Συμμετείχα ως μέλος στο χορευτικό όμιλο ποντιακών χορών της Ποντοκώμης , στον χορευτικό όμιλο ΑΝΤΑΜΩΜΑΝ, καθώς επίσης και στην Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης