Με ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ ο Νεομάρτυς Άγιος Δημήτριος εκ Σαμαρίνης επιστρέφει στη Σαμαρίνα

19 Αυγούστου 2023
22:03
Κανένα σχόλιο
Ευχαριστήρια ομιλία του Εφημερίου Σαμαρίνης π. Ευθύμιου Καραπούλιου στη Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου εκ Σαμαρίνης
Σεβασμιώτατε,
Αγαπητοί Σαμαριναίοι και Σαμαριναίες ,
Μεγάλη ευλογία για το χωριό μας σήμερα. Μετά από ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ  ο Άγιος Νεομάρτυς Δημήτριος ο εκ Σαμαρίνης μετά από περίοδο 215 ετών επέστρεψε στο σπίτι του, στην πατρίδα του.
Πάντα σας μετέφερα όταν ερχόμουνα και λειτουργούσα χειμώνα,Χριστούγεννα,Πάσχα και όλες τις γιορτές, τις πατρικές ευχές του και σας έλεγα ότι ο Δεσπότης μας αγαπάει ιδιαίτερα τους Σαμαριναίους και τη Σαμαρίνα.
Και σήμερα το απέδειξε εμπράκτως και περίτρανα  φέρνοντας τα λείψανα του Αγίου Δημητρίου του εκ Σαμαρίνης πίσω στον τόπο τους.
Εκφράζοντας λοιπόν τα συναισθήματα πιστεύω όλων των Σαμαριναίων, Σεβασμιώτατε σας ευχαριστούμε από καρδιάς και σας υποσχόμαστε ότι θα είστε για πάντα ο Δεσπότης της καρδιάς μας.
Σύσσωμος ο λαός της Σαμαρίνας μετά τη Θεία Λειτουργία ευχαρίστησε προσωπικά τον Δεσπότη μας για το μεγάλο αυτό δώρο για το χωριό μας.
Ο Νεομάρτυς Άγιος Δημήτριος να χαρίζει σε όλους υγεία, βοήθεια και προκοπή.
Για την Εκκλησιαστικής Επιτροπή
Ο εφημέριος Σαμαρίνας
Πρωτοπρεσβύτερος  Ευθύμιος Καραπούλιος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.