ΑΜΕΑ, αμαξίδια, και καροτσάκια βρεφών: Τι γίνεται στην Κοζάνη; (του Γ. Τριανταφύλλου)

20 Αυγούστου 2023
05:11

Η Κοζάνη είναι μια πόλη η οποία δόξα τω θεώ, έχει ανθρώπους οι οποίοι τρέξανε και καταφέρανε, να δημιουργήσουν αξιοπρεπέστατα κέντρα ημέρας & δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με αναπηρίες, το ΚΔΑΠ «Οι ταξιδευτές της ελπίδας» και το σύλλογο για άτομα με σύνδρομο down «Η Ηλιαχτίδα», θα συμπεριλάβω και τους συλλόγους καρκινοπαθών εννοείται!

Πολλές φορές έχουν φανεί τα αντανακλαστικά των Κοζανιτών, όσον αφορά την ευαισθητοποίηση και τις κινητοποιήσεις προς όφελος αυτών των συλλόγων. Θα μου επιτρέψετε να σας υπενθυμίσω, ( σε λίγο θα κατηγορηθώ για ηλικιακό ρατσισμό) ότι σε συνεργασία με τα σχολεία, είχανε πραγματοποιηθεί από μαθητές οι«Δρόμοι αγάπης» για κάλυψη εξόδων των παραπάνω.

Αυτό το αλτρουιστικό πνεύμα ωστόσο, πρέπει να το επαναφέρουμε και τα επόμενα χρόνια, με παρεμβάσεις για την διευκόλυνση όλων αυτών των ομάδων συν των μανάδων που χρησιμοποιούν καροτσάκια για τα μικρά τους. Μα για σκεφτείτε, στους γεμάτους συμφόρηση δρόμους της Κοζάνης (ας βάλει το ΣΒΑΚ το χέρι του) πόσο εύκολο είναι για ένα άτομο της ομάδας αυτής να μετακινηθεί;

Στόχος είναι η αυτονομία! Μπορούμε με την επόμενη δημοτική αρχή, να δημιουργήσουμε νέα ηχητικά φανάρια για τους συμπολίτες μας με τύφλωση, να αναδιαμορφώσουμε τα κατεστραμμένα ανάγλυφα στα πλακάκια των πεζοδρομίων ( τα οποία πραγματικά, σε κάποια μέρη όπως έχετε δει, είναι ασύμβατα μεταξύ τους τοποθετημένα) και εννοείται να δημιουργήσουμε επιτέλους ράμπες. Πολλές ράμπες!

Τα μωράκια, οι συμπολίτες μας με αμαξίδιο, πως θα μετακινηθούν; Επειδή η ασφάλεια είναι απαραίτητη, θα ήταν καλή ιδέα και η ύπαρξη περισσοτέρων σημάνσεων ή σηματοδοτών.

4 σχόλια

  • Πραγματικά μπράβο για την ευαισθητοποίηση και για το άρθρο αυτό. Εύχομαι όμως αυτό να γίνει πράξη και αν με το καλό βγει ο συνδυασμός σας. Δυστυχώς όμως από την εμπειρία μου αυτά την επόμενη μέρα ξεχνιούνται.Καλη επιτυχία

  • επιτέλους Καποιες προτάσεις για το τι θα κάνουν καποιοι υποψήφιοι και ΟΧΙ παράθεση απλά προσώπων για να τους δουν οι παρέες τους και να τους ψηφίσουν.

  • Πολύ ωραίες προτάσεις και ιδέες αλλά όχι ολοκληρωμένες. Πώς σκοπεύει η παράταξή σας να τις υλοποιήσει ; Πόσο θα κοστίσουν ; Από που θα πάρει χρηματοδότηση και σε πόσο χρόνο θα είναι έτοιμες ;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.