Θ. Θεοδουλίδης (Πρύτανης Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας): “Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δυναμώνει μέρα με τη μέρα”

22 Αυγούστου 2023
21:25
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δυναμώνει μέρα με τη μέρα. Είχα τη χαρά σήμερα να ορκίσω ούτε ένα ούτε δύο αλλά δέκα (10) καθηγητές/καθηγήτριες, οκτώ ( εκ των οποίων είναι νέα μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας και αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά το Ίδρυμα με τα δυνατά βιογραφικά τους.
Σε συνδυασμό με τη – για δεύτερη χρονιά – αύξηση εισαχθέντων φοιτητών στο Πανεπιστήμιό μας, προερχόμενοι επίσης από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων και λαμβάνοντας υπόψη τις εκπαιδευτικές/ερευνητικές/αναπτυξιακές επιτυχίες της τελευταίας ακαδημαϊκής χρονιάς, δικαιούμαστε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

 

12 σχόλια

  • Παρά πολύ κρίμα που ενώ φτιάχτηκε τέτοια υπερσύγχρονη και τεράστια πανεπιστημιουπολη δεν έχει δυνατές σχολές.
    Δυστυχώς υπάρχουν μόνο όλα τα πρώην ΤΕΙ, σχολές 8000 – 12000 το πολύ μόρια.
    καμία νέα ίδρυση. Γενικότερα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας υστερεί σε τεράστιο βαθμό στο συγκεκριμένο θέμα. Εύχομαι τα επόμενα χρόνια – από του χρόνου κιόλας – να ιδρυθούν νέα τμήματα – ιδίως σε τμήματα που υπάρχουν μόνο σε 1 και 2 πόλεις ανά την Ελλάδα – και να αξιοποιηθεί αυτό το έργο, έτσι ώστε να βοηθηθούν νέοι / νέες και οι οικογένειες τους.
    Είναι κρίμα να στεγάζονται μόνο τριτοτεταρτα τμήματα.
    Οι αρμόδιοι ευελπιστώ πως θα διευθετησουν επί του θέματος πολύ πιο σύντομα αποτι είναι μαθημενη αυτήν η χώρα ιδίως μετά από μία τέτοια επένδυση………..

    • Προφανώς εννοείται τριτοτέρτατα τμήματα τις πολυτεχνικες σχολες ηλεκτρολογων μηχανικων , μηχανολογων μηχανικων και χημικών μηχανικων με βάσεις πάνω απο 14500 μόρια … δηλαδή τι σχολές θα έπρεπε να έχει ένα νέο πανεπιστήμιο?

    • Προφανώς εννοείται τριτοτέταρτα τμήματα τις πολυτεχνικές σχολές ηλεκτρολόγων μηχανικών , μηχανολόγων μηχανικών και χημικών μηχανικών με βάσεις πάνω απο 14500 μόρια… δηλ. ποιες σχολές θα έπρεπε να περιλαμβάνει το νέο πανεπιστήμιο ?

  • Να να μας πείτε ποιανού παιδιά είναι μάλλον θεωρείται μεγάλη πολυτέλεια… αλλά εμείς θα τους πληρώνουμε….

  • Ο κύριος πρύτανης εζήλωσεν δόξαν υποψηφίων αιρετών που παρουσιάζουν έναν – έναν του υποψήφιους συμβούλους τους, αλλά ο ίδιος δεν κατέρχεται πουθενά για να έχει την ιδίαν τιμήν (εκτός και αν προπονείται για την κεντρική πολιτική σκηνή).

    Μας αράδιασε φωτογραφίες ορκισθέντων καθηγητών παρουσιάζοντας το γεγονός ως σημείο δυνάμωσης του ιδρύματός του.

    Για να δούμε πόσο ισχυρό είναι το πανεπιστήμιό του, ας μας πει ο κ. Θόδωρος πόσοι μαθητές δηλώνουν ως πρώτες προτιμήσεις στο μηχανογραφικό τους σχολές του ιδρύματός του, πόσοι από αυτούς δεν παίρνουν μεταγραφή και αποφοιτούν με τίτλο του, πόσοι εν τέλει από το σύνολο των εισαχθέντων και εγγραφέντων αποφοιτούν.

    Αυτά είναι ποιοτικά στοιχεία και όχι οι φωτογραφήσεις και οι μόστρες,

  • στα σοβαρά; τιμάτε τόσο τους καθηγητές που δεν έχετε βάλει ένα όνομα, μια ιδιότητα, τι καθηγητές είναι; για ντεκόρ τους έχετε τους ανθρώπους;

  • Μα καλά, τους έβγαλε φωτογραφίες αλλά ένα στοιχειώδες βιογραφικό δεν δημοσίευσε για τον καθένα τους;

    Ποιοι είναι όλες και όλοι αυτοί για να τους ξέρουμε, εκτός και αν για τον κ. πρύτανη οι καθόλα αξιότιμοι νέοι καθηγητές είναι ακόμη ένα ντεκόρ στη δική του ακαδημαϊκή (ίσως και πολιτική μελλοντικά) διαδρομή.

  • Θα εκτιμούσα περισσότερο το άρθρο ,αν είχε φωτογραφία από την ορκομωσία, τα ονόματα και τα βιογραφικά των καθηγητών!
    Επίσης θα μου άρεσε να έχουν και μιά στολή για την ορκομωσία!

  • Συγχαρητήρια σε όλους τους νέους καθηγητές του Πανεπιστημίου! Μακάρι να βοηθήσουν το πανεπιστήμιο με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο! Ωραία νέα για την πόλη μας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.