Η ανεξάρτητη παράταξη «Εορδαϊκή Συμμαχία» με επικεφαλής της τον υποψήφιο Δήμαρχο και πολιτικό μηχανικό, Ιωακειμίδη Ν. Σπύρο, έχει την τιμή να ανακοινώσει τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιό του Δήμου Εορδαίας για τις εκλογές του Οκτωβρίου 2023.
Ιωακειμίδης Σπύρος, Πολιτικός Μηχανικός
Τζιμίκας Στέργιος, Ιατρός
Παπαδόπουλος Αβραάμ (Μάκης), Πολιτικός Μηχανικός
Μήτογλου Κατερίνα, Δασολόγος
Δουλκερίδης Γεώργιος, Τοπογράφος Μηχανικός
Μήτκας Μιχάλης, Συνταξιούχος ΔΕΗ
Κακουλίδου Ελένη, Καθηγήτρια Φιλόλογος
Παρασκευοπούλου Μαρία, Ιδιωτική Υπάλληλος
Κοτζακόλιας Λάζαρος, Επιχειρηματίας Εστίασης
Μπαταούλα Ελένη, Μεταφορέας Ασθενών ΒΥΠ στη νοσηλευτική Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και Αθλήτρια Μπάσκετ
Γαβριηλίδης Κώστας, Επιχειρηματίας Εστίασης
Βιογραφικό Σπύρου Ιωακειμίδη
Η δίψα για σπουδές τον οδήγησε στην Αμερική, όπου σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη (BS/MS Polytechnic University of Brooklyn N. York .U.S.A.). Εκεί συνέχισε και στον αντίστοιχο μεταπτυχιακό κύκλο, για να επιστρέψει πλήρως καταρτισμένος στο αντικείμενό του και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην γενέτειρά του.
Ανήσυχο πνεύμα με έντονη δραστηριοποίηση στα κοινά του τόπου μας, ο κ. Ιωακειμίδης έχει διετελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πτολεμαίδας με τον Λευτέρη Λεζγίδη, Νομαρχιακός Σύμβουλος επί θητείας Πασχάλη Μητλιάγκα, Νομαρχιακός Σύμβουλος – Αντινομάρχης επί θητείας Ανδρεάδη Ιορδάνη, Πρόεδρος του ΚΕΠΕ (Κέντρο Περιβάλλοντος), Μέλος της Διοικούσας επιτροπής ΤΕΕ Δ.Μακεδονίας και του Διοικητικού Συμβουλίου Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.
Έναυσμα και ταυτόχρονα στόχος της υποψηφιότητάς του για την θέση του Δημάρχου Εορδαίας είναι «μια σύγχρονη και ανεξάρτητη δημοτική αρχή χωρίς ιδεοληψίες και μακριά από κομματικού τύπου δεσμεύσεις: απλά, ξεκάθαρα και ειλικρινά».
Από το 1988 διατηρεί το γραφείο της τεχνικής εταιρείας ΑΦΟΙ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ Ο.Ε.Ε. στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Είναι οικογενειάρχης, πατέρας τριών παιδιών, του Νίκου, του Γιάννη και της Ευδοκίας και παντρεμένος με τη Σοφία Φίτου.
Εμπνευστής και δημιουργός της ανεξάρτητης παράταξης «Εορδαϊκή Συμμαχία», ο κ. Ιωακειμίδης ελπίζει στη γέννηση μιας Εορδαίας διαφορετικής, που θα βασίζεται στην καινοτομία, την αλλαγή και την διαφάνεια.
Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
Η Εορδαία μας βρίσκεται σε ένα κομβικό πολιτικό σταυροδρόμι που θα καθορίσει την επόμενη πενταετία για τον τόπο μας. Είναι, λοιπόν, μεγάλη τιμή και συνάμα ευθύνη για εμάς να δηλώσουμε δυναμικά το παρόν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, επιβεβαιώνοντας και την δική μας υποψηφιότητα.
Η γέννηση της «Εορδαϊκής Συμμαχίας» αποτελεί καίρο σημείο για το μέλλον τόσο του τόπου όσο και των παιδιών μας. Για αυτό ζητάμε την εμπιστοσύνη σας και εγγυώμαστε αμεσότητα έργων, διαφάνεια και ειλικίνεια. Γιατί οι πολίτες αυτόύ του τόπου αξίζουν δίκαιη μεταχείριση, καλύτερη ποιότητα ζωής, νέες ευκαιρίες απασχόλησης και καινοτομίες που θα αναδείξουν την πόλη μας.
Η Εορδαία αλλάζει και μαζί της αλλάζουμε και εμείς!